19 Haziran 2011 Pazar

Siyah Moli Balığı



Siyah Moli balığının anavatanı  Orta Amerika bölümünün sakin nehirleri ve denizle buluştuğu yerlerdir. Kuru yemler, yosunlarla beslenir. Barışcıl bir balık türü olmasına rağmen çiftleşme döneminde agresif olurlar. Üremesi ise; yumurta balığın karnından ayrıldıktan sonra hemen yırıması sonucu olur. En fazla büyüklüğü 12 cm. dir

Akvaryumların üst-orta kesimlerini dolduran ve hareketli davranış biçimleriyle dikkat çeken tropik balık siyah moli gerekli ortamın yapılmasıyla   bitkilerde oluşan yosunları iştahla tüketirler. Ilımlı bir balık olması nedeniyle diğer barışcıl tropik balıklarla yaşatılabilir.

Cinsiyet ayrımı balıkların alt bölümlerinde bulunanan yüzgeçleri sayesinde yapılır. Alt bölümlerinde ince uzun çıkıntıları(gonopodları) bulunan molly erkektir. Dişilerin karın bölgesinde ise üçgen şeklinde alt yüzgeç bulunur. Ani sıcaklık değişimlerine ve soğuğa fazla dayanıklı değildirler, yaşanabilecek sorunların başında beyaz benek ve mantar bulunur. Akvaryum suyuna 50 litreye bir çay kaşığı tuz atmak direnç kazanmaları için faydalı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.