12 Aralık 2012 Çarşamba

Akvaryum Canli Bitki Bakimi

Bir akvaryum satın Çoğu insan görsel çekiciliği için bunu yapın. İnsanlar balık ve tank kendisi dışında dekorasyon tankları daha fazla para harcamak bilinmektedir. Bu her iki göze yüz güldürücüdür adet satın düşünün ki bu dekoratif parçalar satın alırken iyi bir fikir, ama aynı zamanda tank denge ve bakım için yararlı araçlar.

Çakıl içine sıkışmış plastik yeşil parçalar başvurmadan önce, canlı bitkiler kullanmayı düşünün. Su bitkileri birçok bakımdan fonksiyonel. En önemlisi, canlı bitkiler suya oksijen katacak ve su kimyası korumak için yardımcı olacaktır. Onlar da yararlı bakteriler kolonize bir yer olarak hizmet vermektedir. Bu bakteri olması esastır ve tank atık ürünleri parçalayarak yardımcı olur. Genel olarak, canlı bitkilerin kullanımı mükemmel bir görsel efekt eklerken akvaryum temiz ve sağlıklı tutmak yardımcı olur.



Akvaryum Canlı BitkiAkvaryum Canlı bitkileri kullanmak için karar verildikten sonra, bu bitkiler için büyümek ve bakımı nasıl tanımak gerekir. Sağlıklı canlı bitkiler büyüyen anahtar deposu içindeki aydınlatma ve besin arasındaki dengedir. Bu standart davlumbaz ile birlikte olandan daha fazla aydınlatma kullanmak en iyisidir. Bir kukuleta ile birlikte bir ampul sağlıklı bitki büyümesini teşvik etmek için yeterli değildir. İlave aydınlatma eklerken, bitki büyümesini teşvik etmek ve aynı zamanda yosun kurmak olasılığını azaltmak için bir besin takviyesi ile bu telafi etmek için emin olun. Yosun yiyen balıklar büyük bir katkı yapacaktır. Onlar yosun düzeyleri düşük tutacak ve canlı bitkiler zarar vermez.

Canlı bitkiler kullanmak için karar birincil biri olmalıdır ve adımlar daha sonra kullanmak için tankı hazırlamak için alınması gerekir. Bu başlangıçta tüm bitkiler ekleyin ve bunları kurulmuş olmasına izin tavsiye edilir. Bu yaparak, ek besinler kullanarak şansını yosun ve ekstra aydınlatma ortadan kaldıracaktır. Hızlı büyüyen bitkiler yanı sıra bazı yüzen bitki olarak tavsiye edilir. Böyle bir yayın balığı gibi balık, bazı türleri doğrudan ışıktan kapak aramak istiyorum. Yüzen bitkilerin balıklar için bu kaçış sağlayacak ve akvaryum tasarımı ve dekorasyonu ile hoş bir efekt eklemek olacaktır.

Bitki kurulmuş ve iyi büyüyen sonra, seçtiğiniz balık eklemek ve güzel bir tankı tadını çıkarın. Tankında canlı bitkiler bekletirken, başka bitki olduğu gibi onlar için bakım çok önemlidir. Onlar bitkinin sağlıklı parçadan besin drenaj eğilimi olarak her zaman çürüyen yaprakları temizleyin. Dying kökleri çakıl altında çürüyecek. Ölen veya hastalıklı görünür bitkinin herhangi bir bölümünü kaldırmak için emin olun. Çakıl içine tohumlanması Birçok bitkiler çoğalır. Yeni bitki büyüme kaldırılır ve akvaryum başka bir bölümünde dikilmiş olabilir. Eğer öncelikle bir kök bitki canlı bir bitki kullanıyorsanız, alt yapraklarda çıkarmaya çalışın. Bu düşük yaprakları sağlıklı kalması için gereken ışık miktarını alamadım eğilimindedir.

Canlı bitkilerin kullanımı kesinlikle göze hoş ve balık için mutlu ve sağlıklı bir ortam bir başyapıt akvaryum oluşturmada yardımcı olacaktır. Her zaman düzenli olarak Akvaryumu temizlemek ve çürümeye için haftalık bitkileri incelemek için hatırlıyorum. Programlı bakım güzel ve sağlıklı bir akvaryum tutmak için anahtardır.

2 yorum:

Doğan ERSOY dedi ki...

Bitki yetiştirme için temel prensipler vardır bunları şu şekilde biliyorum dediğiniz gibi.

1. Ortam sıcaklığı
2. Işık.
3. Plankton yoğunluğu bitkinin ömrünü uzatıyormuş ve çabucak gelişmesini sağlıyormuş.

Yani evde saksıda baktığımız bitki ile pek bir biolojik farkı yok.

fatih dedi ki...

güzel bilgiler cidden

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.