20 Eylül 2012 Perşembe

Rutin Akvaryum Bakım Nasıl Gerçekleştirilir

Hiç hoş bir angarya olsa, akvaryumlar düzenli bakım gerekir. Su değişimi mutlu, balık tutmak ve balık tankında çıkan sorunları önlemek.


Akvaryum sahipleri en nefret ettiğim iki şey balık öldüğünde, ve balık tankı temizlemek zorunda. Ancak, su değişimi ve diğer bakım işlemleri ölen balıklar önlemek. Ayrıca, daha düzenli bakım bu tank temiz tutmak için her bir bakım oturum sırasında alacak daha az zaman, bir akvaryum üzerinde gerçekleştirilir.

Burada ayda bir kez yapılmalıdır rutin akvaryum bakım prosedürleri vardır. Düzenli yapılırsa bir akvaryum temizliği için bu adımları bir saatten daha az sürer.

Su Değişiklikleri

Bir akvaryum tamamen su boşaltılmalıdır asla. Bütün su çıkarılır, daha sonra biyolojik filtre yeniden tesis edilmesi gerekir. Her 3-4 haftada suyun% 20 çıkarmak için çok daha iyidir.

Su çıkarmak için en iyi yolu, bir sifon hortumu, veya çakıl vakum ile. Akvaryum sifonlar en evcil hayvan mağazalarında satın alınabilir. Aşağıdaki resimde olduğu gibi Çakıl elektrikli süpürgeler, kullanımı basit. Bir çakıl sifon kullanarak adımları aşağıdaki gibidir:

  • Su ile dolana kadar akvaryum aşağı çakıl süpürge ters tutun.



  • Su tüp aşağı hareket başlayıncaya kadar sifon kaldırın.

  • Çabuk o boşaltır önce, baş aşağı, akvaryum içine çakıl süpürge geri yerleştirin ve sağ tarafı yukarı çevirin.



  • Tankı boyunca sifon hareket ettirerek çakıl kiri çekin.

    [caption id="attachment_1865" align="alignleft" width="375"]akvaryum bakımı akvaryum temizlik ve bakımı[/caption]


Bu zamanlamanın doğru almak için bir kaç denemeden sürebilir, ama bir bisiklete binmek gibidir, herkes eninde sonunda bunu yapabilir.

Artık kir veya kalıntı çıka geldi kadar akvaryum çakıl Her alanda hortumlandığını edilmelidir. Çakıl oturan Bu enkaz başak amonyak neden ve çirkin besleyebilir yosun . Sifonla akvaryum suyuna düzenli değişimleri alglerin önler ve balık sağlıklı tutmak, suyu temizler. Her zaman akvaryum içine yerleştirilen her yeni musluk suyu su kremi eklemeyi unutmayın.

Filtre Kartuşları değiştirme

Çoğu akvaryum filtreleri, su temiz tutmak için karbon filtreleri kullanmaktadır. Karbon balık zarar verebilecek akvaryum suyunda herhangi bir zararlı besin emer. Bir kez aktive karbon sadece 30 gün sürer, bu yüzden her ay değiştirilmesi gerekiyor.

Bazı akvaryum filtrasyon sistemleri ayrı köpük kartuşları (hangi Katı atıklar süzerek) ve karbon ile birlikte gelir. Köpük filtreler karbon gibi aynı gün değişti asla. Aynı gün köpük ve karbon filtre kartuşlarının değiştirilmesi biyolojik filtre çok fazla yararlı bakterileri yok edebilir. Bu 2 hafta karbon sonra köpük değiştirmek daha iyidir.

Herhangi bir filtre kartuşları değiştirirken, bir yararlı bakteri takviyesi kullanmak akıllıca olacaktır.

Su filtreden şiddetle akan olduğundan emin olun. Su değiştirme kartuşları sonra bir damlama ise, emme tüp durulama gerekebilir.

Canlı ve Plastik  Bitkilerin Bakımı

Bir akvaryum canlı bitkiler içeriyorsa, herhangi bir ölü yaprak kesilmiş ve sudan çıkarılmalıdır. Bitki artıkları Rotting amonyak neden ve başak akvaryum su seviyesi nitratlar olacaktır.

Bir akvaryum plastik bitkiler içeriyorsa, onlar yosun kaplı olmak gibi, zaman zaman temizlenmesi gerekiyor olabilir. Bunu yapmanın en iyi yolu yarım çamaşır suyu ve yarım su yosunu kaybolana kadar (5-10 dakika) bir çözüm plastik akvaryum bitkileri emmek için. Çok kalıntı çamaşır suyu gibi, tank içinde onları geri koymadan önce çok iyi plastik bitkiler durulayın balığı öldürecektir.

Bir akvaryum içinde bir şey temizlemek için sabun kullanmayın. Sabun, çamaşır suyu gibi dağılmaz ve tank, balık öldürme ne olursa olsun sadık olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.