28 Aralık 2012 Cuma

Zebra Cichlid Yavru Ve Bakim

Akvaryum balıkları arasında Zebra olarak bilinen akvaryum balığı sanıldığı kadar saldırgan bir balık değildir. Bu cins balıklar sadece yuva yaptıklarında yapmış oldukları yuvalarını korumak adına saldırgan olmaktadırlar. Bu da her canlıda olduğu gibi yuvasını koruma adına yapmış oldukları doğal bir harekettir. Zebra akvaryum balıkları asil balıkların başında gelmektedirler.

Yavrularını büyütme ve bakımları konusunda diğer akvaryum balıklarından onları ayıran

özelliklerinin başında gelmektedir ve bu konuda üstlerine yoktur. Zebra balıkları yavruları olduğu andan itibaret akvaryuma el sokulmasına asla izin vermezler ve bu konuda saldırgan olmaktadırlar.

Dişi; bir kavuğun testinin içine yumurtalarını döker. Akvaryumda farklı çeşit balık yoksa yavrularını daha kolay büyütürler. Şayet akvaryumunuzda başka türden balıklarını varsa yavrular kendilerini kolay büyütemedikleri gibi kendilerini kurtaracak boyutlara ulaşamazlar.

Bu nedenle akvaryumunuzda farklı balık türleri varsa yavru kaybı olmaması için erkek zebra akvaryum balığı ayrılabilir. Yavrularını eşi ile birlikte diğer akvaryum balıklarından itina ile koruyabilmektedirler. Zebra akvaryum balıkları sadece yavruları varken meşhur agrasif ve saldırgan tavırlar sergilemektedirler.

1 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.