8 Aralık 2012 Cumartesi

Muhabet Kuşu

Ayrıca Amerikan papağan ve muhabbet kuşu olarak bilinen Budgie (Melopsittacus undulatus), hala büyük, dalgalı sürülerinde otlaklar hakim Avustralya, aslen. Yabani muhabbet biz evcil hayvan dükkanlarında bugün gördüğümüz kuşlar benzer, küçük olmasına rağmen ve sadece aday rengi, yeşil bulundu. Onun Latince adı sayesinde, bu popüler bir kuş oldukça iyi bir açıklama olduğunu kabaca, "dalgalı çizgiler ile şarkı kuşu".

Göçebe yabani muhabbet kuşları çalılıklar daha çok doğal aralığı oluşturan habitat sınırlıdır su, arama her zaman büyük sürüler halinde bulunur. Su ve gıda oyulmuştur ağaç veya ağaç dalları bol ve yuva olduğunda Onlar yağışlı sezon ürerler. Onlar çiftçilere sinir bozucu olabilir ve tahıl ürünleri özellikle tehlikeli olabilir.

muhabbet-kuşu
Naturalist John Gould ve kardeşi-in-law, Charles Coxen, 1838 etrafında Avrupa'ya muhabet kuşlarını getirdi. Avrupalılar onları zengin evleri bir elyaf evcil hayvan yapma, kolayca yetiştirilen kuşlar ile çekici oldu. Muhabbet kuşu 1850 Belçika Antwerp Hayvanat Bahçesi görüntülenir ve zengin değil sadece, popülerlik kazanmaya başladı. Avustralya'da 1894 yılında muhabbet kuş ihracatı yasakladı ve Avrupalılar hobi devam etmek için mevcut stok doğurmak zorunda kaldı. Muhabbet 1920'lerin sonlarında Amerika'ya kendi yolunu buldu, ancak 1950'lere kadar gerçek popülerlik deneyimim olmadı. Bugün, dünyanın en popüler kuş.

Daha her yıl geliştirilen ile muhabet kuşları, bugüne kadar yetmiş üzerinde mutasyon, altı ila yedi santim uzunluğunda ve renk ve desen geniş bir ürün yelpazesine ortaya. Meraklısı mutasyonların çoğu kişi standart yeşil, sarı, mavi, beyaz ve mutlu olmasına rağmen, hobi yetiştiriciler aracılığıyla mevcuttur.



Muhabbet kuşları cinsel dimorfik, bu yüzden olgun zaman kolay yaş altı ila sekiz aylıkken cinsiyetler arasındaki farkı belirlemek var. Tavuk pembe ya da kahverengi iken yetişkin erkeğin cere (gaganın üstünde eti), genellikle mavidir. Genç kuşlar bu şekilde cinsiyetli edilemez - eğitimli bir tahmin genç bir çift satın alma için tek şansın.

İngilizce gösteri muhabbet de popüler bir evcil hayvan olduğunu ve uzun 9 1/2 inç sadece 8 1/2 o kadar uzun Amerikan muhabbetkuşu daha olmasa, neredeyse iki katı büyüklüğünde görünüyor. İngilizce daha uysal olabilir ama iki kuş mizaç, oldukça benzer. Her ikisi de iyi bir hayvan yapmak. Genellikle doğuştan çünkü İngiliz muhabbetkuşu Amerikan muhabbetkuşu yaklaşık yarısı bir ömrü vardır.

Budgie genellikle bir hands-on evcil hayvan olarak göz ardı edilmektedir. Bu ikili ya da bir koloni tutulması özellikle, kesinlikle bir "izlerken sadece" evcil hayvan olarak iyi, ama tamed elle kolaylıkla bulunuyor ve hasta sahibine sadık, sevgi dolu küçük arkadaşım olabilir. Muhabbet kuşları sosyal kuşlardır ve izolasyon hayatında iyi yapmayacağım. Yeterince temas verilirse birlikte ev sahipliği Budgies bir "pet-kalite" kuş istiyorsanız, yalnız bir muhabbet genellikle en iyi seçim olsa, dostça kalır yok.

Çocuklar onlara saygılı iseniz muhabbet kuşu çocuklu tamam. Bu küçük kuş kolayca kısık bir çocuğun kurban olabilir. Herhangi bir evcil hayvan ile Yetişkin gözetimi önerilir. Bu kuş gagası büyüklüğü diğer kuşların bazı kadar güçlü değil, ama kesinlikle biraz hassas parmaklar zarar verebilir.

Muhabbet kuşu kolay kelimeler, deyimler ve ıslık öğrenebilme papağanlar arasında en iyi konuşan kuştur. Bir Budgie 1700 kelimenin üzerinde yinelenen kaydedildi. Kadın birkaç kelime öğreneceksiniz ve iyi düdük olsa erkeklerde, iyi konuşur.

Ortalama kötü muamele, kaza, ya da uygun kuş bakımı ile ilgili bilgi eksikliği nedeniyle yedi daha az olmasına rağmen Budgies, yedi ila on beş yıl arasında yaşayabilirler. Onu ucuz çünkü bu küçük kuş genellikle "atmak" evcil hayvan olarak görülür görünüyor. Muhabbet kuşları da veteriner bakımı gerektiren bütün bunlar obezite, yağlı tümörleri ve karaciğer, ayak hastalıkları, pullu yüz ve bağırsak parazitleri, yatkındır.

Muhabbet kuşları öncelikle kurutulmuş ot tohumları, bazı genç tohum ve diğer bitki materyali beslenen, vahşi tohum yiyiciler vardır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.