17 Aralık 2012 Pazartesi

İrlanda Kurt Köpekleri

Bu sağlam yaratık, sık sık nedeniyle nezaket ve cesaret şarkılar ve hikayeler belirtilen, neredeyse 19. yüzyılda soyu tükenmiştir. Ayrıca kurt köpeği olarak bilinen, İrlanda'nın ulusal köpek ve İrlandalı Greyhound veya İrlanda Büyük Köpek olarak anılacaktır.


Onun atası Cu, kurt, geyik takibi için kullanılan büyük bir tüylü kaplı köpek ve yaban domuzu oldu. İrlandalı Wolfhounds genellikle kraliyet hediye olarak verilen ve sonunda Oliver Cromwell İngiltere kendi ihracat durdurmak vardı böyle popüler hediyeler oldular.


18. yüzyılın başlarında öldürüldüğü İskoçya'da son kurt ve 1776 yılında İrlanda kaybolan türler ile, aynı şekilde bu avlanmıştı büyük köpek düşüş içine gitti. Cins ağırlıklı bir İngiliz subay, Yüzbaşı George Graham tarafından, 19. yüzyılın ikinci yarısında yeniden canlandırıldı.


kurt köpeğiMizaç

İrlanda kurt köpeği, bir var mizaç çocuklara zarar vermez, güvenilir, iyi huylu ve akıllı köpek. Onların sahipleri onları istekli ve coşkulu hoş bulacaksınız. Onlar da diğer köpeklerle birlikte almak ve hatta yabancılarla dostu vardır. Bu nedenle, böyle bir köpek büyük bir caydırıcı etken olsa bile büyük bir bekçi yapmazdım.

Bu köpekler kapalı tutulur, onlar tembel olma eğilimi var. Yine de, onlar ailenin önemli bir parçası olduğunu ve bir köpek kulübesi tuttu eğer içerik olmaz gibi hissetmek gerekir. Onlar avlarını tespit bir kez, onlar güçlü hız ile kovalamak ister. Bu nedenle büyük bir çitle çevrili-in bahçesinde tutmak için iyi olurdu.



Görünüm

Bir İrlandalı Wolfhound adlı görünümünü oldukça uzun bir sırt, derin göğüs ve kemerli rahim ile bir gövdeden oluşur. Bu ceket, özellikle gözleri ve çene altında, kaba ve sırım gibi. Renkler beyazdan brindle (desenli ya da çizgili) ve gri siyaha kadar değişebilir. Arka ayakları uzun ve kaslı ise ön ayakları düz ve güçlü. Ayakları büyük ve ayak belirgin arching yuvarlak ve çivi çok güçlü ve kavisli vardır. Onun kuyruk hafif kavisli ve orta kalınlıkta.

İrlandalı Wolfhound başkanı gibi özelliklere sahip, uzun ama aşırı geniş değil:;, çok hareketli, yüksek oldukça küçük ve tercihen koyu renkli ayarlanır kulakları; hafifçe alnına frontal kemiklerin kaldırdı karanlık ve oval gözleri siyah burun ve dudaklar, ve biraz sivrilen namlu siyah göz kapaklarını şekillenir.


Sağlık

Bunlar kas komuta canlılarda Gambol için alan bir sürü gerekir, ama küçük ırklar daha fazla egzersiz gerektirir. Bugünün yetiştiriciler büyük boyut ve boy vardır wolfhounds üretimini hedefliyoruz. Yetişkin köpekler yüksekliği 28-35 inç aralığında, 90 ila 150 kilo ve sürece 6 ila 8 yıl insan gibi yaşamak. Onların arka ayakları üzerinde durmak gibi, bu köpeklerin yerden 7 metre nesneleri kadar ulaşabilir.

Tamamen olgun İrlandalı Wolfhounds için sürece iki yıl kadar sürebilir. Yüksek kaliteli gıda onlara bedenlerini ve zihinlerini de optimal büyümeye etkinleştirmek için bir zorunluluktur. Sahiplerine firma, ama nazik ve liderlik duygusu ifade sağlanması, onlar tren kolaydır. Onlar erken yaşta kendi boyunlarından bağlı çekme veya başka onlar kontrol etmek için çok güçlü olacak değil öğretilmelidir. Ilk iki yıl onlar için her gün yürür, ama bu onların büyümesini yavaşlatabilir beri onları aşırı egzersiz için değil önemlidir alınmalıdır.

İrlandalı Wolfhounds yaş olarak, onlar şişkinlik, kemik kanseri, kardiyomiyopati, kalça displazi, geliştirmek için muhtemeldir progresif retinal atrofi (onları kör gitmek neden) ve Von Willebrand hastalığı (kan pıhtısı başarısız bir kanama bozukluğu).


Tımar

Tımar gelince, bu köpeklerin düzenli ve penye ve onların kat büyük şeklinde kalmasını sağlamak için fırçalama kapsamlı gerektirir. Onlar ortalama bir köpek kadar döken Çünkü, bir yılda en az bir kez kendi ölü kıllar dışarı el-almak gerekir.

1 yorum:

fatih dedi ki...

bu köpeklerden bende 2 tane vardı. Çok iyi huylu köpeklerdir. Çocukları çok severler...

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.