26 Aralık 2011 Pazartesi

Shar-Pei (Sharpie) Köpeği Özellikleri

Shar-Pei yeterli egzersiz imkanı sağlandığında apartman dairesinde de mutlu olabilir. Ev içinde orta derecede aktiftir. Yastıksı yüz derisi nedeniyle ısıya karşı duyarlıdır. Gölge ve temiz serin su sürekli ulaşabileceği bir yerde olmalıdır. Yeterli egzersiz sağlanırsa evde oldukça sessizdir.

Shar-Pei bol egzersize gereksinim duyar ancak diğer köpeklerle kavga etmemesi için daima tasma ile dolaştırılmalıdır. Sıcak havada çok koşturulmamalıdır.

Köpeklerde Kaşıntı Nedenleri Belirtileri ve Tedavisi

Köpeklerde kaşıntı sıklıkla görülmektedir. Kaşıntının birçok sebebi olabilir ama genellikle herkesin aklına uyuz gelir. Bu konumuzda sizlere köpeklerde kaşıntının nedenlerinden belirtilerinden ve tedavisinden bahsedeceğiz.

Kaşıntılar oluşum şekline bağlı olarak iki şekilde isimlendirilir. Bunlar;

Deride kaşıntıya neden olacak bir değişim olmadığı halde kaşıntı olması hali. Nedeni çoğunlukla allerjiktir. Köpeklerde halı, peluş, parke cilası, sabun, şampuan, polen vb.

Köpeklerde Parvoviral Enterit (Kanlı İshal) Nedenleri Belirtileri ve Tedavisi

Parvoviral enteritin yani kanlı ishal özellikle yavru köpeklerde daha fazla görülür ve daha şiddetli seyreder. Hastalık mide-bağırsak sistemi ile ilgili belirtiler gösterir. Hastalığa neden olan canin parvo virüs tip 2 dir. Köpeklerin mide ve bağırsak mukozalarında ciddi iltihaplanmalara neden olur. Canin parvo virüs tip 1 ise 3 haftalıktan küçük yavrularda hastalığa neden olur.

Virüs salya ve dışkı ile bulaşmış eşyalar ve dikkatsiz insanlar ile çevreye dağılır. Virüs doğada oldukça dayanıklıdır. Bu yüzden bulaşmalar oldukça yaygındır.

Alabai (Alabay) Köpeği Hakkında Bilgiler

En güçlü köpek ırklarından biriside Alabay olarakta bilinen Alabai ırkıdır.

Çok büyük ve kuvvetli bir ırktır. Bağımsız ve baskın bir karakteri vardır. Alışkanlıkları onu son derece dengeli bir köpek yapar. Her zaman soğukkanlıdır. Yabancılara karşı tetiktedir. Kesinlikle dışarıda yaşaması gerekir.

Ebat olarak oldukça iridir. çoban köpeklerinin tüm dayanıklı, vakur, sportif, fiziksel direnç ve karakteristik özelliklerine sahiptir. Bu ırk için azami ağırlık veya yükseklik diye bir şey yoktur. şaşırtıcı ebatlara sahip olabilirler.

Pekines Köpeği Resimleri

Birbirinden tatlı pekines köpekler. Pekines köpek resimleri ile sizlere arşivimizden bir güzellik sunuyoruz. Resimler ile pekines köpeklerinin ne kadar evcil ve sevecen evcil hayvalar katagörilerine giriğini sevimlilikleri göstermiyormu sizce. Şirin ve sevimli pekines köpekleri burada.

Shih-Tzu Köpegi Hakkında Bilgiler



Küçük ve dayanıklı bir köpektir. çift katmanlı uzun bir kürk yapısına sahiptir. Son derece vakur bir görünümü olan Shih-Tzu’nun burun üzerinden yukarı doğru büyüyen tüyleri ırka özgü yüz ifadesini ve “saç şeklini” oluşturur.Kibirli ve soylu bir havası vardır. Cesur ve dikkatlidir. Naziktir ve çocuklara karşı özenlidir. Shih-Tzu apartman yaşamı için ideal bir köpektir. Ev içinde yeteri kadar hareketli olduğundan bahçesiz bir evde bakılması problem yaratmaz. Bu ırk ısıya karşı hassastır.

Pomeranyalı Köpegi Hakkında Bilgiler

Canlı, neşeli, gururlu ve itaatkardır. Yabancılara havlama eğilimi vardır. önceleri bir bekçi ve çoban köpeği idi. Rönesans döneminde lüks köpek olarak kabul edildi. Evini sever ve gerektiğinde korur. Yavrular doğduğunda çok küçük ve narindirler. üç yavru bir insanın avucuna sığabilir.

Keeshond Köpegi Hakkında Bilgiler

Orta büyüklükte bir köpektir. Neşeli, canlı, zeki, sevimli, arsız ve daima dikkatlidir. özellikle tarandığı ve yıkandığı zaman tüylerinin güzelliği ortaya çıkar. Aile hayatına uyumlu bir köpektir.

Grand Gascon Saintongeois Köpegi Hakkında Bilgiler

Grand Gascon Saintongeois, çok iyi gelişmiş siyah burnu, uzun kulaklarıyla aristokrat görünümlü bir köpektir. Cüretli ve dirençlidir. Av alanı dışında çok duyguludur. çocuklarla iyi anlaşır, fakat apartman hayatına uygun bir köpek değildir. Dışarıda, geniş bir avlu veya arazide yaşamalıdır.

Ateş Ağız Cichlid Hakkında Bilgi ve Özellikleri

Bu yazımızda sizlere yine Amerika Cichlid türlerinden birisi olan ve Ateş Ağız Cichlid olarak bilinen akvaryum balığından bahsedeceğiz.

Latince Adı: Thorichthys meeki
Habitatı ve Anavatanı: Meksika, Guatemela
Beslenme Biçimi: Etçil
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Davranış Biçimi: Barışçıl
Yüzme Seviyesi: Orta ve Dip

Lepisteslerin (Gupi) Genel Özellikleri

Lepistesler birçok akvaryum tutkununun ilk beslediği balıklardandır. Kolay bakımları ile sıkça beslenen lepistesler ayrıca rengarenk görünümleri ile de akvaryumculuk ile uğraşanların ilgisini çekmektedir. Lepistesler canlı doğuran balıklardır. Lepisteslerin üremesi kolaydır ve bu nedenle de bir akvaryumcu lepistesleri tercih etmektedir. Lepistes aynı zamanda gupi olarak da bilinmektedir.

Lepistes ya da Gupi, Poeciliidae familyasından canlı yumurtlayabilen akvaryumlarda yetiştirilen tatlı su balığıdır. Anayurdu Orta Amerika olan lepistes günümüzde dünyanın hemen hemen her yerinde bulunur. Hatta sivrisinek larvalarını yok etmek amacıyla kanal ve göletlere bırakılmış olan vahşi türleri ile sıkça karşılaşılır. Erkekleri renkli, dişileri ise sade olurlar. Düzgün beslendiği takdirde çok kolay bir biçimde ürerler. Tropikal bölge canlısıdır, 25-28 derece sıcaklıkta beslenmesi gerekir. Yavrularını yediği için yumurtlamak için akvaryum içinde yüzebilen, içine su alabilen, ızgaralı, yavruluk diye tabir edilen kutucuklara hapsedilirler.

[caption id="attachment_2786" align="alignleft" width="259"]Gupi Lepistes Balığı Gupi Lepistes Balıkları[/caption]

Bu balığın stres yapmasına neden olur, yumurtlayamayabilir. Tavsiye edilen bolca bitkilendirilmiş bir tankta yine yeterli bitki yoksa rafya ile hazırlık yapılarak kendi haline bırakılmasıdır. Su sıcaklığını bir iki derece artırmakta yumurtlamaya yardımcı olur. Balığın dayanıklılığına, genetik kalitesine, su sıcaklığına, iyi beslenmesine bağlı olarak 20-40 gün gibi bir gebelik döneminden sonra gelişkin yavrular yumurtlar. Dişi yumurtlamadan sonra iyi beslenmelidir mümkünse canlı yem (yetişkin artemia, su piresi, iyice temizlenmiş tubifex) kullanılmalıdır. Yavrular 3 ayda üreyecek hale gelirler, iyice renklenirler. 6 aylıktan itibaren çiftleştirilmelidir. 1,5 aylıkken dişi ve erkekleri ayırmak hem balığın gelişimini tamamlaması, hemde nispeten uzun ömürlü olması için gereklidir.

Erkekler sürekli çiftleşme isteğinde olduğundan, dişi balıklar çok yıpranacağından oranlarının erkek balıkların iki katı olması tavsiye edilir.Üç ay icerisinde dişide üreme şeridi belirgin olarak görülür, bu erkeklerde daha kısa bir sürede görülür. Dişinin bu üç aylık ergenleşme döneminde vücut döllenme sürecini tamamlar, üç aylık bir dönemden sonra döllenme için ergenlik çağına gelmiş dişi lepistes 20 kadar yavru doğurabilir

Mavi Damsel Balığı Hakkında Bilgi

Deniz akvaryumlarında sıkça beslenen balık türlerinden birisi de Mavi Damsel… Sizlere Mavi Damsel balığı hakkında bilgi vereceğiz.Latince Adı: Chrysiptera cyanea Habitatı: Pasifik Okyanusu Beslenme Biçimi: Omnivor. Kuru yemle beslenebilir, arada destek olarak canlı yem verilmelidir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.