25 Mart 2012 Pazar

Kanarya Kuşu Bakımı

Ona yeni çevresine alışması için bol bol zaman tanıyın. Bir kanarya yetişkin bir insan olduğundan çok daha fazla uykuya ihtiyacı vardır, ve güneş battığında akşam uyumak ister. Geceleri gürültü veya yapay ışık olduğu yerde yani, kuşların sağlığı için, güneş gören bir odada tutmak gerekir. Bazı insanlar geceleri kafesin kapağını kaapamaları bir tercih meselesi değil, bir zorunluluktur.

Kanaryalar genellikle 8 ila 10 yıl yaşamaktadır, ancak bu süre 15 yıl olarak yaşamak bilinmektedir. Kanaryaların daha uzun ve sağlıklı bir hayat yaşamaları için yardımcı bir faktör doğru beslenme ile elde edilebilir.  Özellikle kanaryalar diğer kuşlara nazaran zevk kuşları olarak bakılmaktadır. Eğer kanarya vicdani arkadaşlık sunabilir, ancak, onun harika 'kanarya sesi' şarkı söylemesi için tek bir erkek kanarya bakmak daha uygundur.  Şarkı normalde bir dostum çekmek için kullanılır ve kuş yoldaşlık zevk olacağını gösterir.  Erkek bir dişi ile eşleştirilmiş ise, o hala şarkı söylüyor, ama daha az frekans olacaktır.  Ve tabii ki erkek kanarya şarkıcı bir kuş olarak daha melodik olduğunu bilinmektedir.

Saka ve kanarya ile terbiye aracı olarak kanatlarını kısaltma olmamalıdır.  Bunlar beslenme bardak ve tünemiş ulaşmak için hareketlilik için kanatlarını tamamen güveniyor.    Onun kanatları kısmen de olsa kısaltıldı sahip bir kanarya için travmatik bir deneyimdir.

Kanarya Kafesi

Kanaryakafesi bütün dünya, bu yüzden neşeli, ferah bir olun.  Kafes bir kuş için iyi bir sağlık için çok önemlidir egzersiz, teşvik için yeterli büyüklükte olmalıdır.   Kanarya boyu öz önüne alınarak yukarı ve aşağı, ileri geri uçmak ister, çünkü daima yatay uçuş için tasarlanmış bir dikdörtgen kafes seçmek her zaman daha iyidir. Ben aşağıdaki boyut 18 bir ASGARİ bir kafes öneriyor "W x 18" H x Eğer alanınız ve paranız Yukarıdaki boyutları hatırlıyorum kafes için cimri yoksa 18 "D, minimum boyut kafesin benim önerilerimdir, , daha büyük bir şey satın almaktan korkmayın.

[caption id="attachment_2663" align="alignleft" width="474"]Canari_Bird_by_AnTheilo Canari_Bird_by_AnTheilo[/caption]

Senin kuş güvenli bir duygu olduğundan emin olmak için, bir duvara ya da bir köşede kafes yerleştirin.  Uzun tırnaklar kırılmış tırnaklar, kayıp ayak ve bacakları kırılan neden olabilir, kafes telleri ve tünemiş kolayca yakalayabilirsiniz çünkü kuşun tırnakları keserken  tutmak çok önemlidir.  Bir tırnak makası kullanarak, sadece venin önünde kuş tırnakları kesilir.  Ven bir parlak aydınlatılmış bir alanda kolayca görülebilir.  Kuşların derin tınak kesimi sonrası kanayan ayaklarında kritik bir durum olabilir. Siz hemen kan akışını durdurmak gerekir.  Yaraya kanamayı durdurucu toz, un veya mısır nişastası uygulayın.  Kanama kolayca çok kısa bir süre içerisinde ölüm kanama olabilir, küçük bir kuş olarak durdurulması gerekir.

Evinizdeki Pencerelere Dikkat

Eğer kuş özgürce uçmak izin seçerseniz, pencere kuşlar mutlaka cam gördüğüm açık bir alan düşünmek ve pencerelerden düz uçarlar ve kendini yaralama kalkma gibi yaralanmayı önlemek için örtülmelidir lütfen unutmayınız.  Bu demeden gitmek olsa bile, senin kuş ikamet etrafında serbestçe uçmak için izin verilirse, tüm açık pencereleri kapalı olduğundan emin olun.  Ayrıca bazı ev bitkileri evcil hayvan kuş için tehlikeli olabilir

Kanarya Kuşu Yemleri

Islatılmış kuş tohum ve fide kafaları sert kuru tohumları sağlıklı bir alternatif oluşturuyor. Kanaryalar aynı zamanda elma, portakal, armut, muz gibi meyve dilimleri memnuniyetle kabul ettikleri bilinmektedir.  Bahçede yetiştirilen çoğu yeşil şeyler de kanarya için uygundur, fakat bunların kanarya onları beslemeden önce pestisitler ile tedavi için emin olun.  Onlar her zaman kuş besleme önce yıkanmalıdır.  Aşağıdaki kanarya için uygun ek gıda listesidir.

YEŞİLLER

Kale
Ispanak
Şalgam Üstler
Brokoli
Hardal
Hindiba
Su teresi

SEBZELER

Mısır ( çiğ veya pişmiş )
Tatlı Patates
Rendelenmiş çiğ havuç
Pişmiş havuç
Bezelye
Salatalık

MEYVELER

Elma
Portakal
Armut
Muz

Kesinlikle tohum ve su diyetler herhangi bir kuş için yeterli değildir.  Aşağıdaki oluşan yeterli bir diyet sağlamaya çalışın; tatlı su, tohum, yeşillik, protein takviyeleri, mineraller ve kum.  Çeşitli gıda ürünleri sunmak ve mümkün olduğu kadar birçok yemek türleri gibi yemek için kuşunuza öneririz.  Tohum protein, karbonhidrat, yağ / yağlı tohumlar dengeleyecek bir karışım oluşturmak üzere birbirine karıştırılarak tohum çeşitli oluşmalıdır.  Beslemek için tohum iyi bir karışım Kanarya Tohum, Tecavüz, Keten, Yulaf kabuksuz, Millet, Kenevir, ancak keten ve kenevir, miktarı vardır az miktarda olmalıdır. Kuşların tüy dökümü, bunlar biraz uyuşuk olabilir ve yağlı tohumları bir miktar çok yüksek girersek yağ alırsınız. Ama bu aynı tohumları son derece önemli olduğundan kuşunuzun şarkı söylemesi için faydalıdır.  Bütün kuşlar günlük taze içme suyu sağlanmalıdır, bu kuşların toprağın su yapmak bile, hiçbir zararlı bakterileri suda büyüyecek sağlar. Protein, bir softfood / eggfood karışımı biçiminde eklendi ve günlük bütün kuşlar için bu temin edilebilir. Bu ürünler nemli ve ufalanan ıslak değil, doku elde etmek için nemlendirilmiş. Tüm kuşlarımıza gereken çok önemli bir ürün Kalsiyum olduğunu. Uzun yıllar boyunca kalsiyum Ancak New York veteriner hekimlerin bir çalışmada Amerika Birleşik Devletleri kafes kuşları % 90 üzerinde kalsiyum eksik olduğunu bulundu, Cuttlebone şeklinde kuşlara verilebilir olarak önerdiler. Damızlık olmayan kuş ve beş kez damızlık kuşlar için haftadan haftaya bir kez bir kalsiyum takviyesi softfood / eggfood karışıma ilave edilmelidir.

Kanaryada Tüy Dökme

Kanaryalar doğal tüy dökümü geldiği zaman bu süre içinde çok az şarkı söyleyecektirler, Temmuz ve Eylül ayları arasında normalde.  Tüy dökme sırasında, kuş iyi hissetmiyor olabilir ve normalden daha taslak ve sıcaklık değişimlerine karşı daha hassas olacaktır.  Bu süre boyunca taslakları onu uzak tutmak ve sabit bir düzeyde sıcaklıkta tutmaya emin olmalıdır.  Tüy dökme esnasında yemleme yüksek protein öğeleri ile cömert olmalı; yüksek protein yeni tüy oluşumu için gereklidir. Softfood / Eggfood Bu süre yaklaşık olarak her geçen gün sağlanmalı, kuru otu da yanı yeşillik, sebze ve klima gıda olarak sağlanmalıdır.  Bu kuşların yeni tüyleri ve parlak ve durumu yardımda bulunan eski tüyler ve yardımları gevşeterek yardımcı olarak Hamamları tüy dökümü sırasında mümkün olduğunca sık sunulmalıdır.  Ben tüy dökme sırasında salatalık beslenme de tüy dökümü sırasında ve sonrasında kuşların sağlık ve canlılık yardımcı olacağını öneriyorum.  Ayrıca deri değiştirme ek beslenme ile tüy dökme yoluyla kuşların yardımcı olmalıdır.

Kanarya Kafesi Temiz Tutulmalı

Kafes mümkün olduğunca sık, sık temizlenmesi gerekir, en az haftada bir kere çünki bu bakteriler hayvan büyümeye ve tehlikeye olanak sağlayan kir birikmesini önler.   Kafesin alt kısmını kullanılabilir olanları piyasada çeşitleri vardır, bunlardan bazıları mısır koçanı yataklar, çam veya sedir talaşı, ama muhtemelen en ucuz yöntem gazete ile kafesinin alt hattına olduğunu tarz kafeslerdir.  Onlar üzerinde gagalarında silerek kuş kirli olabilir gibi temizlik işleri gerçekleştirirken, kafeste tünemiş yanı temizlenmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.