10 Aralık 2012 Pazartesi

Tetra Akvaryum Balik Bakimi Nasil Yapilir

Tetra balık evcil hayvan olarak akvaryum arasında oldukça popüler. Eğer gerçekten bir evcil hayvan olarak bir balık satın almak istiyorsanız, tetra balık başlamak için oldukça iyi bir seçenektir. Onlar izlemek eğlenceli, aktif ve bakımı kolaydır. Esaret bakımı için parlak renkli ve kolay Tetras daha popüler. Tetra türlerin en popüler neon tetra sahiptir. Eşsiz görünümü bu dünyada sucul hayvan meraklıları arasında bir favori yapmıştır.

Bu balık Brezilya, Peru ve Kolombiya'da karasu ve berrak akarsu hem de bulunur. Neon tetra topluluk akvaryumlarında tutulabilir huzurlu bir balıktır. Neon tetra bakımı için kolay ve acemi akvaryum için uygundur. Bu nedenle, bir eğitim tür olduğu gibi, birlikte en az 10 neon tetra tutmak gerekir. Bunu vurguladı hissedebilirsiniz Bu balık tek başına tutulmamalıdır. Tetra balık uzunluğu 1 ¼ inç kadar büyüyebilir. Dişi tetra mide erkeklerden daha iridir.

Tetra Balık Davranışları:

Tetra balık özellikle diğer balık türleri, büyük olanları birlikte olmaktan zevk vermez bir doğal utangaç bir balıktır. Genellikle tank içinde sosyalleşmek için zaman ayırın. Onlar benzer büyüklükteki sakin, agresif olmayan balık bir tank paylaşabilirsiniz. Onlar balığı ile rahat. Sen akvaryum balığı ile tetra balık eşlik edebilir. Tetra balık diğer tetra balık ile sosyal ve büyük üniforma gruplar tutulduğunda gelişirler.

Tetra Akvaryum BalığıTetra Balık Besleme:

Sahibi onun tetra balık besleyici gıda hizmet etmek için önemlidir. Bu balık genellikle pul gıdalar beslenmek ister, ancak bazı tetra diyetlerine salamura karides, dondurulmuş kankurdu veya Daphnia tercih. Onlar tetra doğal renkleri artırmak geliştirmeleri içerdiğinden pelet batıyor içinde kuşbaşı yemeğiniz iyidir. Hastayı aşırı beslemekten kaçınılmalıdır ve üç dakika içinde tüketebilirsiniz kadar yapabilirsiniz yemeğiniz edilmelidir.

Tetra balık tutmak ve bakımı kolay, ama tetra balık bir grup evine boyutu yeterince büyük bir akvaryum almak için emin olun. Eğer genişliği en az 24 inç olan bir depo olmalıdır. Tetra balık kalmak için biraz asidik su tercih, böylece 5.0 ve 7.0 arasında pH seviyesi için amacı olabilir. Bu yüzden onları istikrarlı bir ortam sağlamaya çalışacağız Bu balıklar ortamda ani değişikliklerin kötü tepki. Bu balık da parlak ışık ve gürültü gibi dış çevresel faktörler tarafından vurguladı olsun. Su ölüm için bazı küçük türlerin korkutmak olabilir gürültü büyüttüğü bir tetra akvaryum camına dokunarak kaçının.

3 yorum:

hiphopboom dedi ki...

çok iyi ama evde bakılması zor demekki

Doğan ERSOY dedi ki...

Merhaba;

Bu cinsin çok hassas bir tür olduğunu sanıyorum. Akvaryumlar balıkların sağlıklı yaşaması için sunni bir ortam oluşturmakta. Faka diğer balıklara nazaran tetra daha hassas bu sebep ile su ısısı , su plakton oranı ve beslenme olarak daha iyi bir bakım istiyor. Hatta geçenlerde bir olay ile karşılaştım , komşum tetra balık bakıyor kış günlerinde ani bir ısı kaybı yaşandı bu neden ile akvaryumda 23 derecen 18 derecelere düşmüş ve inanılmaz büyüklükteki tetraların hepsi sırt üstü yemişti. Sanırım bu durumun sebebi ani ısı şoku .

fatih dedi ki...

bakımı kolay gibi dursada değildir esasında... çok hassas balıklar ama çok tatlılar

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.