21 Eylül 2012 Cuma

Akvaryum Canlı Bitkiler

Eğer katı dekorasyonu yükledikten sonra, çakıl filtrasyon sistemi çalışma altında bir kaç gün için rahatsız akvaryum bırakın. Bu süre yararlı aerobik bakteri çakıl ve netleşmeye su geliştirmek için izin verecektir. Sıcaklık bir göz atın ve bir derece veya ikiden fazla dalgalanabileceği olmadığını görüyoruz.


Işık ve pompa iyi çalışıyor ve bu kabarcıklar yükselme tüpü dışarı akan ve hava taş olduğunu kontrol edin. Bu süre sonra, su bitkileri tanıtmak başlayabilirsiniz.

Bitkiler bir akvaryum çok cazip bir parçası olabilir ama onlar için önemli değildir balıklar sağlık . Bitki günah akvaryum olması için başlıca nedenleri gizlemek için bir yere balık vermek ve aynı zamanda oksijen tankı temin edeceğidir. Onlar da çözünmüş besin için rekabet ve umarım böylece yaşamak için istenmeyen aşırı yosun için gıda dışı bırakarak, onların adil bir pay daha fazla olacaktır. Eğer dikecek yiyenler veya çakıl-kepçeler, ya da aydınlatma seviyesini düşük tutmak amacı özellikle balıklar bitki yaşamı desteklemek için yetersiz kaldığı durumlarda tankta bitkilerin olmaması nedenleri vardır.

Evin etrafında bu inkpots kadar aynı şekilde akvaryum çalışma içinde Tesisleri. Günlük sürecin bir parçası karbondioksit alıp karşılığında oksijeni vermektir. Nefes aldığında oksijen balıklar tarafından kullanılır ve karbondioksit karşılığında verilen kapalı olduğundan, değişim sürecinin bir çeşit ayarlanabilir olduğunu görmek kolaydır. Orada bitkiler ve balıklar birbirlerine yeterince gazları çıkarmaz bir akvaryum olabilir, ama aynı zamanda bitki hayatı üzerinde kısmen besleyecek, ahenkli bir relationship.The balık yaşayan düşünmek güzel ve dışkıları bir olacak asla bitkiler için gübre, bitki aşağı kırarak lehine dönüyor. Yine, ne bu eylemleri o başkalarının ihtiyaçları için yeterli ama onlar bitkiler yapılmamaktadır daha iyidir mevcut değildir edecek, balık muzdarip olmaz, onlar kayaların arasında diğer kapak bulacaksınız ve oksijen alacak headstone ve yüzey hareket çalışmalarından. Eğer akvaryumda bitki var seçerseniz Yani bu sizin seçiminiz, bitkiler veya bitki var?, Akılda tutulması gereken başka şeyler vardır. Öncelikle, bitki bahçe bitkileri yaptığı gibi onları, iyi büyüyen tutmak için gübre gerekir. Gelişmeye vardır: eğer Onlar da güçlü bir aydınlatma gerekir. Sen elinden geleni bakarak tankı tutmak ve kendi karşılama büyümek herhangi bitkileri budamak için kesilmiş herhangi ölen yaprakları kaldırmak gerekir.

GERÇEK AKVARYUM BİTKİLERİ SEÇİMİ VE KULLANIMI

Gerçek bitkilerin seçimi çok büyüktür. Yeşil, ama asosyal bitkiler ve çiçekli olanları değil yalnızca kullanılabilir. Yüksek Bazıları sadece grow2.5cm (1in), 60cm (24in) kadar diğerleri. Yüzeyde bazı şamandıra, küçük yarıklar içine bazı nestle. Eğer bayi de akvaryum bitkileri satın aldığınızda, onlar sağlıklı görünüyorsun görmek için onlara iyi bir göz atın, ve kahverengi ya da sararmış yapraklar var bitkilerin kaçının. Bitkilerin plastik bir torba ya da polistiren dondurucu tipi paketi size temin edilmelidir. Eve dönüş yolculuğunda onları sıcak tutmaya çalışın ve onların paketinden bitkiler çıkardığınızda mümkün olduğunca onlara dokunmaktan kaçının. Eğer bitkiler işlemek zorunda yaparsanız sadece hafif kapsar böylece. Sadece kökleri yukarıda bitki tutarak herhangi bir ölü ya da hasarlı bir makas ile yaprakları ve sonra, Kaldır, çakıl takabilirsiniz, as nazik olması bitki veya taç tabanı. Çok ileri bitki itmeyin.

Bu aşamada tank bir akvaryum gübre eklemek iyi bir fikirdir. Talimatları tavsiye olarak bu haftalık Ekle veya. Ayrıca bitkilerin etrafına çakıl gübre, granül yerleştirebilir ve bu büyüme için mükemmel yardımcıları vardır. Bazı bitkiler küçük delikli saksı içinde sağlanır. Bu durumda, çakıl altında bütün bir pot bitki ve sadece küçük bir çakıl pot üst kapağı.

NEDEN BİTKİLER başarılı olmayabilir

Eğer sorun bitkiler büyümek için almak varsa, bunun birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, çakıl filtre altında garip bir şekilde ölmek veya büyümeye neden, bazı bitkiler ile harap oynamaya eğilimindedir. Eğer onları satın gün içinde ölüyor tesisleri ile filtrasyon ve deneyim sorunları çakıl yöntemi altında kullanılmaktadır varsa, o filter.You sonra üç seçenek var o muhtemeldir: farklı bitkiler için gitmek için çakıl ile bir güç filtresi kullanın biyolojik filtre veya plastik bitkiler dönebilirsiniz. ölmekte bitkiler için bir diğer nedeni yetersiz ışıktır. Eğer bitkiler birkaç hafta boyunca yavaş yavaş ölüyor bulursanız, o zaman bu muhtemelen nedenidir. Yetersiz ışık genellikle ışığın doğrular kahverengi algler, büyüme ile ilişkili bir sorundur. Sen kaputu başka tüp floresan uydurma deneyin veya özellikle bitki büyümesini artırmak için tasarlanmış bir ampul kullanabilirsiniz.

Su koşulları bitki başarısızlık için bir başka neden olabilir. Bazı bitkiler sert su gibi diğerleri ise, yumuşak su tercih. Çoğu bitki yerine asit koşullar altında alkali tercih ve sıcaklık 27 üzerine çıkarsa ° C (80 ° F), bazı bitkilerin ölmeye başlayacak. Salyangozlar de bitkiler için zararlı olabilir. Onlar salyangoz bahçesinde olduğu gibi, çürüyen bitkiler üzerinde beslenirler, ama aynı zamanda sağlıklı bir bitki materyaline ait olacaktır. Ayrıca, tabii ki, balık kendileri bitkiler saldırabilir.

DİĞER SU BİTKİLERİ

Peri yosun (Laotian Carolinian) kaba küçük yaprakları olan bir hardy yüzen bitki. Çeşitli türleri vardır. Birçok ortak karartmak değişir; yeşilden kırmızı veya mor için bazı değişiklik.

Su mercimeği (Limon anlaşılmaz konuşmak)

Kökleri bir çift ile çok küçük yüzen yapraklı. Yüzey yaşayan balıklar için gölge ve barınak sağlar. Diğer bitkiler için ışık bloke edebilir.

5cm (6in) genelinde kadar ben kayan marul gibi su marul (Pistil steatites). Balık inç gizlemek için Kökler aşağı sarkıtarak

Seratofilum

(Cerate hayalperestler) cabwoman benzer, ama biraz lastik yaprakları ile. Hızlı ve olmayan üniversite öğrencisi tarafından rahatsız Büyüyor. İyi dikilmiş tank demet Fatback içinde. Çelikler kolayca kök.

Saç otu (Elektriği iğnemsi olan) yüksek about13cm (Sin) yetişen bir hairlike çimen. Iyi kayalar veya bataklık odun parçaları çevresinde ekilen görünüyor.

Elodea

Bu `Oksijenleyici otu çeşitli türleri vardır. Bu tropikal akvaryumlarda yanı sıra soğuk su depoları hızla büyüyecektir. Yüzer ama en iyi çakıl dikildi miyim.

(Bootie maraca) bu soytarı isteksiz arkasında bitki plastikten yapılır. Tankı sadece kısa bir süre için net kadar olmuştur, hiçbir bitki hala yeni bir görünüm var, ama plastik yaprakları kaplı olacak bir kaç ay yedik ve şaşırtıcı derecede gerçekçi görünüyor. Bitkilerin yardımcısı aralığı plastik benzeri küçük ön bitkiler tankın arka kısmındaki 'ekim' için ideal olan uzun yaprakları ile tamamen olanlardan vardır.

PLASTİK BİTKİLERİN FAYDALARI

Eğer kararsız iseniz, orada bitkiler ve hiçbir bitkiler arasında gerçek bir üçüncü seçimdir ve bu seçim plastik bitkiler. Akvaryum, onlar gerçek bir şey sıklıkla ayırt edilemez ve hatta gerçekçi bir şekilde hareket ettirin. Plastik bitkiler anlamıyla, sonsuza tankı Overgrow ve yok, onlar ölmezler olma avantajına sahiptir. Balık bitki yiyiciler çünkü bitkiler olamaz tek nedeni, özellikle eğer gerçekten, plastik bitkiler dikkate değer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.