29 Aralık 2012 Cumartesi

Sevimli Konuşan Muhabbet Kuşlari

Muhabbet kuşu Papağanın bir türü olarak adlandırılırlar. Dünyanın birok yerinde konuşma yeteneği ile ön plana cıkmakta olup ses seviyelerinin az olması nedeni ile muhabbet kuşlarının ötüşünü duymak biraz zordur. Muhabbet kuşları insanlar tarafından sevgi okşanmak ve ilgilenilmek istemektedir.


Bunun için muhabbet kuşları ile günde en az 30 dakika ilgilenmek sevgi gösterisinde bulunmak gerekmektedir. Muhabbet kuşu oldukça akıllı bir kuş olup birçok şey insanlar tarafından öğretilebilir. Muhabbet kuşlarının sevimli oluşları onları petshopların popüler kuşları arasına sokmaktadır.

Muhabbet kuşlarının ömrü 15 ila 25 yıl arasında değişmektedir. Avustralyada yaşayan muhabbet kuşu üreticileri 50 den fazl renk geliştirdiklerini söylemektedirler. Orjinal muhabbet kuşları yeşil ve sarı renktedirler.

Muhabbet kuşu kafeslerini açık pencerelerden uzağa konmalıdır, ayrıca duman ve güçlü kokulara duyarlı oldukları için kafes geceleri mutlaka örtülmelidir. Muhabbet kuşları oyuncakları ile oynamak onlar için büyük bir zevk ve neşe kaynağıdır mutlaka kafeslerinde oyuncak bulundurulmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.