8 Aralık 2012 Cumartesi

Akvaryum Ve Balik

Aquarium fransızca bir kelimedir, türkçe karşılığı akvaryum dur.  Tatlı ve tuzlu su hayvanları, su bitkilerinin özellikle balıkların yapay bir ortamda beslendiği cam su kabına akvaryum denir. Akvaryumlar genel olarak yüksek direçli cam ve plastik gibi saydam malzemelerden yapılmaktadır, saydam oluşunun sebebi içini görmek içindir.

akvaryum balıkları
Akvaryumlarda genellikle balık olmak üzere, bazen de omurgasızlar ve ayrıca amfibyumlar, deniz memelileri ve sürüngenler gibi suda yaşayan bitki ve hayvanların tutulduğu ve daha çok bu canlıların sergilenmesi amacıyla kullanılan içi su dolu, küçük bir cam kavanozdan büyük su tanklarına kadar geniş bir yelpazede yeralan kap ve yapılardır.

Akvaryum camının kalın olması akvaryumun sağlamlığını temsil eder. Eğer akvaryum kapaklarında destek noktaları varsa  iyi silikonlanmış ise bakıldığında 2 cam arasında hava yoksa akvaryumunuza güvenebilirsiniz demektir. Akvaryum camları her ne kadar kalın olursa olsun yapıştırıcı silikonlarda önemlidir, yapışkanı tutmayan silikonlar hiçbir anlam taşımaz ve akvaryumu güvensiz kılar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.