8 Ağustos 2011 Pazartesi

Akvaryum Ciklet Balığı Türleri

SARI PRENSES:Malawi Çiklitleri içinde en fazla ün yapmış balıklardan biridir. Yavrularının erken dönemde renklenmesi, hem dişi hem de erkeğin renkli olması nedeniyle çok ilgi görür. Cinsiyet ayrımı zor değildir ancak birkaç yanıltıcı durum vardır. Normalde erkeklerde hem sırt hem de alt yüzgeçlerde parlak siyah çizgili bantlar varken dişilerde alttaki bant soluktur.
YUNUS CİKLET :Yunuslar mikro-yırtıcı hayvan olarak sınıflandılırır ve genelde sakin bir tavır içerisindedirler, doğal ortamında bu balıklar çok değişik bir beslenme adaptastonu gösterirler.

AHLİ CİKLET:Erkekleri biraz daha koyu renkte oluyorlar.Kendi renginde bulunan malawi türlerine karşı saldırganlar.
İCEMAN:Iceman akvaryumunuzun her bölgesinde gezebilecek bir balık türüdür.Mbuna türlerinin arasında en hareketlileridir.Bitkisel ağırlıklı beslenmelidir.
Beyaz prenses:Bu balık malawilerin en hırçın balıklarındandır ve akvaryumda diğer cinslerle anlaşamayacak bi türdür , 1 erkeğe min. 4 dişi gerektirir.
PİNK SUGAR CİKLET:Çok güzel renklere sahip bi türdür ve diğer türlerle uyumlu yaşar kolay yavru alınır ve büyür .
Yaşayan kaya ciklet :Yaşayan kaya,malawiler arasında en sert balıklardan biridir…Özellikle küçük akvaryumlarda yanlarına başka tür koymayın.Küçükken pek bi rahatsızlıkları yok ama büyüyünce sertliklerini gösteriyorlar.Yemleri çabuk yer.Hızlı gelişir.
Kadango Cichlid;Hastalıklara karşı dayanıklı bir türdür.İyi bir bakımla 5-10 sene ve 20cm’ye kadar ulaşabilirler.Üreme dönemlerinde erkekler agresifleşebilir.Bu yüzden akvaryumda dört dişinin olması idealdir.
mavi prenses ciklet;Mavi prenses ülkemizde akvaryumlarda sık görülen bir tür değildir.Gerekli bilgiler sitemizde mevcuttur.
kenyi ciklet;200ltnin üstünde bir akvaryum ve bol kayalık bir dekor olması gerekir.Dişiler ve yavruları açık mavi renktedirler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.