10 Aralık 2012 Pazartesi

Feshane de Kanarya Kuşlari Yaristi

Feshane`de 14.cüsü gerçekleştirilen Türkiye Irk, Renk ve Ötüm, Güzellik Eksotik İspinozlar ve  Muhabbet Kuşları Yarışması`na değişik illerden 2300 kuş  katıldı.. Türkiye`nin birçok ilinden yaklaşık 600 kanarya üreticisi İstanbul`da buluştu. Bu yıl 14.si düzenlenen yarışmayı 6 bin kişi izledi.

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu`nun Feshane`de düzenlediği yarışmaya Gaziantep`ten Sinop`a, İzmir`den Artvin`e kadar birçok ilden dernekler katıldı. Yarışan kanaryalar iki gün boyunca sergilendi.,Yarışmanın jüri üyeliğini, Türkiye`den 50 hakem ile birlikte yurt dışında KOM Federasyonuna bağlı  10 hakem yaptı.



Feshane Kanarya Kuş Yarışması
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada boy, renk, duruş, tüy, kuyruk ve tırnak gibi kriterler üzerinden değerlendirilen kanaryalar kendi kategorisinde birinci oldu. Kanaryası ödül alan üreticiler, Avrupa Kanarya Şampiyonası`na katılmaya hak kazanırken kupa ve madalya ile de onurlandırıldı. Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonları Başkanı Yılmaz Çakmakçı ‘’Bu yarışma ile amaçlarının kanarya hobisinin daha çok yayılması ve dünya çapında Türkiye`nin adının duyurulması’’ olduğunu söyledi.

Yarışmada jüri üyesi olan yabancı hakemler  yarışma ‘’Türkiye’de  kuş kalitesinin  çok üst düzeyde olduğunu ve bu organizasyonun Avrupa’nın  en büyük organizasyonlarından biri olduğunu’’ belirttiler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.