8 Ağustos 2011 Pazartesi

Mozaik Kanarya

Agat mozaikte başın üzerinden, arkasından, yanlarından ve göğüsün yan taraflarında siyah- gri simetrik düzenli ve dar aralıklı çizgilerin olması istenir. agat kuşta belirgin olacak şekilde bıyık görülmelidir. Uçuş ve kuyruk tüylerinin uçları gridir. Boynuzsu alanlar (gaga - tırnak) ten renginde olmalıdır. Agat mozaik kuş, agat - opal, Agat - pastel, Agat - satinet, Agat - topaz, Agat - eumo, agat - onyx şeklinde ki formlar da görülebilir.

İzabel mozaik kanaryalar da, Agat kuştaki desenlenme aynen istenir.Sadece çizgiler kahve - koyu kahve tonunda olmalı ve bıyık görülmemelidir. Boynuzsu alanlar (gaga - tırnak) ten rengindedir. Çizgilerin mümkün oldukça dar aralıklara sahip olması istenir ki zemin rengi daha net gözükebilsin. Izabel mozaik kanarya izabel - pastal, izabel - opal, izabel - satinet şeklindeki formlarda görülebilir.

Siyah (Black Opal) Mozaik Kanarya

Yakından incelendiğinde çizgileşmenin siyahtan koyu gümüşe değiştiği görülür. Uçuş ve kanat tüylerinin üst tarafı gümüş iken alt tarafı siyahtır. Gümüş - grinin çeşitli temel renklerle meydana getirdiği kombine kuşa çarpıcı bir görünüm verir. Boynuzsu alanlar (gaga - tırnak) ve bacaklardaki siyah renklenmeler bariz şekilde görülmelidir. Opal (siyah opal) mozaik kanarya kahverengi - opal, agat - opal, izabel opal şeklinde ki formlarda da görülebilir.

SATEN (Satinet, satine) Mozaik Kanarya

Saten kuşta düzgün belirgin aralıklı geniş, soluk, kahverengi çizgiler aranır. Bu çizgiler başın üzerinden kuyruğun altına kadar uzanır. Vücudun yan taraflarında ve göğüsün etrafında belirgin çizgiler yer alır. Saten kuşta soluk kahverengi mel anin desenleşme zemin ile kontrast etki yaparak kuşa çarpıcı bir görünüm kazandırır. Gözler parlak kırmızıdır. Boynuzsu alanlar (gaga - tırnak) ten rengindedir. Saten mozaik kanarya saten-agat ve saten-izabel şeklindeki formlarda görülebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.