Zebra cikletler türe özgü karma akvaryumlarda beslenebilirler, saldırgan balıklardır. pH 6,5-7,5 arasında olmalıdır. 20-26°C sıcaklık uygundur. Çok dayanıklı ve kavgacı balıklardır. Kötü su şartlarını yüksek oranda tolere edebildikleri ve kolay üredikleri için yerni başlayan hobiciler için uygun olsalar da kavgacı yapıları hobicileri bu balıklardan soğutabilir. Albino varyasyonu da bulunur. Türün saflığını korumak için albino türler albinolarla çiftleştirilmelidir.
Zebra sanıldığı kadar saldırgan değildir. Sadece yuva yaptığı yeri korumak için saldırır. Bu da gayet doğaldır. Zebralar gerçekten asil balıklardır yavrularını büyütme ve bakım konusunda onların üstüne yoktur. Yavruları olduğu anda akvaryuma elinizi soksanız saldırırlar. Akvaryumunuza koyduğunuz balıklar zebradan ufaksa saldırmaları öldürücü olabilir. O yüzden aynı oranda veya biraz daha büyük balık koyabilirsiniz.
Dişi; bir kovuğun, testinin içine yumurtalarını döker. Eğer akaryumda başka türler yoksa yavrularını büyütürler. Akvaryumda da başka türler varsa yavrular kendilerini kurtaracak boya ulaşamazlar. Yavru kaybı olmaması için erkek ayrılabilir. Yavrularını eşi ile beraber diğer balıklardan itina ile koruyor. Fakat sadece yavruları varken meşhur agresifliğini gösteriyor.
Balıkların boy farkları da önemlidir. Kayaları yerleştirirken aynı tür kayalar yerine farklı türde kayalarla kullanmanız yerinde bir karar olacaktır ve bu kaya gruplarını bir birinden ayrı yerleştirmeniz ise balıkların bölge tutmaları açısından ideal olacaktır. Mümkünse eşit boy balıkları seçmeye dikkat etmelisiniz.Örneğin büyük boy cichlidlardan beslemek istiyorsanız seçeceğiniz akvaryumun su hacmi 250– 350 litre arasında olmalıdır.Bitki seçimini acı ve sert yapraklı bitkilerden yapmanız doğru bir karar olacaktır. Bitkileri taban malzemesini derin gömmeniz bitkinin gelişimi açısından iyi olacaktır. Ayrıca bitkilerinizi derin gömmeniz ve kayalara, çakıl taşlarına sabitleyerek de bitkilerinizin sökülmesini engellemiş olacaksınız. Balıklarınızın bitkilerinizi yememeleri için 2 – 3 günde bir bitkisel yemleme yapmanız gerekmektedir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder