27 Ekim 2012 Cumartesi

Cennet Kuşları

Cennet Kuşları çok çünkü fantastik tüy ve tüy yapıları ve yanardöner çok hangi harika renklenme, var çoğu erkek, tuhaf görünüm olarak adlandırılır.

Çoğu türler Yeni aile şüphesiz kökenli Gine, ama Paradise karga ve Wallace standart kanat Moluccas adaları ve doğu Avustralya'ya Cennet ve Victoria'nın riflebirds sınırlı. Hasredilir Muhteşem riflebird ve trompet kuş aralıkları da sadece Yeni Gine ve Avustralya ulaşır. Bazı Yeni Gine türlerin geniş ova dağılımları var ama en kesin yükseklik bölgelerinde dağlarda kısıtlı ve / veya yamalı aralıkları var. Birkaç off-shore adalar ile sınırlı bulunmaktadır. Birkaç subalpin ormanlık, ova ova veya mangroves meydana rağmen çoğu türler ıslak orman kuşlardır.

Cennet Kuşları şişman karga benzeri veya sığırcık gibi, yuvarlak kanatlı, çok güçlü ayaklı kuşlardır. Tüyleri son derece zengindir. Özel ekran tüyleri veya garip baş veya değiştirilmiş diğerleri tüyler kuyruk "teller" zengin pastel alanları ile zengin sarılar, kırmızılar, maviler ve kahverengi parlak kombinasyonları, bazı metalik iridescence parlak alanlar ile siyah kaynaktan. Çokeşli türlerin her cins ritüelleşmiş ekran dizileri sırasında belirli şekillerde manipüle kendine has bir temel erkek tüyleri yapıya sahiptir.
Beş genellikle üniforma mavisi-blackmanucodes (Manucodia türler) ve cennet genellikle siyah Macgregor kuş, tüyleri hiç cinsel farklılıklar göstermektedir ve tek eşli ve benzer donuk plumaged Paradise karga ve iki paradigallas gibi bilge olduğu tahmin ediliyor . Diğer daha renkli ve cinsel dimorfik türlerin bilinen veya eşli olduğu tahmin ediliyor, yalnız genç yükselterek promiscuous ve kadın olmanın erkek.

Cennet kuşları Bono böcekler ve larvaları için yosun ve hark altında sondalama için uzmanlaşmış çok uzun ince orak şekilleri, kısa şişman karga benzeri jeneralize tepelerden, muazzam değişir ve ince sığırcık gibi olanları. Çoğu türler ağırlıklı zamanda böceklerin çeşitli hayvanları meyve yiyenler olsa.

[caption id="attachment_3364" align="alignleft" width="173"]Cennet Kuşları Cennet Kuşu[/caption]

Yaprakları ve tomurcukları, sicklebills ve riflebirds sadece bazı meyve yemeye son derece uzmanlaşmış böcek vardır. İkincisi, uzun gagalı türlerde, dişi faturası Türlerin çoğunda büyüktür. Cennet birçok kuş kadın intraspecificcompetition sınırlamak amacıyla erkeklerden daha dağların aşağı alt taşıdığınızda hiçbir üreme mevsimlerinde sınırlı kaynaklar, muzdarip göründükleri gibi bu dikkat çekicidir.

Promiscuous erkek kuşların inanılmaz görüntüler öyle bir erkek egemenlik hiyerarşisi kurmaya zemin ıslahı (leks) toplandığı tipik veya tüylü kuşlar (Paradisaea türler), kuşlardaki gibi, kadın etkilemek ya da vardır. Birçok promiscuous türler gibi altı kablolu kuşlar (Parotis türler), genç erkeklerin hevesle ilk fırsatta işgal için sabırsızlanıyorum geleneksel mahkemeler veya tünemiş soliter erkek olarak görüntülenir. Genç erkek bowerbirds gibi Bu arada,. Onlar yıllar harcamak gerekir. Belki birçok olgunlaşmamış dişi gibi örtülerinde, yedi. Bu durum, yetişkin erkeklerin pek çok kadın ile promiscously çiftleşme ile, kadın ya da olgunlaşmamış erkek göre nüfus birkaç damızlık erkek var demektir. Ikincisi tarafından basınç, rakip yetişkin erkek gelen ek olarak, sağlar ki sadece

Fittest erkek üreme toplumda ve Leks sadece en güçlü olgunlaşmamış "inherit" ölür-oyun alanları ya da yerlerde onların yerini muhafaza edebiliyoruz. İlginçtir ki, cennet esir genç erkek kuşlar yetişkin tüyleri erkeklerin yokluğunda yine görece olarak erken doğurmak için not edilmiştir. Hormonal faaliyet önerilmesi baskın yetişkin erkeklerin varlığı ile sınırlı olabilir. Böyle inhibisyonu Ancak iki ila üç yıl öncesine de üreme yeteneğine sahip kadın, üzerinde hareket eder.

Kadınlarda birçok kadın döller hangi bir üreme sistemi cennet çeşitli kuş erkek görünümü evrimsel hızlı ayrışma getirdi, onlar genetik yakın kalır. Böylece erkek görünüş olarak belirgin şekilde farklı tür yine de genetik olarak izole edilmiş ve sonuç olarak hibritler bir kom-ay fenomen olduğu değildir. Sadece bir cins melez içinde türlerin do, ancak birçok farklı cins türleri bunu değil; iki ebeveyn türün themales görünümü tamamen farklı olduğu. Bu tür hibridizasyon gelen erkek yavrular durumunda iki katkı türün karakterler farklı görünüşlü kuş üretmek için karıştırmak üzere pek çok bilim önce melez durumun anlaşılmasına yeni bir tür olarak tarif edilmiştir.

Bazı cennet kuşları ve bowerbirds, tekeşli ve toprak, ve o aslında diğerleri yalnız görüntülemek iken erkeklerin toplandığı yere çokeşli türlerin bazı soru tutarsa, alanlar (leks) görüntüleyerek adres: nasıl bu farklı sistemler ortaya çıkmıştır? Bu diyet tropikal orman meyve ağırlığı bu kuş grup poli-gamy gelişimi için önemli olduğunu ve meyve ve / veya uzay ve zaman içinde orman Dağınıklığı kalite yetiştirme sistemine tür dikte olabilir gibi görünüyor ve / veya erkek dispers ve görüntüler hangi şekilde.
Çeşitli dağıtım müttefiki kısıtlı türlerin habitat tahribi tarafından tehdit olabilir ama, ne yazık ki, bu tür Irian Jaya (Endonezya Yeni Gine) birçok gibi bazı türlerin popülasyonları, hala bilinmeyen ve acilen objektif bir değerlendirme gerektirir. Bu hayati temalı-dağ ormanları tarım tecavüz azaltılmıştır çünkü belki de bütün türlerin en çarpıcı, cennet Mavi kuş, şu anda tehdit olarak kabul edilir. Bu daha cennet Regina kuş potansiyel rekabet tarafından tehdit edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.