Cennet Papağanı Almak İsteyenlere Tavsiye... Kesinlikle yavru kuş alın.Diğer yaşlı kuşların eğitimi agresiflikleri nedeniyle çok zor olmaktadır. Bunu kolay ve kiyifli bir şekilde yapmak istiyorsanız yavruyken almak şart.
Alacağınız kuşun gagasının dökülecek gibi durmuyor olmasına,Tırnaklarının tam olmasına,Herhangi bir yerinde ufakta olsa yara olmamasına, Gözlerinin çapaksız temiz olmasına dikkat edin.
Cennet Papağanı İçin Kafes Seçimi
Cennet papağanları parmak kadar boyları olmalarına rağman çok hiperaktive kuşlardır.Günlük mutlaka en az 1-1,5 saat evin içerisinde dolaşmalıdırlar.Eğer çıkarmazsanız bağırarak sizi ikna edeceklerdir.Onlar için1 saat aslında çok az. Buyüzden ona içerisinde az da olsa uçabileceği büyüklükte bir kafes almalısınız.60*40*50 boyutundaki bir kafes idealdir.Çok küçük kafeslerde cennet papağanları strese bağlı olarak tüğlerini yolabilir.
Bu küçük papağan türü için kafesinde herzaman 2-3 tane oyuncak bulunmalıdır.Oyuncak deyince akla ip yumağı gibi oyuncaklar gelebilmektedir ama ipler çözülürse kuşun yaralanmasına yol açabilir.
Cennet Papağanı Eğitimi
Cennet papağanı yavruysa eğitimin yarısı bitmiş demektir.Yani yavru kuşların eğitimi çok daha basit olmaktadır. Eğitimin kolay olması için bir çok papağanın kanatları kesiliyor. Bu cennetler için geçerli değil.Eğer evden kaçmasını istemiyorsanız olabilir fakat eğitim için gerekli olduğu düşüncesi yanlıştır.
Eğitim için kuşların üzerinde durmayı tercih ettiği (T-Tünek gibi) bir cisim gereklidir.
Hayvan perde yerine uzun bir çubuk seviyesinde olmayı tercih eder. Eğitime elden yem yedirmeyle başlayabilirsiniz. Daha sonra işaret parmağınızla kuşu tüneğin en uç noktasında sıkıştırarak ele gelmesini gağlayabilirsiniz.Ama unutmayın ki ele çıkar çıkmaz birtane yem tanesi verin.Kuş bunu ödül olarak görecektir.
Ve kuş artık sizi kendine daha yakın hisseder bazen omuzunuza çıkar,Bazen saçlarınızı karıştırır ve iyi bir dostunuz haline gelir.
Papağanınızı elinize aldığınızda acımasız delici ısırıklarla karşılaşabilirsiniz. Isırdığı an kesinlikle elinizi aniden çekmeyin, Eğer çekerseniz canınızın yandığını anlayıp bunu bir koz haline getirecektir.
Cennet Papağan Beslenme
Çoğu papağan türü gibi cennetlerde bitki tohumlarıyla beslerirler ama bunların arasında çekirdek kesinlikle olmamalıdır. Çekirdek çok yağlı olduğundan hayvanın karaciğerinde çok fazla yağ birikir ve hayvan bir müddet sonra hastalanıp ölür.
Cennetler için en iyi yem ak darıdır. Darı çeşitleri iinde 1. sırada bulunur ve diğerlerine göre daha besleyicidir.
Yemleri her zaman kapalı yem olarak alın.Fiyatlarının açık yeme göre iki katı olmasına aldanmayın.Zaten cennetiniz kapalı yemi yedikten sonra açık yemleri çok zor durumda kalmadan yemez.
UNUTMAYIN Kİ ORTALAMA ÖMRÜ 12-15 SENE OLAN CENNETİNİZ 20 SENE YAŞARSA KAPALI-KALİTELİ YEMLER SAYESİNDEDİR...
Cennet Papağan Üretimi
Cennet papağanı üretimi için iyi kuşlar seçilmelidir.Erkek cennetinize eş alırsınız,ilk başta öpüşürler bir süre sonra araları bozulabilir. Kavga ederler. Çoğu zaman kavgalar ölümcül olur.
Eğer daha önce yavru alınmış bir çift alırsanız hem çift tecrübeli olur. Hem de çıkacak yavru sayısı net olur.
Cennetler yavrulayacakları zaman banyo yapma eğilimindedirler. Hergün banyoluk takmak zor gelebilir ama onlara bu şansı verin. Kafesin tabanına ince kesilmiş gazeteler koyun. Onlar gazeteleri alıp ıslatırlar ve yuva yapmaya başlarlar.
Dişi yumurtladıktan sonra haftada bir yavruluğu kontrol edin kırılan yumurta vs. olabilir. Yumurtalar 21-23 günün ardından birer gün aralıklarla çıkarlar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
1 yorum:
çok güzel ve farklı hayvanlar bende bi çift var çok ilgi alaka istiyorlar sohbet edip sevdikçe dahada güzelleşiyorlar
Yorum Gönder