12 Aralık 2012 Çarşamba

Akvaryum ve Balik Bakimi

Fiziksel görüntüsü oturmuş balıklarınız ve içinde koymak istediğiniz bitkileriniz için hazırlanan ve bu balık ve bitkileri gösterişli yapan akvaryumun eğer iç düzeni yapılmışsa bakımı fazla çaba gerektirmez. Fakat balıklarınızın sağlıklı ve akvaryumunuzun temiz kalması için düzenli bir bakımın gereklerini yerine getirmelisiniz. Bu konuda yapılabilecek en iyi şey, aksatmadan uygulanacak bir bakım düzeneği oluşturmaktır.


AkvaryumBu düzeneği şu şekilde sıralamayla kendinize alışkanlık haline getirebilir, akvaryum ve balıklarınızın görselliğini arttırabilirsiniz. Her iki haftada bir %25 oranında su değiştirmelisiniz, diyelim. Haftanın belirlediğiniz bir gününde, mesela her ikinci cumartesi günü bu kısmi su değişimini yerine getirmelisiniz. Bakımlı ve güzel kaldığı sürece akvaryumunuzdaki hoş ve temiz görüntü devam edecektir. Akvaryumunuzda sağlıklı bir bitki örtüsü varsa akvaryum kumu senelerce temizlenmeden aynı yerinde kullanabilirsiniz.



Akvaryum tabanında yavaş bir su dolaşımı gerçekleştiren taban ısıtma sistemleri de akvaryum kumunun koku vermeden yıllarca sağlıklı kalmasına katkıda bulunurlar. Balığınıza yem verme işlemini günde iki ya da üç kez birkaç dakika içinde bitirebilecekleri kadar yem verebilirsiniz. Fazla yemlemek hem balıkların sağlığı için olumsuz bir durum ortaya çıkar, hem de akvaryumunuzun çabuk kirlenmesine ve yosunlanmasına yol açar. Balıklarınızın sağlığını yerinde olup olmadığını tespit edin. Balıklarınızın davranışlarını ve iştahlarını gözden geçirin. Herhangi bir hastalık belirtisi olabilir. Hasta bir balığınız varsa o balığı mutlaka akvaryumdan ayırarak karantinaya almalı

1 yorum:

İbrahim dedi ki...

aldığım yeni balıklar için güzel bir tavsiye oldu bana

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.