27 Ekim 2012 Cumartesi

Guppy Balık Bakımı

Guppy balık dünyanın en popüler akvaryum balığı türlerinden biridir. Bu küçük, güzel, huzurlu, hareketli, meraklı ve cesur acemi akvaryumcular için uygundur. Bunlar Livebearer grubuna aittir. Lepistesler Güney ve Orta Amerika'da taze ve acı sular kaynaklanır. Günümüzde de ABD'de Florida dahil yanı sıra dünyanın diğer yerlerde bulunur Diğer balıklar gibi, Guppy balık da esaret altında uygun bakım ve durum gerektirir. Lepistes balığı bakımı kolay olmasına rağmen onlar da hastalıklara muzdarip gibi, onları küçümsemek değil.

Lepistes balık Tankı:

Sahibi onun lepistes balık sağlamak için uygundur tankı esastır. Bu balık çok özel tank ve hayatta kalmak için suya ihtiyacı var. Eğer bebek lepistes balık getirmek bile Sen lepistes balığı için en az bir on galon tankı vermelidir. Eğer bir tank satın almadan önce size tankında devam edeceğini lepistes sayısını dikkate almak için, önemlidir. Eğer lepistes üreme olmamasına hedefliyoruz ama hala onlara sahip olmak istiyorsanız o zaman ayrı tanklarda onları korumak gerekir.

Uygun depo bakım lepistesler sağlıklı ve hastalıksız tutmada önemlidir. Dışarı hortumlayan ve haftada bir kez akvaryum suyun yaklaşık yüzde yirmi değiştirmeniz gerekir. Tankın sadece yüzeyde su Hortumlama enkaz kurtulmak değil. Çoğu hayvan mağazalar sifonlar sağladığı akvaryum dibinden çöpleri ve yemek artıklarını dışarı vakum.

Tank Akvaryum arkadaşları:

Bu balık gibi platiler, tetra, Mollies, kılıÁkuyruklar ve corydoras balığı gibi benzer büyüklükte balık ile iyi yapmak. Sizin Lepistes balıkları için zararlı kanıtlayabilirim olarak çiklitler onları tutmak kaçının. Siyam savaşçıları nedeniyle benzer renk ve uzun yüzgeçleri lepistesler için tehlikeli kanıtlayabilirim. Onları süreci iyon zarar, diğer balıkların ayrıntılı yüzgeçlerini nip bir eğilim var gibi tüyleri lepistes ettirmekten kaçının. Eğer lepistesler aynı su koşullarında varolursunuz eğilimi var tankı tutmak için tercih balık emin olun.



[caption id="attachment_3379" align="alignleft" width="352"]Guppy Akvaryum Balığı Guppy Balık[/caption]

Lepistes balığı Besleme:

Böyle pul, spirulina, marul, ıspanak, dondurma, kurutulmuş gıdalar ve lepistes balık sivrisinek larvaları gibi çeşitli yiyecek besleyebilir. Bu balık küçük mideleri vardır ve bir besleme gıda az miktarda tüketir. Bu nedenle en az üç kez bir gün küçük miktarlarda onları beslemek için önerilir.

Guppy balık bakımı yaşatma konusunda değil, aynı zamanda sağlıklı ve rahat tutmak ibaret değil. Lepistes balığı bakımı için, size uygun tank ve yiyecek sağlamak gerekir. Yukarıda belirtilen yönergeleri takip ederek kolayca lepistesler için uygun bir atmosfer ayarlayabilirsiniz.

1 yorum:

fatih dedi ki...

bakılması en kolay balıklardan biridir. Büyüyünce çok tatlı olurlar

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.