8 Ağustos 2011 Pazartesi

Japon Balığı

Japon balığı akvaryumunuzda besleyebileceğiniz, çeşit fazlalığı ile görsel güzellik sağlayan akvaryum balıklarından birisidir. Japon balıklarına, görsel hafızaları farklı insanları ayırt etme yetisi vermektedir. Bu da balığınız ile ilgilendiğiniz süreçte zamanla sizi tanır ve size ilgi gösterbilir. Tanımadıkları insanlara karşı size gösterdiği yakınlık yerine saklanmaya çalışırlar. Yapılan araştırmalar japon balıklarının sesleri de ayırt edebildiğini göstermektedir. Çıkan seslerin titreşimleri zamanla onlara tanıdık gelmeye başlar.Yani sizi görsel olarak tanıyabildiği gibi sesinizden de tanıyabilir.

Peki uzun bir süredir japon balığı besliyorsunuz. Akvaryumunuza yeni bir balık aldınız ve japonların arasına bıraktınız. Balığınız size küser mi?
Japon balıkları sıcak kanlı balıklar olup akvaryuma bırakılan balığı takip eder ve yüzgeçlerine dokunurlar. Bu bir tip tanışmadır. Sıcakkanlı balıklar olduğundan kısa sürede de alışırlar. Alışık oldukları balıklarla da aynı hareketleri yapmaya başladıkları gözlenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.