17 Aralık 2012 Pazartesi

Pet Kuş Yıkanması İçin Gerekenler

Kuşlar tüylerini korumak için sık sık yıkanmak gerekir, ancak bazı evcil kuşlar kendi üzerine isteksiz yapmak vardır.


Birçok papağan ve evcil kuş sahipleri yüzü kuşlarını yıkanan içerdiğini yaygın bir sorun. Kuşlar, tüyleri temizlemek onların cildi nemlendirmek ve hiddet düzenlemek için sık sık yıkanmak gerekir. Bazı kuşlar, sebebi ne olursa olsun, kendi yıkanmak isteksiz görünmektedir. Sahibi kendi evcil kuş tüyleri korumak ve hatta onlara kendi banyo seviyorum öğrenmenize yardımcı yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.


Yıkanma Sistemi Sisleme

Sahibi isteksiz bir kuş yıkanmak için piyasada birkaç kuş sisleme sistemleri vardır. Bu sistemler herhangi bir sprey şişesinde elde etmek mümkün olandan çok nazik bir sis, daha ince teslim. Bir sis banyo kuş su tarafından saldırıya gelmiyor, ve bu konuda, sahibi tarafından bu nedenle mümkün olduğunca yumuşak olması çok önemlidir.


Duş Tünekleri

Pet kuşlar, özellikle papağan çok sosyal hayvanlardır. Bunlar genellikle onların sahibi olmak için izin verir herhangi bir aktivite keyfine varacaksınız. Birçok sahipleri banyo zamanı geldiğinde bu yararlanmak ve sadece onlarla duş onların kuş getirmek, bazen bir levrek kullanarak bu duş tarafına vantuz. Bu uygulama yaygın olmasına rağmen, ideal değildir. Kuşlar her zaman oda sıcaklığında ya da soğuk suda yıkanmak gerektiğini, ılık veya sıcak su kendi cilt ve tüy uçucu yağlar şerit olacak.

Su Sığ Havuzlar

Isteksiz hacminede için ideal çözüm kuş kendi yıkanma sevinçleri öğretmektir. Banyo için yalnızca kullanılan özel, kırlangıç ​​çanak ile bir kuş sağlanması iyi bir başlangıçtır. Taze, temiz su sağlayın ve yavaş yavaş çanak banyo fikrine kuş tanıtmak. Geçmişte aviculturists için çalışmış bir yöntem hafifçe parmaklarıyla su sıçratarak çanak oynamak nasıl kuş göstermektir. Bir kuş, yeni banyo güvenmeyi başlamadan önce Birkaç denemeden alabilir, bu yüzden sabır şarttır.

Bir kuş yıkanmak değil, onlar koparma veya kendini yaralama yol açabilir, her ikisi de cildi tahriş ya da tüy paspas yaşayabilirsiniz. Bir kuş hergün yıkanmak zorunda değildir, ancak bunu yapmak için bir fırsat olmalıdır. Bir kuş kendilerini yıkanmak olmayacak ve sisleme sistemi çok stresli çıkarsa, deneyimli veya özel tavsiyeler için kuş veteriner konuşun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.