6 Ağustos 2011 Cumartesi

Nano Akvaryum

İsmini Latinceden alan Nano kelimesi, Yünanca [nános]= Cüce anlamına gelir, Nano teknolojisinden de bilindiği gibi Nano (Cüce, küçücük) anlamına gelir. Nano akvaryum ise Cüce akvaryum anlamı taşır. 30x30x30cm den küçük akvaryumlara nano akvaryum denir. Günümüzde oldukça moda olan nano akvaryumları, işyerlerinde,evlerimizde yazı masalarının üzerine dekor amaçlıda konulabilen küçük akvaryumlardır. Akvaryumcularda ışık, filtre ve ısıtıcı ile komple set olarak satılır ve fiyatlarıda çok uygundur.



Nano akvaryumları profesyoneller için midir?

Temizliği ve bakımı çok kolay olmasına rağmen nano akvaryumları da öteki büyük akvaryumlar gibi hassas bir çizgidedir. Ne kadar da küçük ve basit bir görünüme sahip olsalarda sonuçta bir akvaryumdur ve içerisinde canlılar olacaktır. Ama şunu kesinlikle bilmesiniz ki nano akvaryumları, akvaryum balıkları hobisine yeni başlayanlar için tasarlanmamıştır. Bu bağlamda nano-akvaryumu acemiler için uygun değildir ve deneme amaçlı kullanılmamalıdır.

Nano akvaryumun avantajları

Fazla yer kaplamaması ve evinize modern bir görüm kazandırmasının yanında bir yerden bir yere kolayca taşınabilmesi, bir çok akvaryumdan daha hafif olması büyük bir avantajdır. Yazı masanızın üstünde, iş yerlerinde, genellikle muayenehanelerde güzel ve rahat bir görüntü yaratırlar. Akvarist fuarlarında, balık gösterimlerinde ve yarısmalarda kolayca taşınabilir özelliği ile büyük bir rol oynar. Akvaryum hobisinde özellikle Labirentli balıklar için atmosferdeki havayı solumaları nano akvaryumunda kolaylaşır. Yavru balıklar için bire bir yetiştirme ve izlenilebilir imkanlar sağlar. Karantina akvaryumu içinde kullanılabilir. Akvaryum bitkilerinin gelişimi bu akvaryumlarda yapılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.