17 Aralık 2012 Pazartesi

Evcil hayvan olarak Kanaryalar

Kanaryalar yüzlerce yıldır evcil olmuştur güzel şarkı kuşlardır. Kanarya Adaları (köpek bir cins değil, kuş için adlandırılmış olan) Aslen sıkıcı yeşilimsi gri kuşlar, bu gün kanarya renk, boyut, şekil, ve şarkı stilleri geniş bir yelpazede gelir. Onların nispeten kolay bakımı onları modern aileler için ideal bir evcil hayvan yapar.


Neden Eviniz için Kanarya seçmelisiniz?

Tüm evcil hayvanlar yeterli özen ve dikkat gerektiren iken, bir tek erkek kanarya oldukça mutlu yaşam kadar uzun o, uzun boylu, temiz ve iyi onarım daha uzun, büyük yeterli bir kafes olarak sağlandığı
yalnızdır; iyi dengelenmiş gıda ve besleyici, taze, temiz su ve bazı temel önlemler o sağlıklı olmak ve iyi şarkı söylemek onun ihtiyacı çevreye sahip olmasını sağlamak için alınır.

Ne Kadar Sizin Pet Kuşu Canlı Kalır?

Kanarya ömrü yaygın olarak değişir, ama iyi bakım alan evcil kuşlar sekiz ila on yıl yaşayan ve genellikle daha uzun olması beklenebilir.


Sizin Kuş tutulması

Gibi ispinoz gibi kuşlar aksine, kanaryalar çok sosyal değildir ve gerekli ya da bir sürüde tutmak için özellikle arzu edilmez. Onlar diğer türlere doğru genellikle saldırgan değildir gibi onlar karışık bir kuşhane tutulabilir.

Erkek (kanarya) ve dişi (kanarya) kuşlar aktif üreme olduğunda dışında veya tüy dökme sırasında birlikte muhafaza edilmemelidir. Birlikte kafesleme birkaç erkeklerde mücadele ve çoğu erkek şarkı duracaktır yaralanmalarına neden olabilir. İşte erkeklerin birlikte başarılı kafesli edilebilir durumlar vardır, ama genel olarak evcil hayvan sahibi konut için onları ayrı ayrı birden fazla kuş tutmak için en kolay ve en başarılı yoludur.

Yaralanma ve hatta ölüm olasılığı nedeniyle, kanarya gibi muhabbet kuşları ve kuşların büyük türler olarak hookbilled kuşlar yer asla.

Kanaryalar Renk ve Cinsleri

Çoğu ırkları Modern kanarya kırmızı, yeşil, sarı, mavi, beyaz ve pek çok tonları gibi renklerin çeşitli gelir. Şu anda mevcut değildir sadece renklerin gerçek mavi (sözde "mavi" kanarya aslında kayrak gri) ve mordur. Siyah bir kanarya bildirildi geliştirilmiş olsa da, bu hala çok nadirdir.

Renk için özel olarak yetiştirilen Kanaryalar "renk kanarya" olarak ifade edilir. Temel renklerin yanı sıra, colorbred kanarya opal, ino, mozaik, satinet, ve daha birçok gibi çeşitli mutasyonlar için adlandırılmış altkümelerini içerir. Onların şekil ve uyum için geliştirilen bu ırkların "türü kanarya" olarak bilinen ve böyle Sınır, Fife, Gloster, Yorkshire, ve diğerleri gibi popüler ırkları bulunmaktadır.

Kanaryalar Sesleri ve Şarkıları

Özellikle melodik şarkıcılar isteyenler için, ırkları bir dizi şarkı için özel olarak yetiştirilmiş geliştirilmiştir. Bunlardan birkaçı Alman Rulo, İspanyol Timbrado, gibi ırkları şunlardır Belçika waterslager ve Amerikan Singer . Her benzersiz ve kendi ses sahiptir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.