21 Eylül 2012 Cuma

Akvaryum Aydınlatma Işıklandırma

Akvaryum bir kukuleta ile kaplı olacak varsayarsak, aydınlatma en uygun yöntem floresan tüpler ile. Akvaryumlar için uygun Tüpler çok hane olanlar aynıdır ve çeşitli boyutlarda mevcuttur.


Bir floresan tüp tankı tam olarak aynı uzunlukta almayın; her zaman aşağı böylece kaputun içine uyacak sonraki boyutunu almak. Sen balık ve bitkilerin yanı sıra, 'soğuk' Gün ışığından daha nötr bir ışık veren dengeli bir tüplerinde kırmızı renkleri geliştirmek olanlar dahil tüpler çeşitli türleri ile akvaryum görünümünü değiştirebilirsiniz.

Bu hava pompası altında çakıl filtre yükselme tüpüne çalışan havayolu yakın bir zip. Hava tankı geçmesine ama başarısız pompanın içine su geçirerek hack önleyecektir sağlayacak havayolu takılmış bir çek-valf vardır. Havayolu sonunda su deniz altında olduğundan, sonunda tüp açma seviyesine tankı aşağı tahliye olacağını başlatmak için sifon akış için doğal bir eğilim vardır. Bu olay karşı koruma başka bir yolu akvaryumdaki su seviyesinden hava pompası yerleştirilmesi gerekir.

Siz de su uzakta hem worlds.Keep aydınlatma en iyi almak için farklı tür tüpler karışmaz ve daima kullanan tüpler üzerinde su geçirmez olabilir; su ve elektrik karışmaz!

[caption id="attachment_1927" align="alignleft" width="320"]Akvaryum Işıklandırma Akvaryum Işık Florasanları[/caption]

Akvaryum bir kukuleta ile kaplı olacak değil ise, diğer olasılıklar vardır. Spot akvaryumun üzerine duvara monte ve açıları değişen dramatik efektler yapabilirsiniz de tankın üzerinde aşağı oynamak için izin verdi. Metal halide ampuller ile donatılmış olanlar gibi yoğun spot, tarafından döküm gölgeler, ürkek balıklar için mükemmel yerler tankı dramatik bir görünüm vermek, aynı zamanda iç gizlemek için yapmak. Su yüzeyinin hareketi de çakıl üzerinde çok etkili dalgalanan desenler oluşturur. Cıva va akma lambalar, akvaryum aydınlatma için idealdir. Bunlar çok güçlü ampuller inanılmaz beyaz yakmak ve ışık çıkışı ile karşılaştırıldığında çok az elektrik kullanırlar. Onlar tankı üzerinde tavandan duvara veya direk monte edilebilir. Güvenlik nedenleriyle ultraviyole tüpler kullanmaktan kaçının; bunları doğrudan bakarak göz hasarına neden olabilir.

Aydınlatma düzeyleri için hiçbir sabit sınırlar vardır, size ihtiyacınız olan tüm tankı parlak bir nokta var, yani eğer balık görmek edebilmek için yeterli ışık, bir ışık var gerek yoktur. Eğer akvaryumda bitki yetiştirmek için planlıyorsanız Ancak, 4.5 litre başına ışığın en az 4 watt (1 galon) ihtiyacınız olacak

Çeşitli vardır akvaryum piyasada ışıkları. İhtiyacınız olan aydınlatma türü, yüklediğiniz tankı sisteminin tipine bağlıdır. Sen tank temel bir floresan aydınlatma kullanabilirsiniz. Eğer bir lamba tercih edilirken, ışığın dağılımı aralığı lamba spektrumu düşünün. Tankında aydınlatma için kural 0.14W asgari kullanıyor.

Satın alırken dikkate temel ve önemli şey akvaryum aydınlatma akvaryum içinde yaşamak için gidiyoruz sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu omurgasızların fotosentetik bitkiler desteklediği Akvaryum aydınlatma önemlidir. Aydınlatma sistemlerinin çoğu reflektör lamba, duy, balast ve birlikte tüm bileşenlerini bağlayacak bir elektrik tesisatı gibi temel bileşenlerden oluşur. Yüksek kaliteli bir reflektör yerleştirme tank aldığı ışık miktarı artacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.