6 Ağustos 2011 Cumartesi

Sarı Prenses

Çiklitler ailesinin üyelerinden bu balığın ağzında yumurtaları kuluçkaya yatırma gibi ilginç bir özelliği vardır. Yaklaşık 18-30 gün boyunca dişi balık ağzında yumurtaları saklı tutarak onları başka balıklar tarafından yenilmekten korur. Balık bu kuluçka dönemi süresince aç kalarak oldukça fazla kütle kaybına uğrar ve hassas bir hal alır. Her ne kadar kuluçkadayken birşey yemez dense de, bazı sarı prenseslerin atılan yemlerden yedikleri görülmüştür. Bu yüzden doğumdan önce ve sonra anne balığı iyi beslemek sağlığı açısından iyi olacaktır.sonrada nur topu gibi 10-50 arası yavru olacaktır.Tabi bu balığın yavrularını akvaryumunuzda farklı bir bölgede güvence altına alın ve balığı akvaryuma salmayın çünkü yeni gelen balığı dışlayıp ölmesine sebep olabilirler balığın kuyruğu didiklenerek mantar olur bunun tek çözümü o balığı akvaryumdan alıp diğer balıklara hastalık geçmesin diye sonra da mantar ilacı kullanmaktır.Bu arda edindiğiniz balıkları vermemek istiyorsanız ya akvaryumunuzu ikiye böleceksiniz ya da . bu balıklar çok hassastırlar onlara cok ıyı bakmanız gerekır .Ayrıca sarı prensesler ağızlarını açıp damaklarını gıdıkladığınızda 60-70 tane canlı yavru doğururlar;ama ilk anne olan balığın ağzı ile oynamamamız gerekir yoksa korkar ve bir daha yavru almaz. Yavrular çıkar çıkmaz yüzüp normal bir sarı prenses olurlar.

Yaşama ortamı/Beslenme:

Doğada daha çok 10-40 metre arası derinliklerde kayalık kıyılarda yaşarlar. Akvaryumlarda diğer Labidochromis türleri (zebroides, chisumulae) ve Cyrtocara moorii ile beraber bakılabilirler.Ama snow prenses ile yaşarken agresif tavırlar sergileyebilir.

Etçildirler fakat bitkisel ağırlıklı beslemek sağlıklarını olumlu etkileyecektir. Temel besinleri diğer tipik Mbuna (Malawi kayalık bölge çiklitleri) türleri gibi kayaların üstünü kaplayan yosun tabakasıdır. Kayalar üzerindeki yosun tabakalarının içindeki küçük kabuklular, böcekleri de avlamayı severler. Tropikal bir balıktır su sıcaklığı 20 derece üstünde ideal 28 derece civarında olmalıdır. Akvaryumları bol saklanma yeri ve optik bölge sınırları oluşturacak şekilde kayalarla dekore edilmelidir. Bir erkek, yaklaşık 40-50 cm çapındaki bir bölgeye sahip çıkar. Her erkeğe en azından üç dişi düşmesi şartıyla, çok geniş ve kalabalık akvaryumlarda birden fazla erkek de barındırılabilir. Karma akvaryumlarda aynı gölden barışçıl cichlidler örneğin yunus cichlid bakılması uygundur.

Sarı Prenses (Labidochromis Caeruleus)


Erkek Sarı Prenses


Dişi Sarı Prenses

Başka isimleri: Labidochromis Tanganicae, Labidochromis Yellow, Electric Yellow

Bölgeye bağlı türler:

Labidochromis caeruleus Kakusa
Labidochromis caeruleus Mbowe
Labidochromis caeruleus Lions Cave
Labidochromis caeruleus Cape Kaiser
Labidochromis caeruleus Kawanga
Labidochromis caeruleus Manda
Labidochromis caeruleus Cadagha
Labidochromis caeruleus Lundu
Labidochromis caeruleus Nkhata Bay
Labidochromis caeruleus Thumbi Point
Labidochromis caeruleus Hongi
Labidochromis caeruleus Londo

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.