21 Eylül 2012 Cuma

Tepeli Güvercin Türleri

Tepeli Güvercin Avustralya anakara bir yerli. Kuş ereksiyon kret ile Avustralya'da iki güvercin türlerinden biri, Crested Pigeon (12 ila 13,6 inç) ile karşılaştırıldığında (8 ila 10 inç) daha küçüktür. Spinifex Güvercin olmanın diğer bir. Tepeli Güvercin kanatları siyah şerit ve bronz tinges ile renk ağırlıklı olarak gri ve birincil tüyler kahverengi, mavi, mor ve yeşil alanlar bulunmaktadır. Kret kuş başı üstüne ince tüylü siyah diken. Göz çevresindeki parlak turuncu renkli halkaları vardır. Genç kuşlar nispeten donuk renklere sahip.

Crested Pigeon özellikle fırça, otlak, hafif ormanlık alanlar, parklar, golf sahaları, çiftlik bahçeleri ve pastoral alanlarının yakınında su kütlelerinin, her gün bol su içmek zorunda gibi. Etrafında bulunan Tepeli Güvercin kanatlarını üzerinden geçen hava tarafından yapılan bir dayak ve ıslık sesi ile hava aldığında alarmlı. Bu uçuş kuş yırtıcı dikkatini çekmek ve zeminde kalan kuşları uyarmak için söylenir. Kuş çıkarması üzerine havada kuyruğunu yüksek savurur. Tepeli güvercinler genellikle doğal olarak aktif değildir ve esas olarak sürülerde görülebilir.

[caption id="attachment_1971" align="alignleft" width="400"]tepeli güvercinler güvercin kırmızı tepeli[/caption]

Tepeli güvercin bir anda iki yumurta bırakır. Yumurta, beyaz parlak ve oval. Yumurta anne ve 3 hafta sonra normal yumurtadan hem inkübe edilir. Yıl boyunca, ama özellikle yaz aylarında Tepeli Güvercin ırkları. Kuş gibi esaret serbestçe üremektedir. Ayrıntılı bir çiftleşme dansı dişi kuş çekmek için erkek kuş tarafından görüntülenir. Gövdesi yukarı sallanan ve aşağı ise kuş bir yelpaze gibi kanatlarını açar ve kapatır. Yumuşak hooting sallanan eşlik eder. Ilgilenen varsa kadın, erkek yaklaşımlar gibi hareketsiz kalır. Twigs bir platform çalılar veya ağaçları genellikle yuva oluşturur.

Yeşil bitki örtüsü, küçük böcekler, küçük soğanları ve tohumlar Tepeli Güvercin diyetin önemli bir parçasıdır. Kuş yakın egzotik tohum bitkileri yanı sıra tanıtıldı otlar lehine olduğu bilinmektedir.

Tepeli Güvercinler son derece sosyal ve böylece mümkün evcil hayvan olarak onlara sahip yapım, insan temasının korkmayın. Bir evcil kuş sadık ve sahibine sadık olur. Güvercinler için kullanılabilir Gıda genellikle tohum sadece pelet veya ekstrude diyetler oluşur. Bu vitamin ve mineraller ile takviye edilmesi gerekmektedir. Istiridye kabuğu ve kum kalsiyum verilebilir. Temiz su her gün sağlanmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.