16 Ekim 2012 Salı

Kanarya Kuşu Çiftleşmek İçin Hazırlama

Kanaryaları çiftleştirmek biraz zor ve zahmetli bir dönemdir. Erkek kanaryalar dişi kanaryalara göre daha erken bir dönemde çiftleşmeye hazır hale gelirler. Çiftleşmek isteyen erkek kanarya eğer dişi kanarya hazır değilse ve çiftleşmek istemiyorsa, dişiyle kavga edecek ve çifleşmeden sezonu kapatacaktır. Dişi kanaryaların çiftleştirmeye hazırlarken, kızıştırıcı besinlerle desteklenebilir.

Daha iyi bir etki yapmak için E vitamini takviyeside yapılabilir. Kanaryalar genelde eş seçmemektedirler. Kanaryaları eşleştirmeden bir gün önce kafeslerini yanyana koymanız durumunda birbirlerine alışacak ve kavga etmeden rahatlıkla çiftleşceklerdir.

[caption id="attachment_3069" align="alignleft" width="373"]Kanarya Çiftleşmesi Kanarya Çiftleşme Hazırlığı[/caption]

Kanaryalarımızı yavrulama döneminde daha geniş ve rahat bir kafese almamız yavru kanaryalar için daha rahat ve sağlıklı bir ortam sağlayacaktır.

Petshoplarda bulacağınız yuvalarla ve malzemelerle dişinin yumurtlayacağı güzel bir yuva kurması için gerekli ortamı sağlayabilirsiniz. Kanaryamız yumurtladıktan sonra yaklaşık 13-14 gün boyunca yumurtaların üzerinde oturarak onları sıcak tutacaktır. 13-14 günün sonunda yumurtalar çatlayacak ve yavruları almış olacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.