28 Aralık 2012 Cuma

Gloster Kanarya Damizlik Seçme

Elinde bulundurduğun gloster kanaryalara baktığın sürece ve takip eden yıllarda üzerinde durduğun; ana fikrin her zaman en iyisini elinde bulundurmak olmalı. Sahip olduğun bir kuşun yerine geçen diğer kuşa ara vermeden bakmak için veya gen havuzunu tüketmeden elinde bulundurdukların her zaman
en iyisi olmalı.

Diğer seçenek üreme programı esnasında yalnızca en iyi erkek kuşu alıkoymayı hesaplayıp çıkarmış olmak ve yeterli miktarda dişi kuşun sağlam olanını seçmek gerekli bir ihtiyaçtır. Erkek kuşların en iyisini elinde bulundurmalı ve küçük erkek damızlık kuşları da farklılığından (cinsinden, karışımından) hoşlanmış olduğumuz için seçmeliyiz, eğer sergide birincilikle ilgileniyorsak dişi kuşlardan gelen tercih, hobi sahipleri ve toplumca heveslenilen dişi kuşları dikkate alabiliriz.

Seçenekler (dikkate almamız gerekenler)

1-Sarı tüylüler

2-Tarçın rengi (Kula)

3-Beyaz zemine renk renk (karışım) veya kendi rengi

4-Grizzle (1.kır saç, kurşuni gri 2.bozlaşmak)

Diğer seçenekler; alaca tüylü cinsler arasından dişi kuşları elinde bulundurmaktır. Bu önemlidir, eğer dengeli bir stok meydana getirmek istiyorsak. Elbette kişisel keyfiyet ve taahhüt edilen düzeyde belli adetlerde hobi sahipleri diğer hobi sahiplerine verecektir. Özetlenirse bu makaleyi izleyenler için anahtar nokta highlighted. (Problem yapmamak olabilir)

Öncelikler (öne geçmek için gerekenler)

1-En iyi stoğu her zaman elinde bulundurmak

2-Bir çok genç dişi kuşu salıvermeme (satmama, elden çıkarmama)

3-İkinci en iyi yeterli değildir, yalnızca en iyi erkek kuşu elinde bulundurmalı

4-Hangi stokda %50 genç bulunuyorsa her zaman buna uygun dişi kuş stoğunu elinde bulundurmalı

Seçenekler(seçimler, tercihler)

1-Farklı (karışık) kuş tüyüne sahip cinsleri alıkoymak (bu birinci öncelik olabilir.)

2-Tarçınlar, beyazlar, grizzleler ve iyi görünüşlü cüsseli kuşlar yanında yarışan püskürtülmüş gibi kahverengimsi sarılar,üç parça koyuluğu olan kuşları elinde bulundurmak

3-Stoğunda bulunan kuşlardan belli bir yüzdesi sarı tüylü kuşlar olması.

Yüzdelik oranda cinsler

1-Toplam stoğun %10 u sarı tüylü glosterlar olacak. Eğer saf ve nitelikli bir stok istiyorsan elinde bulundurdukların yüksek yüzdelikde hesaba katılabilir. Fakat dengeli bir stoğu muhafaza et.

2-Toplam dişi kuşların adedinin %25 civarı sarinin cinsi karışmış renkteki tüylüler olabilir.

3-Kesin bir nokta nerede yetersiz kalınıyorsa % 50 civarında damızlık erkek yetiştirilmeli. Bu adedin altındaki miktarı seçme kullanışlılığı sinirlidir.

Kaynak : Kuzey İngiltere Gloster Kanarya Kulüp

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.