20 Eylül 2012 Perşembe

Tatlı su Akvaryum Satın Almak

Siz sadece zevk rahatlatıcı için gelişmiş bir tatlı su akvaryumu kurmak için bilmeniz gereken en önemli bir kaç temel öğeler ve akvaryum malzemeleri.


Bir tatlı su akvaryum satın aldığınızda, size aklınızda tutmanız gereken en önemli iki şey tutmak istediğiniz balık türü ve miktarı vardır.

Tatlı su balıkları tutmak için başparmak sert ve hızlı bir kural her zaman "balık 1 inç başına 1 galon suya." Olmuştur Bu küçük balık büyük miktarlarda için iyi iş gibi görünüyor. Neredeyse herkes bir 10 galon akvaryum on 1-inç balık tutmak hakkında şikayet ediyorum, ama büyük balıklar için o kadar iyi çalışmıyor. Örneğin, birkaç kişi bir 6 galon akvaryum evine bir 6-inç balık uygun olduğunu düşünürdüm.

Yeni bir tank göz önüne alındığında, bunun içinde balık yetişkin sürümleri ile tankı görselleştirmek gerekir. Değil hatta 10 ya da 20 galon akvaryum rahatça barındıracak bir şey - Bir Oscar, pet shop'ta bir güzel 1.5-inç balık gibi görünse de, bir yetişkin olarak fazla 10 inç büyüyecektir.

Eğer akvaryum yeniyseniz, bir 20 litrelik tank ile başlamak için iyi bir boyutu olurdu - sadece hiç balık evi küçük çeşitleri mümkün olacağı anlayışı ile.

Anılan Oscar, 60 ila 100 galon sipariş üzerine bir tank gibi büyük bir şey, ev için gereklidir.
En Tatlısu Akvaryum Filtreler

Eğer tankı sahip olduktan sonra, size balık sağlığı için temiz tutmak için su filtreleme için bir yol olması gerekir.

Filtre teknolojisi son yirmi otuz yılda önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Teneke kutu filtre ve biyo-topların alanı olarak kullanılan ne yana aktif kömür ile asmak-filtreleri ile yerini almış. Senin katında dağınık bidon temizlemek veya ıslak temizlikten sonra çalışan filtreler almak için pompalar hazırlamak için çalışıyor olsun gerek yok artık.

[caption id="attachment_1860" align="alignleft" width="500"]Tropik Akvaryum Alvaryum Kurmak Satın Alma[/caption]

Sen tankın sakinlerinin biyo-yük filtre eşleşmesi gerekir. Çoğu filtre onlar için tavsiye edilir ne boyutu tankı kutusunu diyecek - ama bu rakamlar bir averagely donanımlı tank için vardır. Sizin 60 litrelik tank ağır balık ile stoklanmayacaktır ise, yerine bir 60 galon tek bir 80 galon filtre tercih etmek akıllıca olacaktır.
Bir Tatlı su Akvaryum Isıtma

Balık soğukkanlı vardır ama bazı türler diğerlerinden daha sıcaklığa karşı daha duyarlıdır.

Diğerleri, örneğin Discus, dünyanın tropikal bölgelerinde gelen ve üst 80'lerde kendi su tercih ederken balık bazı türler, alabalık gibi, neredeyse donma su sıcaklıklarında iyi yapacak - her zaman.

Her tankın tankı sakinleri için minimum rahat ayarını ayarlayın en az bir termostat kontrollü ısıtıcı olmalıdır. Balık 76 derecenin altında iyi yapmazsanız bir sürpriz soğuk-ön sizin Evcil silip yok öyleyse, 76 veya 78 derece olarak ayarlayın olabilir.

Stick üzerinde tankın dışında sopa termometreler akvaryum ısıtıcıları düzgün çalıştığını doğrulamak için ucuz sigorta vardır.

Akvaryum Yüzey - Çakıl,  Kum

Akvaryumda substrat sadece tüm kurulum en önemli parçası olabilir. çakıl - senin akvaryum azot döngüsü için evler bakteri.

Balık atıkları toksik amonyak üretir. Bakteri belirli bir türü nitrit içine bu amonyak dönüştürmek ve daha sonra bakteri başka bir set nitratlar içine nitritler dönüştürmek - balık çok daha az zehirlidir. Bu işlem için sorumlu bakterileri substrat yaşayan ve bakteri barındırmak için bir yer olmadan azot döngüsü tankından zehirli amonyak kaldırmak olabilir ve balık çoğu kesinlikle ölecek.

Nitrat azot döngüsünün son ürünü olduğu ve nitrat düzeyleri da zamanla akvaryum tehlikeli seviyelere yükselmesi anlamına gelir. Su hacmi% 15-20 arasında bir iki haftalık su değişimi geri nitrat seviyeleri getirecektir.

Bir Tatlı su Akvaryum Aydınlatma

Aydınlatma bir tatlı su akvaryum için kesinlikle gerekli değildir, ama herhalde bir estetik ektir. Eğer akvaryum balıkları tatlı su satış mağazalarında en hayvan bulabilir canlı bitkiler, ile donatılmış ise, ışıklar akvaryum bitkileri için enerji ve büyüme sağlamak için de kullanılabilir.

Şimdi bir tatlı su akvaryum satın ilgilidirler her şeyin temellerini biliyoruz, nasıl en iyi ev ve balık için bakım ile ilgili bilinçli kararlar gidebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.