11 Ağustos 2011 Perşembe

Kanaryalar Hakkında

Kanarya ( Serinus Canaria) ispinoz familyasının minik bir kuşudur. Azores, kanarya adaları ve madera tabiyatında yaşarlar. Doğal ortamda 1500 metreye kadar olan oraman ve çalılıklarda yaşarlar. Kanaryaların ortalama ömürleri 10 15 sene arasında yaşarlar. Kanarya güzel beslendiği sürece ortam ve doğa kuşun yaşama ömrünü uzatmaktadır.  Kanaryaların akrabaları olan ispinozlardan %10 daha iri olmaktadırlar ve kanatları daha kısadır. Ayrıca kanaryaların tüylerinde kahve ve gri tonları ispinozlara göre daha fazladır.

Günümüzde yaşayan kanaryalar kanarya adalarında yaşayan yabani kuşun evcilleştirilmesi ile elde edilmiştir. Kanarya kuşu ötüşü ile ispanyol denizcilerinin ilgisini çekmiş ve avrupaya ispanyol denizcileri tarafından getirilmişlerdir. Ötücü olan erkek kanaryalar pazarlarda kapış kapış satılmış kısa sürede kanarya sesi ile üne kavuşmustur.

Kanaryalar çok sevimli kuş türleri olduğu için bakıcıları tarafından mıncıklanası yaratıklar olarak bilinmektedir. Sevimli oldukları kadar dinlendirici kuşlardır. Nameli ötüşleri cazibelerine renk katan en önemli unsurdur.

Dar kafesler kanaryalar için asla elverişli bir ortam değildir, kanaryanın rahat edebileceği bir ortam sağlanmalıdır. Özellikle kafesler kanaryaların kanatlarını cırpabilecegi genişlikte olması en idealidir. Kanarya kafesleri evinizin güneş gören en uygun köşesine koymaya özen gösterin gün batımından sonra kanaryanın uyuması ıcın karanlık bır odaya yada üzerini örterek uymasını sağlayınız. Kanaryanın yeterli uyuması ve mevsimlere adepte olmasını sağlarsanız kanarya kuşunuzdan gayet iyi bir verim alırsınız. Mutlu sağlıklı olan bir kanarya ciğeri patlayana kadar ötmesini sağlamış olur ve evinizde vazgecilmez bir dostunuz olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.