19 Haziran 2011 Pazar

Japon balığının bakımı



Akvaryumcular için Japon balıkları vazgeçilmezdir. Akvaryum balığı besleyenlerin hemen hemen tümünde mutlaka japon balığı vardır. Ama bu balık türlerine işkence etmeden bakımını yapmaları gerektiğini herkes bilir mi acaba? Uygun olmayan koşullarda bu balık cinsi yetişirildiğinde sonuç hüsran olur.

Japon balıkları için balık başına en az 10lt su düşmeli ve akvaryum en az 100lt olmalıdır. Daha küçük akvaryumlarda da balıklar yaşatılabilirse de balıkların sağlığı açısından pek uygun değildir. Japon balıkları için akvaryumun taban alanının geniş olması daha iyidir. Bu tip akvaryumların görselliği biraz zayıf olsa da taban alanındaki genişlik balıkların daha rahat hareket etmelerini sağlar.

Filtre konusu japon balığı akvaryumlarında çok önemli bir konudur. Japon balıkları sürekli beslenen ve buna paralel olarak dışkı üreten balıklardır. Ayrıca sürekli kumu karıştırdıkları için dipteki pislikleri de havalandırırlar. Bu nedenle akvaryumda bir iç filitre) destekleyici filtre olarak bulunmalıdır. Buna ek olarak bir şelale filtre yada bir dış filtre biyolojik filtrasyonu gerçekleştirmelidir. Ayrıca japon balıkları sık su değişimlerini severler. Özellikle 2-3 günde bir %20 oranında su değişimi onların daha hızlı ve sağlıklı büyümelerini sağlar. Akvaryuma eklenen suyun akvaryum sıcaklığına eşit olması gerekmektedir. Yoksa çok çabuk hastalanabilirler.

Japon balıkları her ne kadar serin su balıkları olsalar da akvaryumlarında bir ısıtıcı bulunması gerekmektedir. Isıtıcı asıl görevi suyu ısıtmak değil su ısısını sabit tutmaktır. Bu nedenle su sıcaklığı 22 derece gibi düşük bir dereceye ayarlanıp su bu sıcaklıkta sabit tutulmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.