20 Eylül 2012 Perşembe

Neden Akvaryum Balık aniden kayboluyor biliyormusunuz?

Bir kez ya da başka bir anda, tüm akvaryumcular kendi tank tamamen kaybolan bir balık yaşar, ama onlar nereye gidiyor? İşte bazı olası cevaplar vardır.


Sen, yeni bir balık satın yirmi dakika boyunca akvaryumdaki torbaya yerleştirilir ve daha sonra onların yeni ev içine balık yayımlandı. Her şey yeni satın diğer akvaryum sakinleri ile tıkırında geçinmek gibi, iyi görünüyor. Sonra bir gün, balık iz bırakmadan, gitti. Onun tankın üstünde yüzer, ne değildir bu filtrenin emme borusu sıkışmış. Balık sadece kayboldu. Bu başınıza geldi? Balık nereye gittiğini merak ediyorsunuz? En imkânlarını araştırmak edelim.Bu bariz bir cevap gibi görünüyor, ama balık atlama şaşırtıcı yerlerde sona erebilir. Balık genellikle yere çarptıktan sonra hareket bitmiyor. Onlar kıpırdatmak olabilir ve çok uzak akvaryum, bazen bir mobilyadır altında kendilerini çevirin. Bu labirent aile (bettas, gurami) ve su sığ, oksijen-starved gövdeleri için kullanılan başka balık balıklar özellikle doğrudur. Yazar bir kez bulundu bataklık ejderha 6 ay önce dışarı fırladı 20 metre uzakta akvaryum mobilya parçası altında.

Bir şey balıkğı yemiş

Bir kez daha, bu bariz görünüyor, henüz balık yiyor suçlu olarak belirgin olmayabilir. Başparmak genel bir kural bir balık ağzında başka alabilirsiniz, o olacak olmasıdır. Bir balık ancak onun ağzına diğer balık sığabilir bile, yine de deneyebilirsiniz. Bu balık hasta ise özellikle doğrudur, ya da balık yeni ve eğer oldukça çevresi bilmiyordum.

[caption id="attachment_1844" align="alignleft" width="500"] akvaryum balık bakımı[/caption]

Normalde diğer balık sonra gitmek olmaz balık eski bir tankı dostum ölen veya çürüyen vücut yiyebilir. Öncelikle vejetaryenler bile plecolar, akvaryum içinde bir ölü balık munch bilinmektedir.

Filtre kontrol

Bir balık filtrenin emme borusu yukarı sucked almak için imkansız gibi görünebilir, ama o olur. Balık hasta ve yolda dışına çıktığınızda, genellikle sorun filtrenin emme borusu tarafından oluşturulan güncel uzak yüzme var. Balık kadar tüp sıkışmış biter ve ölür ve parçalanır gibi, filtre içine doğru çekiliyor.

Çok geç sen balığı kurtarmak olabilir rağmen, hala ölü balık düzgün çalışmasını filtre engelleyebilirler olarak, filtre giriş veya olumsuz akvaryumun su kalitesini etkileyebilir gerekir.

Akvaryum aksesuarları kontrol

Balık hasta olduğunda, genellikle saklanacak bir yer ararlar. Tank kayboldu balık kaya bir süs veya çatlak saklanıyor olabilir. Gizli ise balık ölürse, ayrıştırmak verebilir ve hatta farkında olmadan diğer akvaryum sakinleri tarafından yenir. Bir kez daha, üzerinde geçti balık tankın su kalitesi etkisi olabilir gibi, herhangi bir kalıntı için bu yerleri kontrol etmek akıllıca olacaktır.

Eğer her yere baktım ve balık bulamıyorsanız, ayrışma daha önce kazanılmış olabilir. Gerçekte olan şey sonsuza kadar bir sır olarak kalacak. Muhtemelen gizemli bir şekilde kayboldu bir yerine yeni bir balık satın almak isteyeceksiniz.

Belki pH balıklar için çok yüksek veya çok düşük, ya da belki akvaryuma biraz tuz eklenir ve bu özel tip - se balık değiştirmeden önce, ilk etapta doğru akvaryum için emin olmak için biraz araştırma yapmak balık tuz için düşük bir tolerans vardır. Belki sıcaklığı çok düşük veya çok yüksek oldu.

Test akvaryumdaki su. Su kalitesi zamanla bozulmuş varsa, tank Büyük balık ise, su koşulları için bir tolerans oluşmuş olabilir yeni balık bunları işlemek mümkün olmayabilir, ve kısa bir süre sonra öldü.

Bir balık tankı kaybolur sahip hakkında olumlu bir şey varsa, o akvaryumcular su parametrelerini kontrol edin ve akvaryum her şeyi çalışma düzeni içinde olduğundan emin olmak için bir fırsat verir olmasıdır. Şey tankın su kimyası ile ters gitti ise, kaybolan balık gizem her şeyden önce böyle bir sır olmayabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.