20 Haziran 2011 Pazartesi

Muhabbet Kuşunuzun Güvenini Nasıl Kazanırsınız

Yeni bir muhabbet kuşu aldınız ve endişelerninz var. Acaba bana yakınlaşacak mı, ürkek mi kalacak vs… Kuşunuzun güvenini kazanmak sizin elinizde. Aldığınız gün onu hemen salonunuzun bir köşesine bırakırsanız, sonraki günlerde ne yaparsanız yapın, size güvenmeyecek ve kaçacaktır. Onun için onunla bol bol konuşun, ama mesafeli durun, tedirgin etmeyin. Kafesine koyduıktan sonra onu bir süre çevresini tanıması için başbaşa bırakın.Ev ortamına alışmak için etrafı dikkatle inceleyecektir.

Eğer bir şey yemez içmezse endişelenmeyin. Kendini rahat hissedince ve arkadaşlarından ayrılma şokunu üzerinden atınca normale dönecektir.

Geceleri lambayı söndürmeden önce rahat olarak tünekte olmasına dikkat edin. Odadaki tüm ışıkları kapatın ama az ışık veren bir lamba bulundurun. Çünkü alışık olmadığı sesler onu rahatsız edebilir ve yem yemesini su içmesini karanlıkta sağlayamayabilir. İlk günün sabahı kuşun kafesinden tutarak onunla sessizce konuşun ve taze yemler verin. Sonra onu yalnız bırakın ki korku ve heyecanını üzerinden atsın.

Daha sonra yavas yavas elimizi kafesin icinde tutarak bizim yakinligimiza alismasi saglanmalidir. Çevresine alışması ele gelmesiyle daha kolaylaşacaktır. Evcil olması çok önemlidir. Evcil demek ele ya da parmağa korkusuzca gelip konması demektir. Bundan sonrası artık kolay kuşunuz sizin en yakın dostunuz olacaktır

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.