21 Eylül 2012 Cuma

Fantazi ve Gösteri Güvercinleri

Fantezi güvercin ırkları (150 yıl) nispeten genç yarış güvercin daha zaman çok daha uzun bir süre (6 veya 7 yüzyıllar) üzerinde geliştirilmiş olsa da, onlar daha zor sağlık sorunları yaşamaya eğilimlidir.


Her yıl genetik zayıf kuşlar yarış sezonu sırasında netleştirilmiştir çünkü genellikle yarış güvercin hastalık doğal direnç daha büyük bir derecesi var. Yarış doğal bir direniş biçimi ("en uygun olanın hayatta kalması") gibi davranır. Orada hiçbir fantezi ırkları doğal seleksiyon gibi form ve bu ırkların kuşçular kendilerinin karar ve içgüdüleri günümüze ulaşmıştır. Yüzyıllar boyunca kuşçular hasta kuşlar itlaf ettiler ve sadece hardy stoktan yetiştirilen ve bazı fantezi ırkları belirli hastalıklar için doğal direnci çok güçlü bir derecesine sahip. Örneğin, Kuyruktan cins bazı ailelerde pamukçuk karşı özellikle dirençlidir. Bilge kuşçular pamukçuk ile Squeakers arasında anne itlaf ettiler, çünkü bu oluştu. Kuşçular kendi damızlık için genetik olarak dirençli bireyler seçerek, aile pamukçuk dışarı cins var.

Birçok hastalık, bir sürüde "üzerinden yetiştirilen", ama bu nesiller sürer (4 -5 en az) ve bu hastalığa dayanıklı kuşların mutlaka iyi kalitede gösteri kuşlarını olmayabilir olabilir. Burada meraklısı günümüz için zorluk yatıyor. O göstermek arenada rekabet gücünü korumak için her yıl kalite genç kuşlar üretmek gerekir.

Fantazi GüvercinleriGösteri güvercinlerin hastalıkları üzerine özel notlar.

Gösteri güvercin sağlığı en önemli yönleri vardır:

Hastalığa genetik direnci
Hijyen Loft
Beslenme
Ilaç kullanımı Wise

Kendilenmiş bireyler oluşan güvercin ailelerin üreme mevsiminde ciddi hastalıklara yaşamaya en olası sürüleri vardır göster. Ben ilaç kontrolü ancak bu kendilenmiş sürülerinde tekrarlanmamas hastalıkları önlemek için başarısız olduğunu bulduk. Bu nedenle meraklısı gösterisi güvercin kendilenmiş hatların doğal direncini güçlendirmek için periyodik olarak yaşamsal ve sağlıklı outcrosses tanıtmak gerekir. Yanı sıra, üreme için seçilen kendilenmiş kuşlar hayati ve "ikamet hastalıkları" dayanıklı olmalıdır.

Gösteri güvercinler de görülen hastalıkların çoğu çatı temizlik ve hijyen ile önlenebilir. Kemirgenler (fareler / sıçanlar) ve böcekler (hamamböceği, karıncalar, salyangozlar, weavils) gösterisi güvercinlik, hastalığın önemli bir kaynağıdır ve özellikle üreme ve genç kuş mevsimlerde, her zaman kontrol edilmelidir. Bu kir katlı karanlık, nemli çatı katlarında veya tavan hastalıkları kontrol etmek zordur. Iyi zemin yerine beton ya da tel daha (deniz veya form kat) ahşap, tavan ve duvarlar, "solunum" bakteriyel ve fungal ilgili hastalıklar için akın açmaları bu yoğunlaşmayı önlemek için kaplı olması gerekir. Açık bir uçuş alanı doğrudan güneş ışığı tarafından sağlanan sağlık faydaları, bir her gösteride güvercinlik tahmini ancak gerekli bir parçasıdır altındadır. Su kapları paslanmaz çelik veya cam olabilir ve çatı nem önlemek için yerden yüksek gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.