17 Aralık 2012 Pazartesi

Muhabbet Kuşu Papağan

Papağanlar (muhabbet kuşu) son derece popüler bir pet kuş, ve iyi bir nedenle. Bu küçük papağanlar keyifli hayvan yapmak, ve genellikle dostu ve evcilleştirmek için kolaydır. Bazen anlaşılması zor olabilir, onlar konuşma taklit yeteneğine sahiptir.

Muhabbet kuşları bazen parakeet aile üyeleri olarak da adlandırılan parakeets (özellikle kabuğu parakeets) vardır. Amerikan muhabbet kuşu ya da papağan, muhabbet kuşu ve İngilizce - muhabbet iki tür de vardır. Genellikle sergi ve gösteri görülen türü İngilizce muhabbet kuşu ise çeşitli Amerikan, en sık pet mağazalarında bulunan biridir. İngilizce muhabbet kuşları daha büyüktür ve Amerikan muhabbet farklı bir görünüme sahip, ancak tüm papağanlar aynı tür, Melopsittacus undulatus aittir.


Ömrü: 10-15 yıl (20).
Kökeni: Avustralya.
Renkler: Normal vahşi renklenme kanat, sırt ve baş siyah çubuklar yeşil. Olgun kadın bir bronzluk veya bej cere (burun delikleri etrafında etli kısmı) var ve erkek mavimsi bir cere var, ama bu bazı renk varyasyonları ve her iki cinsten genç kuşlar pembe ceres var güvenilmez olduğunu. Genç muhabbet kuşları yaşla birlikte geriler ki alnına çubuğu işaretler var ve gözleri yaşla birlikte yavaş yavaş gri olmak koyu iris tabakası var, ama yine bu mutlaka tüm renkler için geçerli değil. Seçici üretim sayesinde renkler ve desenler çok çeşitli gibi mor, mavi, sarı, alaca, albino ve daha fazlası mevcuttur.
Nazik ve uysal kuş, genç yaşta edinilen eğer evcilleştirmek için çok kolay.
Kuş çiftleri birbirleri için iyi bir şirket yapmak, ancak genellikle sahiplerinin yanı sıra bağ istemiyorlar ya da konuşma taklit. Tek bir kuş, bir günlük olarak muhabbet kuşu ile etkileşim bir zaman önemli miktarda harcama sürece gayet iyi.
Çok eğlenceli ve aktif, ve diğer bazı papağanlar (onlar hala gürültülü olabilir rağmen) daha sessiz.

Kuş Seçimi
Bir taraftan beslenen bebek ya da düzenli olarak ele alınmış, en az bir genç kuş seçmek en iyisidir. Bir yandan yetiştirilen veya çok genç bir kuş için daha fazla ödeme bekleyebilirsiniz, ancak bu ekstra maliyet değer. Evcil hayvan dükkanlarında yaygın olarak kullanılabilir olsa da, bu kuşların bilinmeyen bir öyküsü olabilir, ve eğer eski ile bağ için daha zor olacak ve terbiye edecektir.

Aydınlık, uyanık ve aktif bir kuş arayın. Kabarık tüyleri ile sessizce oturan bir kuş kötü olabilir ve en iyi önlenir. Tüyleri düzgün ve parlak olmalı ve vücudu düz uzandı gerekir. Delik çevresindeki tüyleri temiz, kuru ve dışkı arındırılmış olmalıdır. Ayakları üzerinde ölçekler pürüzsüz olmalı, iyi durumda çivi, gaga yumuşak ve biçimli olmalı ve burun delikleri açık ve temiz olmalıdır.

Kafes
Muhabbet kuşları, aktif ve neşeli ve oyuncaklar ve egzersiz yer açmak için büyük bir kafes olmalıdır. Minimum kafes boyut geniş 18 inç ile 18 inç uzunluğunda ve 20 santim boyunda, ancak daha büyük daha iyi olmasıdır. Kafese çubuklarının aralığı 1/2 inche veya daha az olmalıdır. Yatay kafes bar tırmanışı ve egzersiz için en iyi fırsatı sunuyoruz. Rahat aralarında taşımak için yeterli alan farklı seviyelerde tünemiş en az bir çift yerleştirmek için boşluk olmalıdır. Levrek çeşitli boyutları sunan (tünemiş için pestisit ücretsiz, non-toksik ağaç dalları kullanarak başka iyi seçenektir) iyi durumda ayakları tutmaya yardımcı olacaktır.

Hatta büyük bir kafes ile, muhabbet kuşu gibi kafes dışında oyun ve sosyalleşme zamana ihtiyacım var. Kesilmiş kanat tutulması kaçışları önlemek için, ama iyi bir fikirdir.

Besleme
Variety sağlıklı bir diyet için anahtardır. Tohumlar diyet besleyici bir parçası olabilir, ama yağ oranı yüksek bu yüzden sadece diyetin bir parçası kadar yapmak gerekir yapabilirsiniz. Onlar besin dengeli ve bir tohum diyeti (tanıtan pelet ipuçları can için kullanılan eğer muhabbet inatla reddederek pelet bir üne sahip olmasına rağmen kuşlar, sevdikleri tohumlarını alıp geri kalanı terk edemez olarak pelet diyetler genellikle kuşlar için iyi bir seçimdir bulunabilir burada ). Tohum ve pellet kombinasyon halinde beslenen edilebilir, fakat tohum ve pellet her ikisi ile, diğer yiyecek çok çeşitli diyet tamamlayıcı olmalıdır. Senin kuş olmadan önce kalıcılık gerekebilir ancak bir taze sebze çeşitliliği (havuç, brokoli, mısır, ıspanak, fasulye, vb) ve meyve, önerilmesi gereken yeni yiyecekler deneyin (bunlar hepsi bir tohum diyet alışkın özellikle) . Filizlenmiş tohumlar da kuş diyet için çeşitli eklemek için mükemmel bir yoldur. Bununla birlikte avokado, kaçınılmalıdır. Bkz: "Papağan Besleme" dengeli bir diyet sağlamak hakkında bilgi için.

Bir ahtapot kemik kalsiyum kaynağı olarak verilmiştir, ama eski referanslarında ve pet mağaza sayısına göre verilen tavsiyelerin aykırı olabilir, kum gerekli değildir ve kuşun çok fazla yerse zararlı olabilir.

1 yorum:

İyi Bir Muhabbet Kuşu Nasıl Seçilir | Kanarya, Muhabbet Kuşu, Saka Kuşu, Güvercin, Akvaryum, Kedi, Köpek, Evcil Hayvan İlanları dedi ki...

[...] Papağan izole gerektiğinden, yeni muhabbet kuşu, diğer kuşlarla aynı odada olmamalıdır. Bu kadar diğer kuşların mümkün olduğunca bir taslak ücretsizdir olması gerekir. Karantina için yeni bir papağan tutmak için en iyi yer havalandırma pencereleri ile küçük bir çalışma odası bulunmaktadır. Bu hava odası ve havalandırma içinde akmasını sağlar. [...]

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.