20 Eylül 2012 Perşembe

Lepistes, Plati, Molly, ve Kılıç kuyruk Balık Bakımı

Topluluk akvaryum canlı doğuranların sadece renkli, ama üremek için kolay değildir. Bebek balık yetişkinlere büyümeye izlemek evde akvaryum yepyeni bir boyut katıyor.


Lepistesler, platiler, Mollies ve kılıçkuyruk akvaryum hobisi sık haline gelmiştir. Bu balıklar, bakımı kolay olan parlak renkli, ve üremek için kolaydır. İşte biz de kendi çoluk bakımı nasıl olarak, bu balık bakımı nasıl bakacağız.
Lepistesler

Lepistes, ya da fantezi lepistes (Poecilia reticulata) erkeklerde çok daha renkli ve kadınlarda daha olmak üzere, 5 cm kadar büyür. Lepistesler huzurlu bir toplum balıklardır.

Aslen Güney Amerika rağmen, satılmaya hazır en lepistes Asya vardır. Bu da yüksek sıcaklıklarda (25-29 º C) muhafaza edilmesi gerektiği anlamına gelir, ve akvaryum tuz biraz var (bir yemek kaşığı. Her 5 galon için) sağlıklı kalmak için kendi tankına eklenir.


Platys

Platys (Xiphophorus aile) pek çok renk ve çeşitleri gelir. Onlar 22-26 º C aralığında 5-7 cm, ve akarsu gibi su büyümek. Onların benzer renklenme nedeniyle, kadın, erkek platiler ayırt etmek zor olabilir. Kadınlar erkeklerden biraz daha büyük ve çok yönlü vardır.



Platiler cinsten ayırmak için en iyi yolu kendi alt yüzgeçleri (aşağıdaki üçüncü resim) gözlemlemektir. Erkek merkezinde fin uzamış ve işaret olduğunu, yani bir gonopodium vardır. Dişiler, ne zaman hamile, karın sonunda siyah bir alanı olan gebe bir nokta var. Tüm canlı doğuran bu cinsel özellikleri paylaşır.


Mollies

Platiler olduğu gibi, Mollies (Poecilia aile) çok farklı renk ve çeşitleri gelir. Bazı insanlar Mollies ve platiler arasındaki farkı anlatan bir sorun olabilir. Mollies (5-10 cm) daha büyük olma eğilimindedir ve daha sağlam renklerde var (tüm beyaz, tüm siyah ie., tüm siyah noktalar ile beyaz, kırmızı). Onlar 21-28 º C sıcaklık ister ve akvaryum suyuna her 5 galon için bir çorba kaşığı tuz gibi. Mollies hatta tam deniz düzeneklerinde yaşayabilir.

Platiler olduğu gibi, seks Mollies için en iyi yolu kadın erkek gonopodium ve bunların eksikliği ve gebe nokta, (platiler önceki bölüme bakın) için bakmaktır. Mollies huzurlu balık, ve topluluk akvaryum için iyi eklemeler yapmak.

Kılıçkuyruk

Kılıçkuyruk (Xiphophorus helleri) çok farklı renk ve çeşitleri gelir. 5-10 cm, 22-26 º C sıcaklık gibi kılıçkuyruk boyutları büyüyen, ve huzurlu bir toplum balıklardır. Bu erkek onların kuyruk ucundaki karakteristik "kılıç" var gibi, dişilerden erkek söylemek kolaydır. Ama emin olmak için, her zaman gonopodium arayın.
Canlı doğuranların yetiştirmesi

Canlı doğuran Islahı çok çaba almaz. Çoğu canlı doğuranların satın alındıkları zaman hamile. Bebeklerin olsa yetişkinliğe ulaşmasını sağlamak, başka bir hikaye.

Adından da anlaşılacağı gibi, canlı doğuranların ücretsiz yüzme yavru doğurur. Bunlar 4-60 bebekler, 3-4 kez bir yıl olabilir. Ne yazık ki, anne-babalar da dahil olmak üzere tankın içinde balık, yavru balık yemek olacaktır. Hamile bir kadın bebek balık yetişkin balık bunları yiyemez bir bölmeye yuvaları aracılığıyla düşmek için izin veren bir şeffaf plastik kutu bir üreme tuzak konulmalıdır. Yenir önlemek için yeterince büyük olana kadar bebek balık ayrı bir kapta kaldırdı gerekmektedir.

Bu kapak ile sağlar ve onları güvende hissetmemi sağlıyor gibi canlı taşıyıcıları, iyi dikilmiş akvaryumlar için teşekkür ederiz. Erkekler kendilerine uygun en az 2-3 kadın olmalıdır. Bu overworked olmaktan kadın önler, hem de erkekler arasındaki rekabeti önler. Hamile kadın ve onların yavru sağlıklı olduğundan emin olmak için, onları çeşitli gıdalar beslemek. Pul ve dondurularak kurutulmuş gıda sunulan yanı sıra, spirulina yosununun diyetler olmalıdır. Bu tür tuzlu su karidesi ve kan solucanlar gibi Dondurulmuş gıdalar da büyük seçimlerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.