27 Ekim 2012 Cumartesi

Kuş Kafesi Türleri

Bir evcil hayvan kuş satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey kalmak için kuş için bir yerdir. İdeal kafes kendisi kuş tutmalı. Bir evcil hayvan olarak kuş tutmak için bir kuş kafesi olmalıdır. Orada farklı boyut ve şekillerde piyasada pek çok kuş kafesleri ve kendi ihtiyacına göre kuş kafesi seçmek zorunda. Alırken kuş biri için kafes için bazı yönlerini düşünmelisiniz. Kuşların kafes gereksinimleri bir türden diğerine değişir.

Pet Kuş Kafesi Satın Alırken Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler:

Kafes uzunluğu: tüm kuşların büyük kafeslerde kalmayı tercih kafesi iyi uzunlukta olmalıdır. Kuş kafesi bir tarafı diğerine uçmak gibi biri kuşlar için geniş ve uzun boylu kafes sağlamak için bu önemlidir.
Kafesler malzemelerin farklı türleri mevcuttur ama bir ile gitmek hangi ile en iyi malzeme paslanmaz çeliktir. Bir de toz boyalı metal kafes olabilir. Bir metal oluşur plastik kafeslerde oluşur kafeslere göre temizlemek için daha kolay olduğu gibi plastiklerden yapılmış kafes çok metaller oluşur kafes tercih edilmelidir.
Satın alırken Bir de çubuk aralığı düşünmelisiniz kuş kafesleri. Büyük boyutlu kuşlar boyutu büyük ve geniş ağzı açık kalakaldı barlar var kafesleri tercih. Küçük kuşlar, çünkü diğer kafesin bir ucundan uçan kendi davranışsal doğanın yanı sıra büyük boyutlu kafes gerektirir oysa. Ancak, küçük kuşlar için çubuğu aralığı çok küçük olmalıdır.
Eğer kuş için seçtiğiniz kafes altındaki geniş kapılar ve kolay sürgülü tepsi olmalıdır.

Kuş kafesleri Türleri



[caption id="attachment_3360" align="alignleft" width="238"]Kuş Kafesleri Kuş Kafes Türleri[/caption]

1. Islah Kafesler: kuş kafes Bu tür aslında birbirine bağlı ama ince bir pano ile bölümlenmiş iki kuş için tasarlanmıştır. Bir kuşların çiftleşme sürecini kolaylaştırmak için üreme dönemi boyunca paneli kaldırmanız gerekir.

2. Kubbe üst Kafesleri: kuş kafesi Bu tür kuşlara özgürce uçmayı sağlar. Bu en geniş kuş kafesi.

3. Papağan Tünekleri: Kuş kafesleri Bu tür büyük boyutlu kuşlar için genellikle. Ahşap, halat, beton vb - Parrot tünemiş gibi farklı malzemelerden yapılabilir

4. Uçuş Kuş Kafesi: kuş kafesi Bu tür bu kuşun tam bir uçuş keyfini sağlayacak serbestçe egzersiz kuşlar için yeterli alan sağlar. Kafes türü topluluğu kuş doğurmak için idealdir.

Bu kuş kafesinin yaygın türleridir. Birçok diğer türleri kuş kafesleri vardır - tek bir kuş kafesleri, oyun üst kuş kafesleri ve seyahat kuş kafesleri. Bir o kuş rahatça sığabilecek bu yüzden satın almadan önce kafes boyutunu dikkate almalıdır. Bir düzenli kuş kafesi temizlemek için bu önemlidir

3 yorum:

fatih dedi ki...

Evlerimiz nasıl bizim yaşam alanımızsa, kafeslerde onların yaşam alanıdır. Kafesleri alırken geniş olmasına dikkat etmek gerekmektedir..

zme_2012 dedi ki...

benim bir tane papağanım var dı kafes inden dolay çok sıkıntı çıkmıştı. Bundan dolayı kuşların kafelerine çok önem göstermeliyiz

Doğan ERSOY dedi ki...

Bizim evde bilindik telli kafes var , gayet memnunum fakat telli kafesler muhabbet kuşları için uygun olurken, diğer büyük afrikada yaşayan türler için pek uygun olmayabiliyor. Mesela jako papağanım vardı ve tel kafesten sürekli çıkmak istemekteydi. Papağan , tel kuş kafesinden çıkmak istediğinden ötürü , telleri sürekli gagalıyor ve ayağıyla itmeye çalışıyorduki. Aklı sıra çıkacak işte. Bir sabah baktığımda 2 teli ayırmış kafasını aradan çıkarmıştı ve öylece kalmıştı. Onu kurtarmak için epey uğraştım boynu çırpınmaktan kesilmişti, kanıyordu. Doğru papağanı veterine götürdüm. Hemen gerekli müdahaleyi yaptı ve bu tip büyük kuşlar için daha kalın telli kafesler yahu ahşap kuş kafeesleri kullanmam gerektiğini belirtti.

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.