17 Aralık 2012 Pazartesi

Saluki Avcı Köpeği

Saluki kuşlar ve diğer non-köpek hayvanlarla aşağı avcılık, özellikle çok hızlı koşabilirim. Izin dönüm içeri çalıştırmak için eğer iyi yapar.


Bu ince yapılı ve zarif köpek son derece hızlı ve çevik. Saluki hala kullanır güney Arabistan, bedevi olan Salukis gibi ceylanlar ve toy kuşu gibi avlarını yakalamak için ve şahin. Bunun yerine koku ile avlanma, görerek Saluki avı. Hız onun kabarma sırası ile, oyun neredeyse her tür aşağı çalıştırabilirsiniz.

Tarih

Saluki antik kökenleri Ortadoğu'da yalan. Bu cins şimdi kumların altında yok, Saluk bir Arap şehri sonra seçildi. Çeşitli göçebe çöl insanları tarafından kullanılan, Salukis Hazar Denizi'nden Sahra Çölü yayıldı. Saluki benzeri köpekler 4200 M.Ö. kadar erken Farsça çanak çömlek üzerinde tasvir edilmiştir.

Firavunlar genellikle yol üzerinde kendi bilek ve Salukis üzerine şahinler ile avlanan. Mumyalanmış Saluki kalıntılar Mısır mezarları bulunmuştur. Bu cins anılacaktır Ortaçağ Müslüman huntsmen "Allah'ın kutsal hediye." Bu dini bağlantısı Müslümanlar için caiz aksi kirli olarak kabul edilecek olan bu köpekler yakalanan oyunu, yemek yaptı.

Bu cins, aynı zamanda İran Greyhound, Arap Hound, ve Gazelle Hound olarak bilinir. Görünümü anlaşılacağı gibi, oldukça yakından başka antik cins Afgan Hound ilişkili olabilir.


Mizaç

Böyle bir köpek mizaç aristokrat bir hava ile, soğukkanlı sadık ve hassastır. Saluki sadece bir kişiye bağlı olabilir sadık bir hayvan olsa da, onlar da bile aile üyeleri ile, duygusal olarak mesafeli olabilir. Bu cins genellikle nazik ve dostça. Çoğu onlar kaba bir şekilde etkileşim yok sağlayan, çocuklarla iyi geçiniyor. Saluki cins yumuşak huylu ve mutlu.

İtaat eğitimi onun doğuştan avcılık içgüdüleri üzerindeki kontrolü sürdürmek için gereklidir. Bu eğitim zaman Onun sahibi sakin ve yumuşak, ancak henüz sağlam ve tutarlı olmalıdır. Bu köpek duyarlı olduğundan, katı bir disiplin iyi uyum değildir. Köpek bir paketi lideri olarak onun sahibi tanıdıktan sonra, kendi ortamında güvenli hissedeceksiniz. Bu genel ve diğer Salukis insanları ile iyi geçiniyor olsa da, non-köpek gibi evcil hayvanlar kovalamak ve öldürmek için eğilimi vardır. Bir kez bir aile kedi tanıtıldı, bu kedi zarar vermez. Ancak, başıboş kedi kovalamak muhtemeldir. Ayrıca, bir Saluki büyük bir mekanizma sağlar.

Görünüm

Görünümü Saluki arasında ince şekilli ve geniş sırt ve derin girintili göğüs kaslı bir vücut oluşur. Saluki iki çeşidi, tüylü ve yumuşak tüylü vardır. Tüylü Saluki hafif, ipeksi onun bacak ve uyluk sırtında yumuşatma görüntüler. Her iki çeşit alt ve kuyruk üzerinde tüyler var. Onun ceket Renkler beyaz dahil değişir; üç renkli bir siyah, beyaz ve kahverengi bir düzeni; krem, kırmızı, altın sarısı, açık kahverengi ya da siyah ve ten rengi.

Onların bacaklar orta uzunlukta ve de ayak parmakları arasında yumuşatma ile geniş kemerli olan uzun ve iyi kaslı uyluk ve ayakları ile ince vardır. Kuyruk ayarlanır düşük, uzun, hafifçe eğik ve alt set uzun saçlı tüylü.

Bu cins kafası uzun ve dar, ancak özellikleri ile kulak arasındaki oldukça geniş: üst dişler alt dişlerin üst üste ile bir makas gibi keskin ısırık; büyük, oval şekilli, renkli ve koyu kahverengi gözleri fazed , bir renk siyah veya karaciğerdir burun ve uzun kulakları, yüzü aşağı yakın sarkar iyi tüylü, ipeksi tüylerle kaplı.

Sağlık

Erişkin Salukis yüksekliği 23 ila 28 inç, ağırlığı 29-66 lira ve 10 ila 12 yıl yaşıyor. Onlar apartman hayatı için tavsiye edilmez ve son derece aktif kapalı olabilir. Bu tür köpekler büyük açık metre çalıştırmak için ücretsiz olmalı, ama geceleri kapalı uyumak gerekir. Genetik göz hastalıkları, hatta kansere yakalanma yatkındır Bu cins. Onlar özellikle burun üzerinde, güneş yanığı alabilirsiniz yana onları güneşte tutmak çok uzun hem de tehlikelidir.

Tımar

Bir Saluki ve ceket koku ücretsiz ve bakımı kolaydır. Bu tür ortalama köpek kadar tutuyor ve fırçalanmış ve bir kez ya da haftada iki kez taranmalıdır. Onun kulakları kontrol edilmeli ve düzenli olarak temizlenmesi gerekir.

3 yorum:

İbrahim dedi ki...

Bir avcı köpeğine göre çok tatlı bir hayvan bu :))

Sinan4 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sinan4 dedi ki...

istanbul köpek eğitimi için kesinlikte tavsiye ediyorum ben kendi köpeğim de çok faydasını gördüm teşekkür ederim. www.petokulu.com

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.