29 Aralık 2012 Cumartesi

Konuşan Muhabbet Kuşu Türleri

Muhabbet kuşu bir papağan türüdür. Doğal muhabbet kuşu türleri sadece yeşil renktedir. Farklı renklerdeki muhabbet kuşları, yapay seçilim yoluyla üretilmiş doğal olmayan türlerdir. Bu kuş, türünün doğal formu olarak bilinmektedir. En eski renkli muhabbet kuşu mutasyonları, geçen yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkmıştır. Sergilenmesi, ciddi olarak 1870′li yıllarda başlamıştır. Değerlendirme standartlarındaki gelişmelerinin yanında, bugünün evcilleştirlmiş muhabbet kuşları Avustralya’daki kardeşlerine göre daha iridir.

muhabbet kuşlarıGri Muhabbet Kuşu: Gri muhabbet kuşunun sadece genetik zeminde ayırt edilebilen iki formu vardı. şimdilerse, 1930′lu yıllarda Avustralya’da ortaya çıkan baskın olan form hala yaşamını sürdürmektedir. İngiltere’deki diğer ayrı zayıf mutasyon 1933 yılında ilk kez ortaya çıkmıştır. Fakat popülaritesi yavaş hızla çoğalmaları nedeniyle ile gerilemiştir. 1940 yılında nesli tükenmiştir.


Açık yeşil muhabbet kuşu ile melezleştirildiğinde yavrular, gri yeşil olur. Bunlar zeytin muhabbet kuşuna benzer, fakat koyu maviye oranla siyah kuyruk tüyleri ile kolayca farkedilir.

Gri Kanatlı Gök Mavisi Muhabbet Kuşu: Muhabbet kuşlarının basit renklerindeki değişmeler, kanatlarındaki çeşitli haleler eşlik etmiştir. Bu grubun benzer çeşitleri, kahverengi hareleri olan tarçın muhabbet kuşu ve sarı hareleri olan sarı kanatlı muhabbet kuşudur. Baş: Genellikle mavi muhabbetlerde beyazdır, fakat sarı yüzlüde üretmek mümkündür.  Kuşun göğüs rengi gök mavisidir, var olan mavilerin en matı. Bu renk muhabbet kuşu tarinin erken devirlerinde çıkmıştır, ilk olarak Belkiça’da 1880 civarlarında tespi edilmiştir ve çabucak çok popüler olmuştur. Kanatlardaki giri işaretler bu mutasyona sevimli benekli bir görünüş verir. Kanatlar gibi kuyruk temiz bir mavi gri tonudur.

Renesif Benekli Mor Muhabbet Kuşu: Resesif benekli muhabbet kuşu, etkileyici hareleri olan küçük türlerden biridir. İskandinavya’dan köken almıştır. ilk 1932 yılında Danimarka’da sergilenmiştir. . Herhangi bir benekli kombinasyonu ile üretilebilir. Opal sarı yüzlü kobalt muhabbet kuşu günümüzde üretilen çoğu çekici muhabbet kuşu rengi karışımından biridir. Sarı yüzün tüm mavi gövde ile kombinasyonu muhabbet kuşu mutasyonları arasında olağandışıdır.

Lutino Muhabbet Kuşu: Bu muhabbet kuşlarının sarı formuları renk mutasyonlarından kaynaklanmaktadır Bu kuşun, ilk ortaya çıkışı 1870′li yıllara rastlar. Bir çift üremeye hazır görünürse, kuşhaneden alınıp, yavruların bakımını garanti etmek için, folluğu olan bir üreme kafesine yerleştirilmelidir Yumurtalar 14 gün içinde olmalıdır, dolayısıyla bu aşamada yumurta kabuğu için gerekli kalsiyumun sağlanabilmesi amacıyla yeterli mürekkep balığı kemiği temin edilmelidir

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.