Japon Balığı (Carrasius auratus)
Japon balığı akvaryumunuzda besleyebileceğiniz, çeşit fazlalığı ile görsel güzellik sağlayan akvaryum balıklarından birisidir.Japon balıklarına, görsel hafızaları farklı insanları ayırt etme yetisi vermektedir. Bu da balığınız ile ilgilendiğiniz süreçte zamanla sizi tanır ve size ilgi gösterbilir.
Yunus Cichlid (Cyrtocara moorii)
Yunus Cichlidler, Malawi cichlid gurubu balıklarından tatlı su balığıdır. Yunus cichletler mikro-yırtıcı hayvan olarak tanınırlar ve genellikle sakin bir tavır içerisinde görünürler.
Lepistes (Poecilia reticulata)
Lepistesler gerek barışçıl yapılarıyla, gerekse kolay üretilmeleriyle akvaryum severlerin gönüllerinde ve akvaryumlarında taht kurmuşlardır. Pek çok hobicinin ilk başladığı balık olmuştur.
Beta Balığı (Betta splendens)
Beta balıkları, genellikle yalnız yaşar ama birlikte yaşadığı balıklar da vardır. Beta balığını çoğu petshoplarda kolaylıkla bulabilirsiniz.Davranış biçimleri gereği iki erkeği aynı ortamda yaşatamazsınız, sonuç mutlaka bir balığın kaybedilmesi olacaktır. Bunu erkek betanıza ayna tutarak test edebilirsiniz.
Tropheus (Tropheus Duboisi)
Tropheus türlerinde tecrübeniz yoksa, başlamak için Tropheus Duboisi en uygun türdür. Duboisiler akrabası olan diğer türler kadar agresif değildir. 150 cm lik kayalıklarla dekore edilmiş bir akvaryumda az sayıda erkek ve çok sayıda dişiden oluşan bir grup halinde bakmak en doğrusu olacaktır.
Sarı İmparator (Aulonocara baenschi)
Malawi ciklet gurubundan tatlı su balıklarıdır. Malawi gölünün iç kısımlarında etçil olarak beslenirler.
Köpekbalığı (Pangasius pangasius)
Köpek balıklarınıa benzerlikleriyle dikkatleri üstüne toplayan Pengasus ilk bakışta göründüğü gibi saldırgan değil aksine kendi haline barışçıl bir balıktır. Görme yetileri azdır, sudaki titreşimleri algılama yeteneği daha ön plandadır.
Kılıçkuyruk (Xiphophorus helleri)
Diğer balıklara karşı uyumlu olmasına karşın kendi türünde baskın olan erkek diğer erkekleri rahatsız eder. Bu yüzden ya tek yada saldırganlığın farklı hedeflere dağılması için 5 erkek olarak bakılmaları önerilir, dişi erkek oranı 3 erkek 1 dişi olmalıdır. Cinsiyet ayrımı kuyruklar ve alt yüzgeçler sayesinde yapılır, en kolayı kuyruktan tespittir, Kuyuğunda kılıç şeklinde uzantısı olan balıklar erkektir.
Plati (Poecilia maculata)
Çoğu tropik akvaryuma kırmızı rengini veren yuvarlak hatlı sevimli balıklardır. Tüm canlı doğuranlarla barışçıl bir şekilde yaşayabilir ve iyi bitkilendirilmiş akvaryumlarda yavruları kendi kendine bile kurtulabilir.
Moli Balığı (Poecilia latipinna)
Moliler (Poecilia latipinna) Kuzey Amerika’nın güney doğusu ile Sakin nehirler ve nehrin denizle buluştuğu bölgelerde, tatlı, acı, hatta tuzlu sularda yaşarlar. Cinsiyet ayrımı balıkların alt bölümlerinde bulunanan yüzgeçleri sayesinde yapılır. Alt bölümlerinde ince uzun çıkıntıları (gonopodları) bulunan molly erkektir. Dişilerin karın bölgesinde ise üçgen şeklinde alt yüzgeç bulunur
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder