20 Haziran 2011 Pazartesi

Muhabbet Kuşu Eğitimi



Eve yeni getirdiğiniz muhabbet kuşunun hemen size alışıp, evcilleşeceğini düşünmeyin. Bunun için zamana ihtiyacınız olacaktır. Muhabbet kuşunun evcilleştirilmesiyle evde yalnız bir kişi ilgilenmelidir. Farklı kişilerin ilgilenmesi kuşun kafasını karıştırır.

Kuşunu evcilleştirilmesine kafes içinde başlamalısınız. Kafese yavaşca eliniz sokup, onu ürkütmeden dokunmalaya çalışın. Onu ürkütmeden güvenini kazanmaya çalışın. Yumuşak bir ses tonuyla da ona olan sevginizi gösterin. Daha sonra işaret parmağınızla göğsüne dokunun. Sakın elini tutup, kavramaya çalışmayın. Muhabbet kuşu bu durumdan hoşlanmaz.

Evet dokunmanıza izin verdi, sıra kafesten çıkarmaya geldi. Ancak bir takım önlemler almalısınız. Kapı ve pencerelerin kapalı olması gerekir. Odada köpek, kedi gib,i hayvan bulıunmasın, Klima ya da aspiratör sakın ha çalışır durumda olmasın. Bulunduğu yerde ateş olmasın ve yeterli ıiık olan bir ortam olsun

Kısa süren kafes dışı eğitimden sonra tamamen size alışana kadar arada çıkarın, geri koyun. Bir süre sonra omuzunuza gelip konacaktır. İşte o zaman anlayaın ki kuşunuz size güveniyor. Artık korkunuz kalmasın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.