21 Ekim 2011 Cuma

Muhabbet Kuşu Gri Kanatlı Gök Mavisi

Muhabbet Kuşu Özellikleri

Muhabet kuşlarının renklerindeki değişimler, muhabbet kuşunun kanatlarındaki çeşitli hareler eşlik etmektedir. Bu grubun benzer özellikteki çeşitleri, kahverengi hareleri olan tarçın muhabbet kuşları ile sarı hareleri olan sarı kanatlı muhabbet kuş çeşitleridir.

Muhabbet Kuşlarının Beslenmesi ve Barınma
Muhabbet kuşları standart olan muhabbet kuş yemi yada kendi hazırladığımız az miktarda yeşil gıda karışım ve ıslatılmış olarak ak darı döküntüleri ile yavruların büyürken yumuşak gıdalar verilerek büyütülmesı tavsiye edilmektedir. Kuşunuzun bakıldığı yer kuşhaneniz iyi korunaklı, değişken iklim bölgelerinde muhabbet kuşlarını tüm yıl boyunca dışarıda bakımını yapabilirsiniz, fakat sıcaklık düşmesi halinde kuşların ısınmalarını sağlanmalıdır.

Muhabbet Kuşları Üreme
Muhabbet kuşu üremeye hazır olduğunda, muhabbet kuşu çiftini folluğu olan üreme kafesimize yerlestiriniz. Muhabbet kuşlarımızı düzenli olarak eşleştirmekten mümkün olduğu kadar kaçınınız, çünki muhabbet kuş yavrularının hareleri koyulaşıp ayırıcı özelliklerini yani hare şablonlarını kaybeder. En iyi yordam açık ve koyu hareleri olan kuşları eşleştirip istenilen muhabbet kuş yavruları na sahip olabilirsiniz demektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.