6 Ağustos 2011 Cumartesi

Lepistes Poecilia reticulata

Dişi lepisteslerde anal yüzgeç yelpaze şeklindedir. Erkeklerde ise ince ve daha uzundur. Erkek lepistesler dişilere oranla belirgin şekilde küçük ve çok daha canlı renklere sahiptirler. Bakımının, yavrulamasının çok kolay olması, dayanıklı olmaları ve kendilerine zarar vermeyecek birçok balık türü ile birlikte bakılabilen bir tür olduğu için akvaryum severlerin en çok tercih ettiği balıklardandır. 20 litrelik akvaryumlarda dahi bakılabilmektedir.



Bitkili akvaryumlarda bakılması gereken bir türdür. Sürü halinde yaşamayı severler. Akvaryumunuzu en az 10-12 saat gibi uzun süreli ışıklandırmanız halinde çok daha canlı lepisteslere sahip olabilirsiniz. Erkekler dişilere oranla çok daha küçük yapıdadırlar. Erkek lepisteslerin renkleri dişilere göre daha göz alıcı ve rengarenk olabilmektedirler. Dişiler ise genellikle gri tonlarda renklere sahiptirler. Cinsel olgunluğa ulaşmaları için 3–4 ay yetmektedir. Lepistes balıklarının hamilelik süreleri 1 aydır. Uygun şartlarda dengeli beslenmeleri halinde 130 adete kadar yavrulamaları mümkün olabilmektedirler. Otçul olmakla birlikte yavru lepisteslerin gelişimi için proteince zengin artemia salina, tubifex gibi yemler verilmelidir.


Latince Adı: Poecilia reticulata


Habitatı ve Anavatanı: Orta Amerika


Yaşam Süresi: 2 yıl


Akvaryum Ebadı: En az 20 litre


Beslenme Biçimi: Etçil ve Otçul


Cinsiyet Ayrımı: Çok kolaydır. Dişi lepisteslerde anal yüzgeç yelpaze şeklindedir. Erkeklerde ise ince ve daha uzundur. Erkek lepistesler dişilere oranla belirgin şekilde küçük ve çok daha canlı renklere sahiptirler.


Davranış Biçimi: Barışçıl


Kendi Türlerine Davranışı: barışçıl


Üreme: 10 ile 130 arasında canlı doğururlar.


Sıcaklık: 25 - 28 ° C


En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 3 cm, dişiler 6 cm


Su Sertliği: orta- Sert


pH: 7-8,5

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.