29 Aralık 2012 Cumartesi

Akvaryum Temizliği Süs Baliklari

Bilindiği gibi akvaryum temizliği akvaryum balıklarınız için çok önemlidir. Akvaryum balıklarının hassas oluşları nedeni ile akvaryum temizliği balık bakıcıları için hassas bir konudur. Akvaryum temizliğinde dikkat edilecek hususları şöyle sıralayabiliriz.

süs balıkları
1-Su değişimi haftalık olarak %20-25.
2-Dip çekimi haftalık olarak yapılırsa daha iyi olur.
3-Filtre ve motor temizliği.
4-İlaçlama yapılması
5-Değerlerin kontrolleri ph ve sıcaklıklar.
6-Akvaryum dekor malzemelerinin temizliği.

Akvaryum temizliğinde belirtilen noktalara özen gösterildiği sürece daha daha organik bir temizlik yapmış olursunuz. Akvaryum balıklarınızın daha sağlıklı olmaları ve hastalanmamaları hakkında her ne kadar temizliğe dikkat etsekte hastalıklar ve akvaryum balık bakımları hakkında daha detaylı biligileri sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. Akvaryum ve akvaryum balıklarınızı sitemiz üzerinden alacağınız bilgiler ile daha sağlıklı akvaryum balıkları yetiştirebilirsiniz.

Satilik Güvercin Kuşlari

Satılık güvercinler bölümü ile sizlere hizmet vermek bizleri mutlu edior arkadaşlar. Güvercin dernekleri, güvercin bakıcıları sizlerde sitemize güvercin ilanlarınızı verebilirsiniz. Sitemizde verilen güvercin ilanlarımız üçrestizdir. Sizlerin vereceği ilanlarınız ile bakmış olduğunuz güvercinleri satmak için size müsteri potansiyeli sağlamış bulunmaktayız.
Güvercin ilanları bölümünde her tür güvercin ırklarını satmak için katagorilerimiz acılmıştır.

Örnek olarak kelebek güvercin, posta güvercinleri katagorisine satacağınız satılık posta güvercin ilanınızı ekleyerek güvercin fiyatları hakkında fiyatını, güvercin hakkında bilgileri ve güvercin resimleri (kuşunuza ait) ekleyebilirsiniz. Ayrıca güvercin videoları bölümüne özel olarak güvercin videosu ekleyebileceksiniz.

Satılık güvercin ilanları türkiyenin her şehrinde güvercin üreticileri olarak satılık güvercin ilanınızı verebilirsiniz arkadaşlar. Sitemize ilan eklemek üçretsizdir arkadaşlar.

Konuşan Muhabbet Kuşu Türleri

Muhabbet kuşu bir papağan türüdür. Doğal muhabbet kuşu türleri sadece yeşil renktedir. Farklı renklerdeki muhabbet kuşları, yapay seçilim yoluyla üretilmiş doğal olmayan türlerdir. Bu kuş, türünün doğal formu olarak bilinmektedir. En eski renkli muhabbet kuşu mutasyonları, geçen yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkmıştır. Sergilenmesi, ciddi olarak 1870′li yıllarda başlamıştır. Değerlendirme standartlarındaki gelişmelerinin yanında, bugünün evcilleştirlmiş muhabbet kuşları Avustralya’daki kardeşlerine göre daha iridir.

muhabbet kuşlarıGri Muhabbet Kuşu: Gri muhabbet kuşunun sadece genetik zeminde ayırt edilebilen iki formu vardı. şimdilerse, 1930′lu yıllarda Avustralya’da ortaya çıkan baskın olan form hala yaşamını sürdürmektedir. İngiltere’deki diğer ayrı zayıf mutasyon 1933 yılında ilk kez ortaya çıkmıştır. Fakat popülaritesi yavaş hızla çoğalmaları nedeniyle ile gerilemiştir. 1940 yılında nesli tükenmiştir.

Sevimli Konuşan Muhabbet Kuşlari

Muhabbet kuşu Papağanın bir türü olarak adlandırılırlar. Dünyanın birok yerinde konuşma yeteneği ile ön plana cıkmakta olup ses seviyelerinin az olması nedeni ile muhabbet kuşlarının ötüşünü duymak biraz zordur. Muhabbet kuşları insanlar tarafından sevgi okşanmak ve ilgilenilmek istemektedir.


Bunun için muhabbet kuşları ile günde en az 30 dakika ilgilenmek sevgi gösterisinde bulunmak gerekmektedir. Muhabbet kuşu oldukça akıllı bir kuş olup birçok şey insanlar tarafından öğretilebilir. Muhabbet kuşlarının sevimli oluşları onları petshopların popüler kuşları arasına sokmaktadır.

Muhabbet kuşlarının ömrü 15 ila 25 yıl arasında değişmektedir. Avustralyada yaşayan muhabbet kuşu üreticileri 50 den fazl renk geliştirdiklerini söylemektedirler. Orjinal muhabbet kuşları yeşil ve sarı renktedirler.

Muhabbet kuşu kafeslerini açık pencerelerden uzağa konmalıdır, ayrıca duman ve güçlü kokulara duyarlı oldukları için kafes geceleri mutlaka örtülmelidir. Muhabbet kuşları oyuncakları ile oynamak onlar için büyük bir zevk ve neşe kaynağıdır mutlaka kafeslerinde oyuncak bulundurulmalıdır.

Muhabbet Kuşu Bakmak

Yuvadan yeme düşme aşamasındaki yavrular, yem kırıp su içmek gibi pek çok davranışı genelde babalarını taklit ederek öğrenmektedirler; bu düzeyde iken koparılıp alınan bebekler henüz kabuklu yemleri kırıp yemeyi, yemliğin suluğun yerini bulmayı hatta tünekte durmayı bilemezler.Ayrıca bu kadar minik yavruların sıcak yuva ortamına, çok uykuya da gereksinimleri var. Bunların da sağlanması gerekmektedir.

Kısaca bakım, beslenme, sevgi, ilgi insanbebeklere gösterilenle aynı olmalıdır.

İlk günü olması ve ortam değişikliği nedeniyle yaşadığı stres, durgunlaşmasına ve yem yemesinde azalmaya neden olur.

28 Aralık 2012 Cuma

Kanarya Kirmizi Renk Takviyesi

Öncelikle her kanaryaya kırmızı boya versek dahi, tüylerinin kırmızı olmayacağını bilmemiz gerekir. Tüy yapısında kırmızı rengi alabilme özelliği olan kanaryalar ancak renk takviyesi absorbe edebilirler. (ABSORBE: İçine çekmek, içmek, emmek, yutmak ,zapt etmek) Bunlar,

1.Düz kırmızı kanaryalar
2.Bakiri kanaryalar
3.Kırmızı mozaik kanaryalar ki bunların tüylerinin üzerindeki lekelerin cins ve şekline göre izabel, agat ,satine, phaoe kırmızı vs.. gibi çeşitlere ayrılır.
Kırmızı renk verici maddeleri 2 grupta incelemek mümkündür.
*Beta karoten: Havuç, yonca,palmiye yağı,kanbe biberi menşe ili portakal renk verenler.
*Kantakısantin: Kimyasal işlemlerle laboratuarda elde edilen vişne rengini verenler.
Kuşa verilen karotenli boya maddesi önce kana geçer.Oradan deriye ve sonun da tüylere intikal eder. Karotenin tüylerde depolanmasını lipidler-yağlar kolaylaştırır.Bu da boyama sürecinde kuşun menüsüne yağlı tohumları da ilave etmemizi gerektirir.Beta karoten kuşun bünyesinde parçalanarak A vitaminide meydana getirir.
Kantakısantine gelince bu çok yüksek boyama gücü olan kimyasal bir maddedir.Fazla verilmesi kuşun sağlığını tehlikeye sokar.Tek başına verildiğinde tüy rengi soluk ve morumsu olur.Bu nedenle usta kuşçular beta karoten ile kantakısantini karıştırarak verirler.Ancak böylelikle parlak kırmızı tüyler elde edilebilir.Bu işin sanatı da her iki maddeyi hangi oranda karıştırmakta,ne zaman ,ne miktarda ve ne kadar süre verilmesini bilmekte yatar.


Yavru kuşların boyama zamanı ile anaçların boyanmaya başlama zamanları farklıdır. Yavrular 60 günlük olunca,anaçlar eşten ayrılıp tüye girince yani Ağustos-Eylül aylarında boyanmaya başlanır ve Kasım ayına kadar sürer.
Peki boya dozajını nasıl ayarlıyacağız?
Temin edeceğimiz 50 gr beta karoten,100 gr kantakısantin ile karıştırılır ve 1kg ince irmik içine katılır. İyice karıştırılarak bir kavanoz içine konur.Bu artık bizim ana malzememiz olacaktır. Her gün bundan bir tatlı kaşığı alınıp 200-300 gr kuru mama ile karıştırılıp kuşlara verilir. Bu da günde 50 kadar kuşa yeter. Buna yumurtada ilave edebiliriz.
Boyayı ılık suda eritip kuşların suluklarına koymak suretiyle de boyama yapmak mümkündür. Ancak bu pahalı bir metotdur. Zira sıcakta boyalı su bir günde bozulur ve kokmaya başlar.  Bu da israfa sebep olur. Suyu her gün yenilemek gerekir.
İyi marka boya; ancak usta ellerde kaliteli,vasıflı damızlık renkli kuşlardan elde edeceğimiz yavrularla bir renk mucizesine dönüşebilir. Kuşçulukta hayalin yeri yoktur.
Önce kaliteli damızlık kuş;sonra boya...
KAYNAK: Ziraat Yüksek Mühendisi MEHMET ÖZKALE (Kuş Dünyası Dergisi sayı:3)

Crest (Grest) Kanarya Kuşlari

Tüm crest kanarya yetiştiricileri tüy tipine büyük önem vermektedir. Bundan dolayı kanarya,uzun ve geniş tüylere sahip,tüy altları ise seyrek ve uzun olmalıdır.bunlar,tüylerin yumuşak ama düşük olmaması,kahkülün uyumluolarak gaganın ve gözlerin kapatacak şekilde üzerine düşmesi için belirleyici özelliklerdir.ayrıca bu tür tüylerin yarattığı kürkle le beraber kanaryaların kıymetı için vazgeçilmezdir.

Sık kaşlar,horoz tüyü ve kerkül elde etmek için uzun ve geniş tüyler seçmek yeterli değildir,kapatıcı tüylerin üstünde olan ve ateş denilen desenin önemine unutmamak gerekir.alev,standardların öngördüğü gibi sadece estetik nedenlerle değil tüylere dayanıklılık,istikrar ve parlaklık kazandırmak içinde gereklidir. Çok iyi bir Crest ‘in bir yerde biryere atladığı zaman perçeminin tüylerini kaldırdığını göz ve gagasının hafifçe görünmeside özellikle ilgi çekicidir. 

Crest Bred,Crested gibi uzun ve geniş tüylerinin olması haricinde,gözlerini saklayan geniş yuvarlak ve çok kaşlı bir kafaya sahip olmasıdır.Ayrıca kafasının tüyleri ters yöne çevrildiğinde ve gagasına doğru bir parmakla tutulduğunda yaklaşık 2-3 mm olan gagasının uzunluğu kadar uzun olmalıdır.yeni doğmuş Crest’ler daha 10 günlükken güçlerini gösterirler.

Çok iyi cins olacakların gagaları küçüktür.Bu gagalar alına dik olarak girdiğinde tipik bir “T” formu oluştururlar.Bunun tam tersi uzun gagalı ,kanaryaların gagaları alınlarının uzantısı gibi göründüğünden ,şansları daha azdır.bu türler büyüdüklerinde kafaları daha dar.Kahkülleri daha oval olur.Gelişme zamanından önce Crestleri Bred’lerden ayırmak mümkündür.Crest’ler keldir.Diğerlerinin ise kafaları tüyle kaplıdır.Yetiştirme kafeslerinin içinde,kahküllerinin mekanik etkenlerden dolayı bozlulma riskini azaltmak için yemlik olması gerektiğini hatırlatmalıyız.

CRESTLERDE ÇİFTLEŞME

Bu cins için en ideal çiftleşme”intenso” ve “brinsto” arasında olandır.Bazı yetiştiricilerin büyük gaga ve bol kahkül elde etmek için kullandıkları “brinato”lar arasında çiftleşmeyi önlemek gerekir.Bu tür çiftleşmeler genellikle düşük ve mat bir tüy çeşidini yaratır.Ayrıca 1 yaşından sonra körliğe yol açabilecek tümorlerin oluşmasına meydan verir.

Parlaklık sadece “intenso” faktöründen değil soylarına sokulan”cinnemon” faktörü ile de garanti edilir.Bundan dolayı”Cinnemon barbuleler”’in lipokromları daha zengindir ve yeşil ve sarılara oranla daha seyrektir.Bu sebepten dolayı bazı yetiştiriciler yeşiller arasındaki çifteşmenin daha az geçerli olduğunu söylerler.

KAHKÜL VE KAFA

Kahkül ve kafa en önemli unsurlardır.Kahkül,uzun ve damarlı tüylerden oluşur.Bunlar kafanın arkasında bulunan yuvarlak formda bir noktadan hareket eder. Göz ve kafayı kapatarak bütün kafaya yayılır.Kubbe ve şemsiye şeklinde yuvarlak bir kahkül iyi durumda olan düz ve basık bir kahküle tercih edilir.kahkülün tüyleri hiçbir açıklık olmadan inerler.Crest Bred’in kafası geniş yuvarlak olmalıdır.Hiçbirzaman dar ve kenarında basık olmaz.gagası küçük ve konik olmalıdır.Geniş ve uzun tüylerden oluşan kaşlar burun deliklerinin kenarlarında gözlerine kadar inerler.Dolayısıyla kenardan bakıldığında gözler neredeyse görünmez olur.

TÜYLERİ

Vucuda yapışık parlak göğüs kısmında kıvrımları olmayan geniş ve uzun tüylerden oluşur.Horoz tüyünün olmaması en büyük kusur sayılır.Tüy örtüsünün olması ise kıymetini arttıran önemli unsurlardan biridir.Kanaryanın kuyruğu dar ve kısadır.

VUCUT

Vucut atak olmalıdır.Gövdesi bombelidir.Göğsü geniş ve yuvarlaktır.Boynu başının omuzlarına gömülmesini engelleyecek şekilde dolu ve kalındır.Kanatlar vucutlarına iyice yapışıktır ve birbirleriyle karışmazlar.genel manada kanarya kuvvetli ve enerjik bir itibar bırakmalıdır.
Crest’in uzunluğu yaklaşık 17cm’dir.Mutlaka gergin kalkışa hazırlanan bir uçağın görüntüsündeki gibi yarı dik pozisyonda olmalıdır.pençeleri kanaryanın nduruşunu belirleyecek şekilde kısa ve arkada olmalıdır.

Gloster Kanarya Damizlik Seçme

Elinde bulundurduğun gloster kanaryalara baktığın sürece ve takip eden yıllarda üzerinde durduğun; ana fikrin her zaman en iyisini elinde bulundurmak olmalı. Sahip olduğun bir kuşun yerine geçen diğer kuşa ara vermeden bakmak için veya gen havuzunu tüketmeden elinde bulundurdukların her zaman
en iyisi olmalı.

Diğer seçenek üreme programı esnasında yalnızca en iyi erkek kuşu alıkoymayı hesaplayıp çıkarmış olmak ve yeterli miktarda dişi kuşun sağlam olanını seçmek gerekli bir ihtiyaçtır. Erkek kuşların en iyisini elinde bulundurmalı ve küçük erkek damızlık kuşları da farklılığından (cinsinden, karışımından) hoşlanmış olduğumuz için seçmeliyiz, eğer sergide birincilikle ilgileniyorsak dişi kuşlardan gelen tercih, hobi sahipleri ve toplumca heveslenilen dişi kuşları dikkate alabiliriz.

Seçenekler (dikkate almamız gerekenler)

1-Sarı tüylüler

2-Tarçın rengi (Kula)

3-Beyaz zemine renk renk (karışım) veya kendi rengi

4-Grizzle (1.kır saç, kurşuni gri 2.bozlaşmak)

Diğer seçenekler; alaca tüylü cinsler arasından dişi kuşları elinde bulundurmaktır. Bu önemlidir, eğer dengeli bir stok meydana getirmek istiyorsak. Elbette kişisel keyfiyet ve taahhüt edilen düzeyde belli adetlerde hobi sahipleri diğer hobi sahiplerine verecektir. Özetlenirse bu makaleyi izleyenler için anahtar nokta highlighted. (Problem yapmamak olabilir)

Öncelikler (öne geçmek için gerekenler)

1-En iyi stoğu her zaman elinde bulundurmak

2-Bir çok genç dişi kuşu salıvermeme (satmama, elden çıkarmama)

3-İkinci en iyi yeterli değildir, yalnızca en iyi erkek kuşu elinde bulundurmalı

4-Hangi stokda %50 genç bulunuyorsa her zaman buna uygun dişi kuş stoğunu elinde bulundurmalı

Seçenekler(seçimler, tercihler)

1-Farklı (karışık) kuş tüyüne sahip cinsleri alıkoymak (bu birinci öncelik olabilir.)

2-Tarçınlar, beyazlar, grizzleler ve iyi görünüşlü cüsseli kuşlar yanında yarışan püskürtülmüş gibi kahverengimsi sarılar,üç parça koyuluğu olan kuşları elinde bulundurmak

3-Stoğunda bulunan kuşlardan belli bir yüzdesi sarı tüylü kuşlar olması.

Yüzdelik oranda cinsler

1-Toplam stoğun %10 u sarı tüylü glosterlar olacak. Eğer saf ve nitelikli bir stok istiyorsan elinde bulundurdukların yüksek yüzdelikde hesaba katılabilir. Fakat dengeli bir stoğu muhafaza et.

2-Toplam dişi kuşların adedinin %25 civarı sarinin cinsi karışmış renkteki tüylüler olabilir.

3-Kesin bir nokta nerede yetersiz kalınıyorsa % 50 civarında damızlık erkek yetiştirilmeli. Bu adedin altındaki miktarı seçme kullanışlılığı sinirlidir.

Kaynak : Kuzey İngiltere Gloster Kanarya Kulüp

Satilik Kanarya Kuş Yavrulari

Kanarya kuşu satılık ilanlarımızda sizlerede, kanarya kuşunuzu sitemiz üzerinden satabilirsiniz. Kanarya ilan bölümler olarak sitemizde yer almaktadır. Gloster kanarya, Border kanarya, şekil kanaryalar katagorisine satılık kanarya ilanlarınızı ekleyebilirsiniz.

Kanarya severler, kanarya kuşlarını satmak için sitemizi tercih ediyor olması bizleri mutlu ediyor. Yeni kurulmuş olan satılık kanaryalar sitemizde ilanlarınız

Kanarya Kuş Festivali

Evcil hayvan ilan sitesi olarak sizlere buradan kuş festivali haberlerini iletmek ve duyurmak adına bu bölümü olusturmuş bulunmaktayız. Sizlerde bölgenizde olan kuş festivallerini burada bizler ile paylaşabilirsiniz. Kanarya kuş festivalleri, güvercin festivalleri, kanatlı kümes hayvanları festivalleri, ve diğer ırklara ait festival haberlerimiz burada yayınlanacaktır.


Kanatlı hayvan severler olarak sizlerinde desteklerini sitemizde görmek bizleri mutlu ettiğini birkez daha buradan sizlere teşekkür ederek bildirmek istiyoruz.

Kanarya kuşları, saka kuşları, güvercinler, muhabbet kuşları, papağan ilanlarınızı sitemize üçretsiz olarak verebilirsiniz arkadaşlar.

Zebra Cichlid Yavru Ve Bakim

Akvaryum balıkları arasında Zebra olarak bilinen akvaryum balığı sanıldığı kadar saldırgan bir balık değildir. Bu cins balıklar sadece yuva yaptıklarında yapmış oldukları yuvalarını korumak adına saldırgan olmaktadırlar. Bu da her canlıda olduğu gibi yuvasını koruma adına yapmış oldukları doğal bir harekettir. Zebra akvaryum balıkları asil balıkların başında gelmektedirler.

Yavrularını büyütme ve bakımları konusunda diğer akvaryum balıklarından onları ayıran

Mavi Yüzlü Melek Balik (Blue Face Angel)

melek balığıAkvaryumların en görkemli balık türlerinden birisi de mavi yüzlü melek balığıdır. Mavi, sarı, yeşil, turuncu gibi birçok rengi bir arada barındıran balık aynı zamanda mükemmel desenleri ile de ilgi çekmektedir. Mavi yüzlü melek balığı bir deniz akvaryumu balığıdır. Genel olarak özellikleri ve bakım koşulları şu şekildedir.

Collie Köpegi Hakkinda Özel

Huyu birbiriyle çelişen özellikler taşır. Aristokrat tavırlıdır. Apartman hayatı için tavsiye edilmez. Ev içinde çok hareketli olmasalar da çevresi çitlerle çevrili en az orta büyüklükte bir bahçeye gereksinimi vardır. Sıcak havalarda bol su ve gölge sağlandığından emin olunmalıdır.


Saldırgan değildir. Fakat hoşlanmadığı insanlara karşı kuşkulu davranma eğilimindedir. Collie’nin duyarlılık ve nezaketle ikna edilerek eğitilmesi gerekir. Aksi halde en basit şeyleri bile öğrenmeyi reddedebilir.

Lepistes Yavru Balik ve Bakimlari

Hep aklımızda kalan bir kaç soru bizleri ikilemde bırakmıştır. Bu soruların cevaplarını vermek kolay olsada her üretimcinin (hobby olarak) kendine has yöntemleri vardır. Gerek Lepistes balığını tanıtan sitelerden, gerek kendi deneyimlerinden olsun bir çok Lepistes balığı sever sağlıklı yavrular

Lüleburgaz Güvercin Festivali

Lüleburgaz Kuşcular Derneği olarak heryıl düzenlemekte olan Kuş Festivalimizi yapmış bulunmaktayız. Buradan Sayın Lüleburgaz Belediye Başkanımız Emin HALEBAK 'a bizlere vermiş olduğu desteği için teşekkür ediyoruz. Festivalimize destekte bulunan tüm üyelerimiz ve katılımcılara teşekkürler. Festivaller her yıl düzenli olarak devam

Feshane kanarya türkiye finali

feshane kuş manzaraları ve kazanan kuşlar

Güvercin Festivali Edirne Uzunköprü

Edirne U.köprü/ kurtbey güvercin festivali Bu yıl ilkkez Düzenlenmesine Rahmen Güzel bir ortam vardı Babaeski Öz Kuşcular derneği Adına Kurtbey Belediye Başkanı ve Dernek yönetimine Bu güzel organizasyon`da Emeği gecenlere Teşekkür ederiz. Festivalden görüntüler için tıklayınız paylaşımlarınızı bekliyoruz arkadaşlar.

Tekirdağ Güvercin Festivali

Trakyada bu yıl yapılan 02 Ocak 2011 tarihinde Tekirdağda yapılan güvercin festivali 2011 videosu sizlerle burada paylaşmak istedik arkadaşlar. Tekirdağ Güvercin Festivali 2011.
Videoyu izlemek için sayfanın devamına tıklayınız. Festival Video Görüntüleri Buradan izleyiniz

18 Aralık 2012 Salı

Pet Kuş Kafesi Satin Almak

Birçok kişi kuş parlak renkli egzotik türler tutarak evlerine iç süslemeleri için seviyorum. Senin kuş için kafes satın alırken Eğer kuş kafes akılda bazı yönleriyle tutmak için tavsiye edilir.


Kuşların kafes gereksinimleri bir türden diğerine değişir. Kuş kafesinin malzeme boyutu kafesleri kuş cins bağlı olarak satın alınacak olan bar aralığını Ranging. Aşağıdaki evcil hayvan kuş kafesleri satın alırken düşünüyor olmalı ki bazı yönleri vardır.

Evcil Hayvan KafesleriPet Kuş Kafesi Satınalma

 Pet Kuş Kafesleri


  • Iyi bir uzunluğu var bir kuş kafesi satın almaya çalışın. Hayır bütün kuşların büyük kafeslerde kalmayı tercih kuş nakit büyüklüğü önemli. Kuşlar genellikle kafesin bir tarafı diğerine uçmak ister. Büyük boyutlu kuşlar durumunda da yüksekliği göz önünde veya kuş kafesi ne kadar uzun boylu olduğunu.


  • Kafesler çeşitli malzemelerden oluşur. Kuş kafes yapı için kullanılacak olan ideal bir malzeme paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Toz kaplı malzemeler de yararlıdır. Bazı kafesleri de akrilik plastik kafesler oluşur.


  • Barlar boşluk da kuş kafesleri satın alırken akılda tutulması gerektiğini önemli unsurlardan biridir. Büyük boyutlu kuşlar genellikle boyutu büyük ve geniş ağzı açık kalakaldı barlar olan kafeslerde yaşıyor. Bazı kuşlar olsa da küçük boyutlu fakat diğer kafes bir ucundan uçan kendi davranışsal doğası nedeniyle de büyük boyutlu kafes ihtiyaç vardır. Ama böyle kuş türleri için bar aralığı çok küçük boşluklar olmalıdır.


  • Metalden oluşur plastik kafesler oluşur olanlara göre temizlemek için daha kolaydır. Altta geniş kapılar ve kolay sürgülü tepsisi vardır, bir kuş kafesi satın alın. Daha düzenli kafes Eğer kafesi temizlemek için kolay yıkamak gibi her gün kuş kafesi temizleme bir alışkanlık haline getirin.

Ayrıca kafes iyi cıvatalı emin olun. Arkadaşınız açın ve sizin bilginiz olmadan uçtuğunu için kafesin kapı mandalı uygun olmamalıdır.
Aşağıdaki çeşitli mağazalar mevcuttur kuş kafesleri türleridir.

Kuş Kafesi Türleri

Damızlık Kafesleri - damızlık kuş kafesleri aslında birbirine bağlı ama ince bir panel tarafından bölümlenmiş iki kuş kafesleri vardır. Pano eş için kuşlara kolaylaştırmak için üreme esnasında çıkartılır.

Dometop Kafesleri - kubbenin üst kafeslerde kuşlar özgürce uçmak ve kafesleri yukarıda görmek için izin verir.

Papağan tünemiş - papağan tünemiş büyük boyutlu kuşlar için genellikle. Tünemiş ahşap, ip hatta beton kadar çeşitli malzemelerden yapılabilir.

Uçuş Kuş Kafesi - Bu kafesler serbestçe egzersiz kuşlar sağlar. Bu kafesler birden besleyiciler ve tünemiş var. Kuş tam bir uçuş keyfini mümkün olacak. Kafes topluluk kuş doğurmak için idealdir.

Tek bir kuş kafesleri, oyun üst kuş kafesleri ve seyahat kuş kafesleri gibi kuş kafesleri diğer birçok türde vardır. Seyahat kuş kafesleri boyutu büyük olması gerekmez; ne de dayanıklı olması için gereklidir. Kafes onunla seyahat ederken kuş rahatça sığacak şekilde izin verecek büyüklükte olmalıdır.

Kuş kafesi hakkında bilmek istedikleriniz

sağlıklı kuş kafesiBir pet kuş kafesi hakkında bilmek istediğiniz herşey 11 soru ve cevapları ile sizde mükemmel bir kuş kafesi alarak kuşunuz için muhteşem bir ortam hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey kuş kafesi hakındakı makalemizi dikkatli olarak okumak ve uygulamaktan geçmektedir.

1) Gerçekten ne alıyorum pet kuş kafesi türü önemli midir?


Bir evcil hayvan kuş kafesi seçerken dikkat etmeniz gereken temel şeyler pet kuş boyutu ve kişiliği olduğunu.

Ne kişiliği ne ilgisi var? Eğer senin evde beslenen hayvan kuş bir mekanik eğimli olan kakadu veya bir kaçış sanatçı Conure , daha fazla güvenlik özellikleri ile bir pet kuş kafesi gerek duyarız. Tırmanmak için seven bir kuş için, çok sayıda yatay çubuklarla bir pet kuş kafesi esastır.
bird cage
Bir kuş kafesi senin papağan kanatlarını germek ve hareket böylece yeterince geniş olmalıdır.

2) Bir kullanılan hayvan kuş kafesi satın Tamam mı?
Antika dükkanları veya garaj satışları ikinci pet kuş kafesleri tamir veya şüpheli malzeme ile repainted veya eski papağan bulaşıcı bir hastalığa yenik olabilir olabilir. Hayvan kuş kafesi geçmişi bilmeden, evcil hayvan kuş kafesi sizin papağan için uygun olduğunu varsaymak daha iyidir.

Aynı şekilde, bir antika veya mağaza bir kafes de sorgulanabilir olabilir. Bu mekanlarda bulunan süslü kafesler olasılıkla dekoratif kafesler olarak imal edilir ve canlı kuş ile kullanım için uygun değildir. Böyle kafesleri evcil hayvan kuş için yeterince sağlam olmayabilir, ve süslü ayrıntıları bir papağan ayak, boyun ya da kanatları tuzak olabilir. Dekoratif kafes içinde kullanılan malzemeler olabilir toksik de evcil kuşlar, ve temizlik için söz konusu olduğunda, genel olarak, bu kafes, sadece pek pratik değildir.

3) Pet kuş kafesleri güvenli ithal ediyorsunuz?
Kurşun ve diğer toksik metallerin kullanımını düzenleyen kurallar ABD'de daha az sıkı olabilir, çünkü başka bir ülkede üretilen bir kuş kafesi satın almak riskli olabilir. Ancak, birçok kafesleri Birleşik Devletleri kafesi şirketlerin özelliklerine göre yurtdışı üretilmektedir. Gelişmiş ülkelerdeki tanınmış markaların (ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, vb) himayesi altında üretilen ithal kafesleri kadar güvenlik standartlarına genellikle.

Doğrudan soru veya şüphe, telefon veya e-posta üreticisi varsa. Kaynaklar, kurşun veya çinko varlığı hakkında bilgi almak boya ve barlar. Ürün garantileri hakkında satıcıya ait değildir. Diğer evcil kuş sahipleri ile Ağ ve özel tavsiyeler için hekime danış isteyin.

4) Neden hayvan kuş kafesleri farklı bitirir gelir?
Egzotik kuş hobi el tamed, yurt yetiştirilmiş genç papağan durumu bir sonucu olarak giderek daha popüler hale 1970'lerin sonlarında,, bu büyük kuşlar için uygun kafesleri bulmak zordu. Siyah-ferforje tipik bir teklif oldu, ve pas tipik bir şikayeti oldu.

Üreticiler gibi onların üretiminde soğuk haddelenmiş çelik gibi çeşitli malzemeler kullanılarak kafesleri için artan talebi yanıtladı. Müşteri tercihlerine yanıt olarak gelişti Bu kafesler ve powdercoat süreci (elektrostatik metal için boya uygulamadan bir yöntem) bitirme Çeşitli yöntemleri nedeniyle bitirmek ve mevcut renklerin çeşitliliği dayanıklılığı oldukça popüler oldu. Pet kuş sahipleri artık onların papağan ya da ev dekorasyonu kafesli renkler koordine başardık.

"Çekiç" bir renk karışımı metalik boya dayanıklılık ve güzellik avantajlara sahip olduğunu bitirir. Onlar da kısa sürede diğer bazı bitirir gibi kir görünmüyor. Nikel kaplama ve pirinç tonlu kafesleri yanı sıra uzun süredir sık olmuştur ve parlak, powdercoat dekoratör renkler gibi bazı renkli metalik renk, mevcuttur. Bunlar boyalı yüzeyler oldukça dayanıklıdır, ancak bazı nihai aşınma ve yıpranma beklenebilir. Gaga zarara uğrattığını sizin kuş kafesi içinde ve dışında tırmanıyor noktaları ve asılı oyuncaklar sürtünme oluşabilir zamanda giymek neden olabilir.

Günlük kafes bakım seçtiğiniz hangisi bitirmek korumak için yardımcı olur. Pet kuş kafesi temiz ve kuru tutun, ve pas, renk değişikliği ve korozyona insidansı önemli ölçüde azalır.

Pet kuşların çoğu zaman yaşam boyu arkadaşı olduğu için, insanlar bir "ömür boyu" kaplamalı kafes talep ve modern bir seçimdir paslanmaz çeliktir. Korozyona dayanıklı ve güzel, temiz bir görünüm sunuyor. Neredeyse her türlü dekora uygun. Paslanmaz çelik hala düzenli temizlik ve bakım gerektirir rağmen Rust, burada bir sorun değildir. Veya paslanmaz çelik ihtiyacı onarım noktada, özel bir kaynak işlemi gerektirir, metal bu tür deneyimli bir kaynakçı danışmalısınız.

5) Benim pet kuş c yaşını bitirmek chipping. Ben sadece o kadar dokunabilir miyim?
Kafes Nasıl kötü chipping? Evcil kuşlar kafesleri hakkında tırmanmaya gagalarında kullanın çünkü bazı aşınma ve yıpranma normaldir. Asılı oyuncaklar ve sıçrayan su ve ücra gıda bazı bozulma Sıyrıklar da daha az-daha-mükemmel bitirmek katkıda bulunabilir. Hasarı minimal, rötuşlar mucizeler ise.



Boya öneriler ve belki rötuş boyası küçük bir şişe kafesi üreticisine başvurun. Bazı kafes şirketleri için yeniden powdercoat kafesine olacak. Veya, metal kullanım için amaçlanan "kuru olduğunda güvenli kreş" olduğunu bildiren bir boya ile metal kafes tepsiler, kafes önlük ve diğer düz parça boya. Boya çocuk mobilya ve aksesuarları kullanım için onaylandığını "Kreş güvenli" anlamına gelir. Kullanmadan önce etiket talimatları okuyun.

Etkilenen alan zımpara ile boyama için kafes hazırlayın ve daha sonra beyaz sirke ile ıslatılmış kağıt havlu ile silin. Senin evde beslenen hayvan kuş yakınlık boya kullanmayın. Iyi hava bekleyin ve iyi havalandırılan bir garaj ya da açık havada boya. Duman hayvan kuş yaşam alanı nüfuz yok emin olun. Solunması halinde kuru, örneğin boya kuş için zararlı olabilir zaman toksik olabilir rağmen. Boyayı yandan ikincil bir kafes için hazır olun, kafes içine kuş geçmeden önce en az 48 saat kurumaya izin verin.

Bu çiğnenmiş tüm kafes parçaları büyük olasılıkla gibi, kafes tellerine boya asla. Kuru, evcil kuşlar gıda dışı ürünleri yemek için izin verilmemelidir zaman boya zehirsizdir bile. Zehirli insanlar anlamına gelir, ve en boyalar ve kimyasallar rutin evcil kuşlar üzerinde test edilmemiştir, bu nedenle güvenliğini garanti etmek mümkün değildir.

6) Hayvan kuş kafesi iyi durumda olduğunu, ancak kapı mandalı kırılmış. Üreticiler bunu tamir edebilir mi?
Pet kuş kafesleri için yedek parçalar yerel evcil hayvan mağazası ile gelmek zor olabilir, ancak bazı üreticiler bunları kullanılabilir hale. Sizin perakendeci sizin için parçası sipariş etmek mümkün olabilir, ama beklemek hazırlıklı olun. Birçok perakendeci distribütörleri aracılığıyla sipariş ve distribütörü stokta değilse üretici parçası sipariş etmek zorunda kalacak.

Alternatif olarak, bir parçası olup olmadığını görmek için üreticisine başvurun ve doğrudan satın alabilirsiniz eğer. Kaynak gerekiyorsa, kullanacak bir profesyonel kaynakçı için kafes almak ve tasdik, kurşunsuz malzemeler. Ortaya çıkan kaynak düzgün ve göze batmayan olduğundan emin olun.

Eğer taraftan onlara sahip olacak böylece kafes satın alırken yedek parça (örneğin ekstra yemekler, tünemiş, kafesler, tepsiler kullanılabilir gibi) satın alarak kendinizi gereksiz güçlük kaydedin.

7) Ben hayvan kuş kafesi üzerine yapıştırılır gibi görünüyor kaka kaldırmak için ne yapabilirim?
Bir enzim veya narenciye bazlı temizleyici ile tedavi genellikle çıkartılabilir noktaya inatçı götürü yumuşatır. Ben de temizlik maddesi bir pamuk topu ıslatma ve yaklaşık 20 dakika boyunca gunk yerleştirerek iyi sonuçlar elde ettik. Beyaz sirke de iyi bir iş yok. Buharlı temizlik makineleri ve basınçlı yıkama, çok yararlı. Kafes temiz tutmak için özel olarak tasarlanmış mevcut kuş ürünleri de vardır. Genellikle iyi savunma önlenmesidir. Bunu sağlamlaştırmak için zaman vardır, ve uzun vadede kendinizi zaman kazanacaksınız önce kaka uzakta günlük silin.

8) Pet kuş kafesi artık benim dekora eşleşir. Ben ücretsiz bir renk boya miyim?
Bu satın herhangi bir boya kuşlar çevresinde kesinlikle güvenli olduğunu garanti etmek mümkün değildir. Bu fabrikada repainted kafes olması mümkün olup olmadığını görmek için üreticisine başvurun.

Kafes yeni renk düzeni aleyhine bir çarpıcı korku olmadığı sürece, neden nedense oda içine dahil etmeye çalışmayın? Kafes gibi aynı renk bir kaç yastık ekleyin. Odanıza renkleri ile oyuncaklar ve kafes aksesuarları Koordinat. Biraz yaratıcı düşünme, ben kafes hayal ettik daha iyi görüneceğini bahse girerim.

9) Nasıl seçim pet kuş kafesi türü benim evcil kuş etkiler?
Pet kuşlar hem fiziksel hem psikolojik sağlığı için geniş bir pet kuş kafesleri gerektirir. Küçük, flighted kuşlar gerek oda ve sağa sola uçmak ve büyük kuşlar oyuncaklar ile oynama ve kuş cimnastiği, kanat çırparak için alan gerektirir. Gibi uzun kuyruklu türlerin, Hint halka boyunlu parakeets ve macaws , konforlu uzun tüyleri sığabilecek kafesleri uzun gerektirir.

Evinizde göze ve rahatça kalabileceği en büyük hayvan kuş kafesi seçin. Bar aralığı basamakları arasında kafası yapışmasını önlemek kuş için yeterince dar olan, ancak çubukları kapsayan için yeterince ayrı ayaklar için geniş emin olun. Yakınsak çubuklar (bir ucunda geniş açıklıklar var ve diğer dar hale olanlar) ile kafesleri kaçınarak ayak ve bacak yakalama önleyin. Ek yemekleri, oyuncaklar, tünemiş ve diğer aksesuarlar için kafesin içinde boşluk bırakın.

Büyük bir hayvan kuş kafesi seçerken, kaynaklı olup olmadığını sormaya ya da "knock-down." Çaldı aşağı çeşitli genellikle evde monte ederken Kaynaklı kafesler, genellikle bir parça vardır. Bu kullanılacak oda kafes birleştirin. Tamamen monte kafes dar bir kapıdan uymayabilir. Tavan yüksekliği, taban alanı ve iç ve dış kapı genişliğini ölçerek sürpriz kaçının ve kafes boyutları ile ölçümlerinin karşılaştırılması. Besleyiciler ve alevlendi kafes önlükleri çıkıntılı yer açmak için unutma.

10) Bir karmaşa-ücretsiz evcil hayvan kuş kafesi gibi herhangi bir şey var mı?  
Tek kelimeyle, hayır. Pet kuşlar, yemek döken, yıkanmak, onların oyuncakları kadar çiğnemek ve mümkün düşündüğünüzden daha pisliği üretmek. Tüm bu döküntü tam bir kafes içinde bulunan bile, kafes kendisi hala düzenli temizlik gerektirir.

İyi haber, bazı ön planlama ve düzenli bakım, temizlik işleri kısaltabilir olmasıdır. Mümkün olduğu kadar çok karışıklık-çevreleme özelliklere sahip bir kafes seçin ve titizlikle bu kafes korumak. Onlar küçük yaparken Messes kurtulun. Haftada en az bir kez alt ızgaralar yıkayın. Günlük kafesi önlükler silin. Ben paslanmaz çelik kafeslerde parlak ve temiz tutmak için beyaz sirke ve su bir çözüm kullanın. (Maddeler sizin kuş için zararlı olabilir gibi, kafeslerde metal cilası kullanmayın.)

Elektronik hava filtresi veya daha Evinizdeki toz azaltmak için evden dışarı üfleme bir pencere fan kullanın. Eğer hızlı bir şekilde kirlenmiş olanları değiştirmek böylece yandan ekstra yemekler ve tünemiş tutun.

11) Bir evcil hayvan kuş kafesi benim evcil kuş için güvenli olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Keskin kenarlar veya özensiz kaynak olmayan bir kafes Shop for. Onlar düzgünlüğüne buffed edilmiştir emin olmak için plastik ve metal tepsiler ve muhafazaları kenarları inceleyin. Çubuğu aralığı barlar ve kaynak kafesin yolcu için yeterince sağlam olup olmadığını kuş için uygun olduğunu ve emin olun.

Çıkarılabilir ızgara önemli bir özelliğidir; düzgün oturduğundan emin olun. Kafes kaçmasını önlemek için kapı ve besleyici erişim noktaları üzerinde güvenli kilitler olmalıdır. Gevşek montaj bileşenleri ile çürük kafes kaçının. Kafesin üzerinde finiş hakkında bilgi almak ve şüpheli kökenli olanlar kaçının.

Papağan Kuş Bakimi ve Tirnak Kesimi

Papağan Tırnak KesimiUygun kuş papağan tımar pet kuşların güvenliği açısından önemli olan ve muhtemelen davranış problemleri ve gelecekteki sağlık sorunları önlemek için. Kuş tımar trim mümkün gaga papağan pençeleri kırpma ve kırpma uygun bir kanat sağlanmasını da içermektedir.


Papağanlar hakkında önemli bilgiler:

Tüyler, gaga ve papağan pençelerin bir "hızlı" ya da bir kan damarı içerir. Bir papağan acil önlemek için bir kan damarı kırpma önlemek için bilmek gerekir. Papağanlar onları sadece hafif ve uçuş hazır tutmak için biyolojik bir tedbir olarak vücutlarında kan az miktarda var. Herhangi bir kanama bir papağan acil olarak kabul edilmeli ve derhal durdurulmalıdır.

Papağanlarda Tırnak Bakımı

Senin kuş Yıkanma iyi durumda tüyleri bozulmamış ve cilt tutar.

Uyarı: Her zaman kuş papağan tımar önce veterinerinize tarafından eğitilmiş emin olun. Eğer damat kuş başlamadan önce mevcut kanamayı durdurucu pudra sahip olduğunuzdan emin olun.

Kanarya Kuş Kafesi Nasil Olmali

Kanarya Kuş KafesiTrendy ve dekoratif kuş kafesleri piyasada çok popüler kuş aksesuarları biri haline gelmiştir. Ama bu kanarya kuş kafesleri çoğu sizin çok sevilen kuşun sağlığı için uygun olmadığı bir gerçektir. Beri bu kanarya kuş kafesleri çoğu toksik maddeler veya çubuklarını kullanabilirsiniz; sizin kuşlar için kullanmak güvenli değildir. Ayrıca, bu kuşlar için riskli bir aralık yapan kanarya en fazla gereklilik daha geniştir.


Burada iyi bir kanarya kuş kafesi seçmek için yardımcı olabilecek bazı kurallar vardır. İyi bir kanarya kuş kafesi evcil kuş mutlu hem de sağlıklı olduğunu size sağlayacaktır. Bu nedenle, takip eden bir kuş kafesi seçmek için ipuçları.

Kanarya Kuş Kafesi Seçimi için ipuçları

Kanarya Kuş Kafesi Minimum boyutu

Kuş kafesi büyüklüğü dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biridir. Kanaryalar onlar arasında çok aralıklı ise kolayca, kafesin tellerine arasında dolaşmak için küçük kuşlardır. Yani, sizin kuşlar için olsun kuş kafesi gibi eksiklikleri sahip olmadığından emin olun. İdeal olarak, bir mutlak minimum kanarya kuş kafesi boyutu 100cmWx 60cmH x 80cmD olduğunu. Bu iki kanarya kafesi için asgari şartı boyutudur. Bar Maksimum genişliği 12 mm olmalıdır. Gerçekte kanarya kuş için sağlıklı bir ortam sağlamak istiyorsanız o zaman yapmanız gereken tek şey bile büyük bir kafes olsun. Kurduğundan, güzel küçük kuşlar uçan onların temel ihtiyacı olan bir ölçüde yapılabilir kanatları vardır.

Kanarya Kuş Kafesi Şekli

Yine, bir kanarya kuşu kafesi seçerken başka bir önemli husus olan şeklidir. Normalde, insanlar kuş kafeslerine düşündüğümüz zaman, onlar şekiller kubbeleri andıran düşünüyorum. Kanarya düşey değil yatay olarak uçmak gibi Ama, kanarya kafesleri durumunda, durum biraz farklıdır.

Kanarya kuş kafesi önemli bir önkoşul oldukça yüksek olması, daha geniş olmasıdır. Çekilmek için kuşlar için hiçbir köşe olmadığından Yuvarlak kafesleri, kanarya kuşları için uygun tüm değildir. Yani kanaryalar satın kafes yatay uzay uçan bol sahip olduğundan emin olun.

Kanarya Kuş Kafesi için Malzeme


Sen kanarya kafesi yapılmış olduğunu malzemesi hakkında çok özel olması gerekir. Kanarya kuş kafeslerine ortak seçeneklerinden bazıları ahşap kafes, metal kafes ve plastik kafes vardır.

Bir metal kafes içinde kanarya kuş tutmak için en iyisidir. Metal kafes diğer türü daha dayanıklı olarak kabul edilir. Paslanmaz çelik ve elektrostatik toz boyalı metal kafesler kanarya diğer iki iyi seçenek olabilir.

Diğer taraftan, ahşap, akrilik, ve plastik kafesler temizlemek için biraz daha zor olabilir. Uzun bir yaşam ile kuş kutsamak için en iyi yollarından biri mümkün olduğunca birdcage düzenli tutmaktır. Bu kafesler daha dayanıklı olacak şekilde Ayrıca, ince tel var tasarımlar kaçınarak üzerine öğüt.

Kanarya Kuş Kafesi için tel

Eğer herhangi bir zamanda dış kafesi tutarsanız 12mm x 12 mm örgü Aviary telleri, özellikle kanarya kuş kafesi için en iyisidir. Uzun gagalarıyla olan yaban kuşları genellikle dikey çubuklar aracılığıyla doğru dışarı kuş öldürmek ve çekin, çünkü yabani kuşlara karşı kanarya korur.

Kanarya Kuş Kafesi için Tünekleri

Onlar kuş ayakları zarar verebilir aklınızda tutun, kanarya kuş kafeslerine için zımpara tünemiş kullanmayın. Aksine toksik olmayan ve olan kalınlık değişebilir doğal dalları, kullanım.

Kanarya Kuş Kafesi için taban astarı

Uygun bir kanarya kuş kafesi için, kuş kumu kullanabilir veya kafes üs olarak nehir kumu yıkar. Bu kafes temiz tutmak yardımcı olur ve kağıt üsleri daha hijyeniktir. Bu kanarya 'ayakları zarar verebilir, çünkü kafesin tabanında zımpara sayfaları kesinlikle kullanmayın. Daha iyi bir şekilde kafes süslüyor için, kanarya salıncaklar da kafeslerde konabilir.

Bahsedilen Yukarıda iyi bir kanarya kuş kafesi seçmek için birkaç ipucu vardı. Bunlar küçük şeyler olabilir, ama onlar da çok sevilen kanarya kuş konfor düzeyi farkı bir sürü yapmak. Yukarıdaki şeyler kanarya kuş kafesi satın almadan önce göz önünde tutulur ise, kuş sadece uzun ve sağlıklı bir hayat değil, aynı zamanda içinde harika bir atmosfer oluşturmak için size minnettar olacaktır.

17 Aralık 2012 Pazartesi

Kanarya Kuşu Tüy Dökümü

Öncelikle belirtmeliyiz ki "tüy değişimi" bir hastalık değildir; her yıl bütün kuşların geçirdiği normal bir fizyolojik yenilenmedir. Ancak, iyi bir bakım ve beslenme olanağına sahip olmayan kanaryalar bu devrede zarar görmeye mahkûmdurlar. Temmuz ayı ile eylül ayı arasında geçirilen bu olay, kanarya iyi bir bakım altında ise hiçbir iz bırakmadan kolaylıkla atlatılır. O yılın yavruları olan genç kanaryalar bu devreyi pek hafif geçirirler. Fazla tüy değiştirmezler. Bu nedenle de bünyeleri sarsılmaz.

Daha iler ki yaşlarda bulunan kanaryalar, önce kuyruk ve kanat, sonra vücut ve en son olarak kafa tüylerini değiştirerek yeni ve parlak tüylere sahip olurlar. Bütün bu oluşumun süresi normal olarak iki ay kadardır. Bu devre içinde kanarya son derece halsizleşir. Hareketliliği azalır, ötmez olur.Tüy dökümü süresince kanaryalar çok iyi bakılmalı, soğuktan, hava akımlarından, ani ısı düşmelerinden titizlikle korunmalı, beslenmelerine büyük özen gösterilmelidir. Özellikle serin sonbahar gecelerinden korumak amacıyla geceleri kafes üstünün hava geçiren yün örtülerle sıkıca örtülmesinde yarar vardır. Tüy dökümü süresince, yeşillik ve meyveler azaltılır. Kenevir, turp ve hardal tohumu yemlerden çıkartılır. Kuvvet mamaları, kuşyemi, dan, marul tohumu ve keten tohumu verilir. Sularına, hastalıklardan korumak üzere Terramycine ve vitamin damlatılmasında yarar vardır. "CeDe Multivitamin", kuşların tüy atımını kolaylaştıran, bu süreyi kısaltan hazır bir vitamin olarak yarar sağlar.

Kanaryayı tüy değişiminden çabuk çıkartmak için, bazı yetiştiricilerin karşı çıktığı, bazılarının çok tuttuğu bir yöntem vardır. Bizde Barbar Metodu adıyla anılan bu yöntem, tüy dökümü süresince kanaryayı, üzeri kalın bir örtüyle kapanmış bir kafesin içinde tutmaktan ibarettir. Kafesin altı temizlenmez ve beslenme çok az bir ışığın bulunduğu kafesin içinde, örtü altında sürdürülür. Bu örtü, kafesin içindeki ısıyı sabit ve kafesin içini karanlık tutar. Bu iki etkenin tesiri altında kanarya, tüy değişimini beş hafta içinde tamamlar.

ARA TÜY DÖKÜMÜ:

Belirtileri: Kuşun vücudundaki tüyler (özellikle kafası ve boynundaki tüyler) dökülür. Eğer parazitten dolayı dökülme varsa sürekli bir kaşıntı da gözlenir. Kuşun halsiz, isteksiz olması ötüşünü kesmesi ve kafes içerisinde durgun olduğu gözlenir. Ancak dişi kuşun yumurta üzerinde yattığı dönemlerde göğüs altında görülen dökülmeler normaldir.

Sebepleri: Kanaryalarda tüy dökümü pek çok nedenden olabilir.Normalde tüy dökme mevsimleri Ağustos, Eylül aylarıdır. Bu aylar dışındaki dökümlere "ara tüy dökümü " adı verilir. Kanaryanın ara tüye girmesi bir kaç sebepten olabilir.
1- Eğer kanaryanın bulunduğu yer hava almıyorsa yani kuşun sürekli kapalı bir ortamda kalmasından dolayı olabilir.
2- Kuşa verilen yem ve yiyeceklerin çok kuvvetli olması sonucu hayvanın bünyesinin aşırı yüklenmesi olabilir.
3- Sürekli değil ama aşırı dökülme varsa hastalık kapmış olması yada kaşıntısı varsa parazit gibi bir nedenden dol ayıda tüy dökebilir.
4- Mevsimsiz tüy dökümleri yem ve mama değişikliğinden olabileceği gibi yer değişikliğinden de olabilir.
5- Kanarya kızgınlık dönemine geldiğinde de tüy dökebilir, özellikle 2 yıl gibi uzunca bir süre eşe atılmamışsa kuş sıkıntısından tüy dökebilir.
Tedavi :Yukarıdaki sebeplerden kuşunuza uygun olandan sonuca ulaşabilirsiniz.
Kuşun tüyden çıkmasına yardımcı olmak için,
1- Yemliklerden birisine kenevir tohumu, diğerine de normal kanarya yemi koyularak bol bol marul türü yeşillik verilmeli.
2- Banyosunu eksik etmemeli, banyo suyunu her sabah değiştirmeliyiz.
3- Vitamin takviyesine ihtiyaç duyulabileceğinden CeDe Multivitamin adlı vitamin ilacından 15 günde suluğuna 4 damla verilmeli ve suluk iki günde bir değiştirilmelidir.
4- Eğer yem veya mama değiştirildi ise eski kullanılan yeme veya mamaya dönülmelidir. Kuşun zayıf düştüğü bu dönemlerde bol bol yeşillik ve meyve ile birlikte karışık yem verilmesi iyi olur.
5- Parazit durumunda ise parazit dökücü toz ilaçlardan kullanılmalıdır Haftada en az bir kere de banyo yapması sağlanmalıdır.
6- Kuş havadar bir yere konulmalı ancak rüzgar alan esintili bir yere konulmaması da kuşun sağlığı açısından önemlidir.
7- Eğer uzun süredir yalnız ise eşleştirmenizde kuşunuzun doğal sağlığı yönünden faydalı olur.

Muhabbet Kuşları Ve Çocuklar

Birçok çocuk bir evcil hayvanın olmasını istemesi harika bir duygudur. Çocukluk çağında bir evcil hayvana sahip olmaları onlar için çok faydalı olabilir. Çocuğunuz sevimli arkadaşı alır ve aynı zamanda sorumluluk öğrenir. Onlar da hayvanlara saygı duymayı öğrenmelidir. Yani, bir muhabbet kuşu, çocuğunuzun satın alırsanız onun refahı için nihai sorumluluk üstlenmektir. Çocuklar çok nadiren de olsa kendi kendilerine bir evcil hayvan bakmak için yeterli sorumluğa sahiptir.

Çocuğunuzun muhabbet kuşuna bakmaktan sıkılıyorsa, o zaman muhtemelen daha sonra kuşunuzu sevdirmesini ögreteceksiniz. Çocuğunuz okula çalışma ile aşırı veya arkadaşlarından daha iyi bir teklif gelirse, o zaman bu muhabbet kuşu beslemek ya da kafesinden dışarı temizlemeyi ihmal olabilir. Bu gibi zamanlarda sizin bu muhabbet kuşu kendinize bakmak zorundasınız.


Dahası, bir muhabbet kuşu, doğru bakımı ile on beş yıl veya daha uzun süre yaşayabilme olanağını hesaba katılmalıdır. Çocuğunuz üniversiteye gitti ya daha önce kendilerine ait bir yer var mı? Eğer öyleyse, onlarla muhabbet kuşu almak veya tutmak zorunda kalacaksınız.

Çocuğunuzun aile içinde bir muhabbet kuşu beslemesine karşı değilim. Bir evcil hayvan bakmak büyük bir zevk, deneyim ve sadece çocuklar için güzel bir eğlence kaynağıdır. Bunlar dikkate almanız gereken birkaç şey vardır.

Çocuğunuza Gerçekten bir Muhabbet Kuşu ister mi?

Başka bir şey düşünmek bir muhabbet kuşu, çocuğunuzun gerçekten ne istediğini olup olmadığıdır. Genellikle kucaklaşmak ve inme gibi oynayabilirsiniz ki evcil hayvan gibi çocuklar. Muhabbet kuşları kesinlikle sevimli bir evcil hayvandır.

Çocuğunuzun ile yaklaşım daha ellerini alabileceği bir hayvan istiyor mu ama bir köpek ya da kedi gibi daha büyük bir hayvan almak istemiyorsanız, o zaman başka seçenekler vardır. Bir hamster, kobay veya örneğin pet fare alabilirsiniz.

Hayır, çocuğumla konuştum ve onlar, bir kemirgen bir hayvanı, bir kuş ile tercih ediyor ise mükemmel. Yukarıda bahsetiklerimizi kabul ettik ve hala çocuğunuz bir muhabbet kuşu almak istiyorsanız mükemmel bir maç yapacağız gibi Peki, o zaman geliyor.

Kendi sürüsü başlayan tebrikler. Şimdi hakkında daha fazla bilgi için web sitesini geri kalanı etrafında bir göz için çekinmeyin muhabbet kuşu bakımı için genel bir bilgilenme için sitemize göz atabilirsiniz.

Akvaryum Balık Çeşitleri

akvaryum balıklarıJapon Balığı (Carrasius auratus)
Japon balığı akvaryumunuzda besleyebileceğiniz, çeşit fazlalığı ile görsel güzellik sağlayan akvaryum balıklarından birisidir.Japon balıklarına, görsel hafızaları farklı insanları ayırt etme yetisi vermektedir. Bu da balığınız ile ilgilendiğiniz süreçte zamanla sizi tanır ve size ilgi gösterbilir.

Yunus Cichlid (Cyrtocara moorii)
Yunus Cichlidler, Malawi cichlid gurubu balıklarından tatlı su balığıdır. Yunus cichletler mikro-yırtıcı hayvan olarak tanınırlar ve genellikle sakin bir tavır içerisinde görünürler.

Lepistes (Poecilia reticulata)
Lepistesler gerek barışçıl yapılarıyla, gerekse kolay üretilmeleriyle akvaryum severlerin gönüllerinde ve akvaryumlarında taht kurmuşlardır. Pek çok hobicinin ilk başladığı balık olmuştur.

Beta Balığı (Betta splendens)
Beta balıkları, genellikle yalnız yaşar ama birlikte yaşadığı balıklar da vardır. Beta balığını çoğu petshoplarda kolaylıkla bulabilirsiniz.Davranış biçimleri gereği iki erkeği aynı ortamda yaşatamazsınız, sonuç mutlaka bir balığın kaybedilmesi olacaktır. Bunu erkek betanıza ayna tutarak test edebilirsiniz.


Tropheus (Tropheus Duboisi)
Tropheus türlerinde tecrübeniz yoksa, başlamak için Tropheus Duboisi en uygun türdür. Duboisiler akrabası olan diğer türler kadar agresif değildir. 150 cm lik kayalıklarla dekore edilmiş bir akvaryumda az sayıda erkek ve çok sayıda dişiden oluşan bir grup halinde bakmak en doğrusu olacaktır.

Sarı İmparator (Aulonocara baenschi)
Malawi ciklet gurubundan tatlı su balıklarıdır. Malawi gölünün iç kısımlarında etçil olarak beslenirler.

Köpekbalığı (Pangasius pangasius)
Köpek balıklarınıa benzerlikleriyle dikkatleri üstüne toplayan Pengasus ilk bakışta göründüğü gibi saldırgan değil aksine kendi haline barışçıl bir balıktır. Görme yetileri azdır, sudaki titreşimleri algılama yeteneği daha ön plandadır.

Kılıçkuyruk (Xiphophorus helleri)
Diğer balıklara karşı uyumlu olmasına karşın kendi türünde baskın olan erkek diğer erkekleri rahatsız eder. Bu yüzden ya tek yada saldırganlığın farklı hedeflere dağılması için 5 erkek olarak bakılmaları önerilir, dişi erkek oranı 3 erkek 1 dişi olmalıdır. Cinsiyet ayrımı kuyruklar ve alt yüzgeçler sayesinde yapılır, en kolayı kuyruktan tespittir, Kuyuğunda kılıç şeklinde uzantısı olan balıklar erkektir.

Plati (Poecilia maculata)
Çoğu tropik akvaryuma kırmızı rengini veren yuvarlak hatlı sevimli balıklardır. Tüm canlı doğuranlarla barışçıl bir şekilde yaşayabilir ve iyi bitkilendirilmiş akvaryumlarda yavruları kendi kendine bile kurtulabilir.

Moli Balığı (Poecilia latipinna)
Moliler (Poecilia latipinna) Kuzey Amerika’nın güney doğusu ile Sakin nehirler ve nehrin denizle buluştuğu bölgelerde, tatlı, acı, hatta tuzlu sularda yaşarlar. Cinsiyet ayrımı balıkların alt bölümlerinde bulunanan yüzgeçleri sayesinde yapılır. Alt bölümlerinde ince uzun çıkıntıları (gonopodları) bulunan molly erkektir. Dişilerin karın bölgesinde ise üçgen şeklinde alt yüzgeç bulunur

Muhabet Kuşları

Muhabbet kuşu beslemek ve bakmak eğlenceli bir evcil hayvandır. Onlar canlı, akıllı ve bir o kadarda eğlenceli bir kafes kuşudur. Bir muhabbet kuşu her evi neşelendireceğine emin olabilirsiniz. Aile içinde bir muhabbet kuşunuz var ise onu zaman ödüllendirmesini bileceksiniz. Onlar kesinlikle kendi kişiliğini geliştirmek ve onlarla oynamak hatta oda içinde kanat çırpmalarını izlemek çok eğlenceli olduğunu göreceksiniz.


Bu harika kuşlardan biri tutulması sorumlululuk ve sadakati hakkında çocuklara öğretmek için harika bır yoldur. Aynı zamanda yanlız yaşayan yaşlılar insanlar için onlara büyük rahatlık vereceğine emin olabilirsiniz.

Muhabbet kuşunuzun bakımını o kadar da zor değil, gerçekten çok basittir. Kuşunuzun beslenen yemliklerini ve suluklarını özelliklede kafesi temiz tutmak bir kaç dakikanızı almamaktadır bile onun için temizlik kuşlarınız için en önemli unsurdur. Muhabbet kuşları bakımları çok paraya mal olmamaktadır. Bu kadar çok mutluluk getiren ve bakımı çok kolay gibi görünen bir evcil hayvana sizlerde sahip olabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey satılık muhabbet kuş ilanlarımıza detaylı olarak bir göz atmanız yeterlidir.

Muhabbet Kuşu Papağan

Papağanlar (muhabbet kuşu) son derece popüler bir pet kuş, ve iyi bir nedenle. Bu küçük papağanlar keyifli hayvan yapmak, ve genellikle dostu ve evcilleştirmek için kolaydır. Bazen anlaşılması zor olabilir, onlar konuşma taklit yeteneğine sahiptir.

Muhabbet kuşları bazen parakeet aile üyeleri olarak da adlandırılan parakeets (özellikle kabuğu parakeets) vardır. Amerikan muhabbet kuşu ya da papağan, muhabbet kuşu ve İngilizce - muhabbet iki tür de vardır. Genellikle sergi ve gösteri görülen türü İngilizce muhabbet kuşu ise çeşitli Amerikan, en sık pet mağazalarında bulunan biridir. İngilizce muhabbet kuşları daha büyüktür ve Amerikan muhabbet farklı bir görünüme sahip, ancak tüm papağanlar aynı tür, Melopsittacus undulatus aittir.


Ömrü: 10-15 yıl (20).
Kökeni: Avustralya.
Renkler: Normal vahşi renklenme kanat, sırt ve baş siyah çubuklar yeşil. Olgun kadın bir bronzluk veya bej cere (burun delikleri etrafında etli kısmı) var ve erkek mavimsi bir cere var, ama bu bazı renk varyasyonları ve her iki cinsten genç kuşlar pembe ceres var güvenilmez olduğunu. Genç muhabbet kuşları yaşla birlikte geriler ki alnına çubuğu işaretler var ve gözleri yaşla birlikte yavaş yavaş gri olmak koyu iris tabakası var, ama yine bu mutlaka tüm renkler için geçerli değil. Seçici üretim sayesinde renkler ve desenler çok çeşitli gibi mor, mavi, sarı, alaca, albino ve daha fazlası mevcuttur.
Nazik ve uysal kuş, genç yaşta edinilen eğer evcilleştirmek için çok kolay.
Kuş çiftleri birbirleri için iyi bir şirket yapmak, ancak genellikle sahiplerinin yanı sıra bağ istemiyorlar ya da konuşma taklit. Tek bir kuş, bir günlük olarak muhabbet kuşu ile etkileşim bir zaman önemli miktarda harcama sürece gayet iyi.
Çok eğlenceli ve aktif, ve diğer bazı papağanlar (onlar hala gürültülü olabilir rağmen) daha sessiz.

Kuş Seçimi
Bir taraftan beslenen bebek ya da düzenli olarak ele alınmış, en az bir genç kuş seçmek en iyisidir. Bir yandan yetiştirilen veya çok genç bir kuş için daha fazla ödeme bekleyebilirsiniz, ancak bu ekstra maliyet değer. Evcil hayvan dükkanlarında yaygın olarak kullanılabilir olsa da, bu kuşların bilinmeyen bir öyküsü olabilir, ve eğer eski ile bağ için daha zor olacak ve terbiye edecektir.

Aydınlık, uyanık ve aktif bir kuş arayın. Kabarık tüyleri ile sessizce oturan bir kuş kötü olabilir ve en iyi önlenir. Tüyleri düzgün ve parlak olmalı ve vücudu düz uzandı gerekir. Delik çevresindeki tüyleri temiz, kuru ve dışkı arındırılmış olmalıdır. Ayakları üzerinde ölçekler pürüzsüz olmalı, iyi durumda çivi, gaga yumuşak ve biçimli olmalı ve burun delikleri açık ve temiz olmalıdır.

Kafes
Muhabbet kuşları, aktif ve neşeli ve oyuncaklar ve egzersiz yer açmak için büyük bir kafes olmalıdır. Minimum kafes boyut geniş 18 inç ile 18 inç uzunluğunda ve 20 santim boyunda, ancak daha büyük daha iyi olmasıdır. Kafese çubuklarının aralığı 1/2 inche veya daha az olmalıdır. Yatay kafes bar tırmanışı ve egzersiz için en iyi fırsatı sunuyoruz. Rahat aralarında taşımak için yeterli alan farklı seviyelerde tünemiş en az bir çift yerleştirmek için boşluk olmalıdır. Levrek çeşitli boyutları sunan (tünemiş için pestisit ücretsiz, non-toksik ağaç dalları kullanarak başka iyi seçenektir) iyi durumda ayakları tutmaya yardımcı olacaktır.

Hatta büyük bir kafes ile, muhabbet kuşu gibi kafes dışında oyun ve sosyalleşme zamana ihtiyacım var. Kesilmiş kanat tutulması kaçışları önlemek için, ama iyi bir fikirdir.

Besleme
Variety sağlıklı bir diyet için anahtardır. Tohumlar diyet besleyici bir parçası olabilir, ama yağ oranı yüksek bu yüzden sadece diyetin bir parçası kadar yapmak gerekir yapabilirsiniz. Onlar besin dengeli ve bir tohum diyeti (tanıtan pelet ipuçları can için kullanılan eğer muhabbet inatla reddederek pelet bir üne sahip olmasına rağmen kuşlar, sevdikleri tohumlarını alıp geri kalanı terk edemez olarak pelet diyetler genellikle kuşlar için iyi bir seçimdir bulunabilir burada ). Tohum ve pellet kombinasyon halinde beslenen edilebilir, fakat tohum ve pellet her ikisi ile, diğer yiyecek çok çeşitli diyet tamamlayıcı olmalıdır. Senin kuş olmadan önce kalıcılık gerekebilir ancak bir taze sebze çeşitliliği (havuç, brokoli, mısır, ıspanak, fasulye, vb) ve meyve, önerilmesi gereken yeni yiyecekler deneyin (bunlar hepsi bir tohum diyet alışkın özellikle) . Filizlenmiş tohumlar da kuş diyet için çeşitli eklemek için mükemmel bir yoldur. Bununla birlikte avokado, kaçınılmalıdır. Bkz: "Papağan Besleme" dengeli bir diyet sağlamak hakkında bilgi için.

Bir ahtapot kemik kalsiyum kaynağı olarak verilmiştir, ama eski referanslarında ve pet mağaza sayısına göre verilen tavsiyelerin aykırı olabilir, kum gerekli değildir ve kuşun çok fazla yerse zararlı olabilir.

Sıcak Yaz Aylarında Kanarya Bakımı

İyi kanarya kuş bakımı yıl boyunca önemlidir ama bu arada sıcak mevsimlerde mutlu, serin ve rahat bir kanarya sağlıklı tutmak için bazı özel ipuçları vardır.

Yakından sizin beslenme izlemek için gerçek bir temizlik sağlamak için ihtiyaç sulama ve sıcak yaz aylarında güzel bir bakım yapmak için yazılarımızı okumanızı tavsiye ederiz. Eğer kanarya kafesinizin yeri fazla ısınıyor ise rutin olarak kanarya kafesi temiz hava alan bir yere konularak kuşunuzun keyif almasını sağlayabilirsiniz.


Güzel "Yaz Aylarında Kanarya Bakımı" Sağlamak mı?
Heleki yaz aylarında Isıtıcı koşullar nedeni ile parazit ve bakteriler için bir üreme alanı oluşturmaları daha kolay olmaktadır. İyi Kanarya Kuşu Bakım yaparak sahip olabilirsiniz. Temiz ve düzenli olarak dezenfekte edilmiş bir kanarya kafesi kuşunuza güzel bir ortam olusturmanız demektir. Yaz aylarında parazitler sıcak havada kuşlar dışkıları üzerinde hizla ürerler. Senin kuş kafese parazit bir artış solucan istilası ve diğer istenmeyen hastalıklara yol açabilir.

Bakteriler aynı zamanda sıcak yaz aylarında daha hızlı büyürler. Meyve, yeşillik, yumurta maması ve diğer atıştırmalıklar sıcak bir iklimde 4 veya 5 saat içinde çıkarılmalıdır. Su her gün değiştirilmesi gerekir, yosun ve bakteri Ilık nemli koşulları fazlası ile seviyor olduğu unutulmamalıdır.

Sıcak Çarpması Karşı Dikkatli Olun!

Sıcaklık derecesi ne kadar çok yüksek olursa bir kez evcil hayvan çok rahatsız olmaya başlayacaktır. Çıplak en azından iyi bir kanarya kuşu bakım odasında ve mümkünse bir klima ya da bir çeşit soğutucu, bir fan sağlamaktır. Yüksek sıcaklık barındıran bu şehirler hakkında kanarya doğrudan üfleme istiyorum ama sıcak ulaşmasını oda tutmak için bunları kullanmayın. Nefes nefese ve bedeninden kanatlarını tutmak için bir göz tutun . O serinlemek için çalışıyor olmanızdan memnun kalacaktır. İyi kanarya kuşu bakımı çok sıcak bir günde ona serin tutmak için yardımcı olmaktan geçmektedir ...

Kanarya İçin Cool Hamam

Sadece bir inç kadar su ile sığ bir çanak ta kanaryalar saat boyunca etrafta çırpınarak kendilerini serinletecekleridir. Bu hamamlar da onun tüylerini temiz, parlak ve sağlıklı tutmaya yardımcı olacaktır!

İyi Bir Muhabbet Kuşu Nasıl Seçilir

Bir muhabbet kuşu almak önce, sizin kuş sağlıklı olduğundan emin olmak için birkaç ipucu takip önemlidir. Sağlıklı bir muhabbet kuşunun seçimi çeşitli nedenlerden ötürü önemlidir. Birincisi ve en önemlisi sağlıklı bir hayvan istiyorum. İkincisi, muhabbet kuşu diğer kuşlara yayılabilir herhangi bir hastalık taşımaz sağlamak istiyoruz. Muhabbet kuşları da son derece kötü veya yakınında ölüm vardır, yalnızca belirtileri göstermeye kendi hastalıkları ve birçok muhabbet kuşu saklıyorlar gerçekten çok iyi. Bu nedenle, hasta bir papağan satın alma şansını en aza indirmek için bazı şeyleri bilmek gerekir.


Eğer diğer kuşlar varsa oldukça kurulan kuşlar onları maruz kalmadan önce herhangi bir yeni kuşlar Karantina önerilir. Lütfen kuşunuzu taşımak olabilir herhangi bir hastalık veya hastalıkların geçişini engellemek için kurulan sürüden kuş izole karantina anlamında bir papağan yerleştirme.



Papağan izole gerektiğinden, yeni muhabbet kuşu, diğer kuşlarla aynı odada olmamalıdır. Bu kadar diğer kuşların mümkün olduğunca bir taslak ücretsizdir olması gerekir. Karantina için yeni bir papağan tutmak için en iyi yer havalandırma pencereleri ile küçük bir çalışma odası bulunmaktadır. Bu hava odası ve havalandırma içinde akmasını sağlar.

Izole yeni papağan uygun bir karantina için bir zorunluluk olduğunu tutulması, ancak uygun bir angarya rutin yapıyor gibi önemlidir. Sizin muhabbet kuşları günlük işleri yaparken, yeni kuşlar son gözetilmesi önemlidir. Bu ders herhangi bir kontaminasyon yayılmasına yardımcı olacaktır. Hiçbir koşulda gıda ya da su kapları ya da kafeslere ticaret vardır. Her zaman birkaç kez gün boyunca sabunla ellerinizi yıkayın. Mümkünse, kurulan sürüsü ve yeni kuşların beslenme arasında bir duş alın.

Bu geniş gelse de, akılda papağan tutmak birçok hastalıklara karşı hassastırlar. Yalnızca tüm kuşların aşağı getirmek için bir bulaşmış papağan alır. Sizin kuşlar güvenliğiniz için size bağlıdır ve bu zararlı hastalıklardan koruma içerir. En az üç ay boyunca daima karantina tüm yeni papağan. Eğer üç ay ötesine Karantina oturum ihtiyacınız düşünüyorsanız siz de hiçbir zaman emin olamayız, çünkü o zaman devam edin.

Burada sağlıklı damızlık hayvan veya muhabbet kuşu almak sağlamak için birkaç kural vardır.

Her zaman tüm muhabbet kuşları aktif olduğundan emin olun.
Eğer kafesi yaklaştığınızda muhabbet kuşunun tüylerini sıkın gerekir.
Hiçbir burun akıntıları olmamalıdır.
Havalandırma temiz olmalıdır.
Tüyler (zarif, parlak ve pürüzsüz) iyi durumda olmalıdır
Ayaklar herhangi bir akarların açık olmalıdır.
Sizin parakeet pullu yüz belirtileri göstermemelidir. Gaga ve ayak parmakları, temiz ve pürüzsüz olmalı, hiçbir deformiteleri veya büyümeleri olmalıdır.
Satın parakeets saygın yetiştiricileri oluşturur. Onların tesis temiz ve onların gıda ve su kapları günde değişti emin olun.
Sizin kuş tarihi hakkında herhangi bir sorunuz varsa siz de hiçbir zaman emin olamayız, çünkü isteyin. Yanı sıra kendi kayıtlarını kontrol etmek için isteyin. İyi bir damızlık onlar doğurmak her kuş izler.

Bu ipuçlarını sağlıklı bir papağan garanti edemez rağmen, her zaman standart bir kontrol için veterinere senin papağan alır. Eğer ev içine yeni kuşlar tanıtmak zaman Yine, çok dikkatli olmak asla. Her zaman sağduyulu ve yeni sürünün içine papağan tanıtan acele asla. Birçok sahipleri kuş kafesleri içine bir hasta muhabbet kuşu yerleştirme hata yapmak ve bu bir kez olduğunda, sonuçlar yıkıcı olabilir. Her zaman dikkatli alır.

Tropik Balıklar Ve Bakımı

Tropikal Balık Nelerdir? Kısacası, onlar tüm dünyada sıcak, tropik yerlerden gelen bu tatlı su balıkları vardır. Bu altmış sekiz derece Fahrenheit seksen derece Fahrenheit kadar değişen sıcaklıklarda rahat yaşarlar. Tropik balıklar su sıcaklığı değişimlerine son derece hassastır. Için kullanılır ne balık altındaki sıcaklıklarda akvaryumda sıcaklık bakımı, sağlık bozulmasına neden olabilir.


Birçok hobi için, ilk su pet bir altın balık oldu. Onlar aslında tüm akvaryum deneyimi sevdim bulundu, birçok tanklara tropikal balık ekleyerek balık kendi seçimi genişletmeye karar verdi. Ne yazık ki, pek çok sıcak su tropikal balık aynı tank içinde soğuk su altın balık olan biri için iyi olmadığını keşfetti.

Örneğin, Japon balığı soğuk sularda seviyorum. Onlar kırk derece Fahrenheit gibi düşük sularda iyi ayarlayabilirsiniz. Diğer taraftan, tropikal balık sıcaklığı 60 derece gider gibi rahatsızlık hissetmeye başlarız.

Balık milyonlarca yıldır gezegende olmuştur. Uzun yıllar sonra, balık farklı onlar için alışık olduğunuzdan sıcaklıkları sularda uzun süre gelişmek için kolay değil. Sahip bir insan aniden böyle Colorado gibi bir soğuk bölgeye hareket, Mississippi gibi sıcak bir devletin çok Hayatının yaşamış gibi olur. Tabii, onlar deneyim hayatta olabilirdi, ama onlar çok zevk olacağı şüphelidir. Birçok balık türü sıcaklık aralığında geniş bir varyans tahammül edemez.

Tropikal çeşitleri hassasiyeti her düzeyde gelir. Yeni gelen aquarist düşük bakım ve dayanıklı olanlar için bakmak gerekir. Diğer bir deyişle, onlar tropikal esaret altında üreme sorunu yok kolayca yeni bir konuma geçirilen çözümlenmeden olmayan balık, ve bu seçici yiyen değildir seçmelisiniz. Yerel balık perakendeci sizin için ne arıyor onu söylerseniz iyi seçimler için size rehberlik yardımcı olabilir.

Bir akvaryumda tropikal balık Lots gerçekten bir odayı anlatan, ancak bu, kalabalık önlemek için dikkat önemlidir. Eğer bir tank kaç tropikal balık olabilir? Standart kılavuz tank su yüzey alanının 24 santimetrekare başına balık bir inç olduğunu. Bundan daha fazla ve hastalık onları daha duyarlı hale yumruk dışarı vurgulayarak riski. Aşırı kalabalık bir akvaryumda ortaya gerginliği de topraklarını korumak için mücadele edecek agresif sakinleri tarafından daha fazla saldırı neden olacaktır.

Ancak, bir aile odaya dekoratif bir eleman eklemek veya oturma odası yanı sıra, bir akvaryum büyük, rahatlatıcı hobi yapar. Hayatınızda bazı stres kurtulmak mı istiyorsunuz? TV kapatın akvaryumlar önünde oturup, ve sadece uzak vücudunuzun kuponundan stres hissediyorum.

Pet Kuş için Doğru Tünek Seçimi

Papağan bir tünek üzerinde neredeyse tüm hayatlarının ayakta geçirmek. Bir kuş ayakları sağlıklı tutmak için, uygun tünemiş olduğundan emin olun.


Pet kuşlar genellikle kafes tünekleri kendi ayakları üzerinde duran tüm yaşam (uçuş sırasında hariç), harcamak. Kafes tünemiş doğru çeşit seçimi bir papağan ayakları güçlü ve sağlıklı kalmasını sağlamak için çok önemlidir. Piyasada tünemiş birçok farklı türde tüm boyutlarda ve renklerde bulunmaktadır. Tünekleri malzemesinin yanı sıra, beton, ahşap, birçok farklı türde yapılmış ve hatta plastik vardır. Peki sizin kuş için doğru tünek seçerim? Orada hayvan kuş için tünemiş seçerken yapmak için bazı noktalar vardır, ama en önemlisi: çapı, varyasyon ve malzeme.

papağan kafes tünekleriKuş Tünek Boyutu

Tarafından yayınlanan bir makaleye göre Dr. Foster & Smith , bir evcil hayvan kuş tünek doğru çap veya genişlik, onun ayak büyüklüğüne bağlıdır. Bir kuşun ayaklarını, ideal, bir levrek çevresinde yol üçte ikisi sarılmalıdır. Bir tünek çok geniş ise kuş iyi bir kavrama elde edemezsiniz ve düşmek olabilir. Tünek çok küçük ise bir papağan onun pençeleri ile kendisi çizebilir veya delinme olabilir.

Çapı Varyasyonları

Bu genişlik varyasyonları tünemiş sunmak için önemlidir. Virajlı ve boyutu varyasyonları ile tünek sağlıklı bacaklar ve ayaklar geliştirmek için yardımcı olur. Göre ParrotsNow.com , aynı çapta dübel tipi tünemiş üzerinde zaman harcamak kuşların ayak tahrişe zarar edebilirsiniz. Bu tahriş kramp, yaralar ya da kavrama gücü kaybı olarak tezahür ettirebilirsiniz.
Tünek Malzeme

Doğal ahşap, taklit tahta ve plastik algılamak piyasada pek çok farklı türde vardır. Her levrek üreticisi en iyi olduğunu iddia ediyor. Drs dahil birçok kuş uzmanlar. Foster & Smith ve ParrotNow.com, doğal ahşap sağlıklı seçenek olduğunu kabul ediyorum. Ahşap en iyi, en doğal bir tutuş sağlar ve bir papağan tünek çiğnemenin gagasında egzersiz sağlar. De uzmanlar Dummies.com çiğneme ve tünek yok bir kuş için sağlıklı oyunun bir parçası olduğunu papağan sahipleri hatırlatmak.

Bakım Tünekleri

Yukarıda listelenen algılamak ek olarak, çimento birçok çeşidi de vardır mineral ve kum mevcut algılamak kapsamaktadır. Bu tünemiş kuş pençeleri Döşeme ve gaga korumak için kolay bir yol olarak pazarlanmaktadır. Sadece bir papağan kafesi bir tımar tünek yerleştirin ve seçim için kuş, birkaç diğer doğal tünemiş sunmak için emin olun. Kuş kullanır, ama o uyku olmadığından emin olmak için yemek yemek önünde tünek yerleştirin. Tımar tünemiş pürüzlü yüzeyi ile uzun süre maruz ayak yaralar yol açabilir.

Bir papağan ayakları sağlıklı kalmasını sağlamak için en iyi yolu doğal tünemiş ve en fazla bir bakım tarzı tünek çeşitli sunmaktır. Böyle halat tünemiş ve salıncak gibi diğer tünek ürün, doğal ahşap tünemiş ve asla yerine ek olarak verilmelidir. Genellikle kuş tünemiş kontrol edin ve bunları gerektiği gibi temizleyin veya değiştirin.

Pet Kuşlar Yumurta Üretimi ve Olası Sorunlar

Onların arkadaşı kuş bekliyor olduğunda ne olacağını bilmiyorum çünkü bir papağan yumurta bağlı haunts birçok sahipleri olacağı korkusu.


Birçok papağan sahipleri onların evcil kuş yumurta üretecek gün korku içinde yaşıyorlar. Pet kuşların üreme süreci çevreleyen birçok endişeler bulunmaktadır. Sahipleri kendi papağan agresif ve yumurtalarını koruyucu haline gelebilir korkuyorlar. Başka, daha fazla korku, kuş yumurta bağlı olmak ve muhtemelen ölebilirim olmasıdır. Çoğu papağan üreme süreci anlamıyorum çünkü Pet kuş sahipleri yumurta üretimi korkuyorlar.


Pet Kuş YumurtaÜreme belirtileri

Papağan sahipleri ve kuşlar genellikle rutin var, onlar birbirlerinden ne olacağını bilmek ve farklı bir şey olduğunu söyleyebilirsiniz. Bir arkadaşı kuş bir yumurta için hazırlanıyor, bu amaçla, bir papağan sahibi genellikle söyleyebilirim. Veteriner ve Kuş Dili Dergisi katkıyı göre Dr Margaret A. Wissman yumurta üretimi başlıyor, kuşların normalden daha büyük pisliği üretmek daha fazla su tüketmek ve kendi kafesleri bırakarak karşı olabilir. Papağanlar da daha agresif chewers, parçalama ve yok oyuncak olacak, tünemiş ve hatta kafes artan bir oranda kapsar.
Debriyaj Boyutu

Anneye göre bir yumurta büyüklüğü nedeniyle, kuşlar üretmek ve bir seferde sadece tek bir yumurta bırakabilir. Bir üreme döngüsü sırasında belirlenen yumurta sayısı, kavrama boyut olarak anılacaktır, kuş türleri bağlıdır. Çoğu hayvan kuşlar bir kavrama üç ila sekiz yumurta yumurtlarlar. PBS serisi üzerinde çalıştı yaban gazeteci Gareth Huw Davies, göre, kadar her yumurta arasındaki beş günlük bir bekleme süresi var gibi olabilir " Kuşlar Hayat . "

Yumurta-bağlayıcı

Yumurta bağlayıcı bir kuş tam oluşmuş yumurta aşamayarak oluşur potansiyel olarak ölümcül bir durumdur. Normal bir üreme döngüsü, yumurta formları ve kuş kemikleri geçmek biraz ve yumurta ayırmak için izin, dinlenmek için pelvis çevresindeki kasların ve bağların neden hormonları üretir. Bir yumurta bağlı tavuk (ya da dişi kuş), bu işlem başarısız olur. Yumurta bağlayıcı nedenleri değişebilir ama Dr Wissman göre, obezite, yetersiz beslenme, aşırı yumurtlama, enfeksiyon ve kas problemleri sayılabilir.

Tehlike İşaretleri

Bu onun hakkında bir yumurta bırakmaya olduğunda şişmiş bakmak için bir papağan karın için normal olsa da kuş sıkıntılı olmak için, bu normal değil. Bir papağan sıkıntı belirtileri tüyler aşırı dağıtmıştı kafes, letarji dibinde oturan ve ıkınma vardır. Tailfeathers Ağı web sitesi bir ıkınma kuş genellikle nefes nefese veya ağır gibi, solunum sıkıntısı belirtileri göstermeye edeceğini açıklıyor. Papağan kafesi temizleyin ve kuş yeme veya atık kovma olmadığını işaretleri arayın. Dr Wissman bu nadir bir olay olduğunu söylüyor olsa bir yumurta bağlı kuş da ayaklarından birinin veya her ikisinin işlevini kaybedebilir.
Yumurta-bağlama için Tedavi

Bir papağan yumurta bağlı olduğu küçük bir olasılık bile varsa, bu kuş kısa sürede bir veteriner alınır şarttır. Tavuk üzerindeki yükü hafifletmek için, pelvik kasları gevşer yardımcı olmak için sıcak tutun. Yumurta kabuğu kırmaya çalışmayın Asla, keskin kenarları kuş yaralamak ve aşırı kanama, enfeksiyon ya da ölüme yol açabilir. Bir veteriner röntgen aracılığıyla bağlama yumurta onaylamak ve ilaç ya da cerrahi ile kuş tedavi edecek.

Önleme

Pet kuşların çoğunluğu için, yumurtlama bir sorun değildir. Çoğu tek papağan, üreme sürecini canlandırmak için uygun bir erkek olmadan, bir yumurta üretmek asla. Bir kavrama üretimi yapmak bu papağanlar olasılıkla olay olmadan yapacağız. Ancak, temkinli kuş sahibi için, bir yumurta üretimini önlemek için atabileceğiniz küçük adımlar vardır.

Dr Hilary S. Stern, Kuşlar için , günde altı saat gündüz bir kuş pozlama sınırlayan göstermektedir. Birçok kuşlar papağan uzun gün yumurta üretimi neden olabilir zevk sağlayan, gün uzun büyüdükçe yeniden uyarılır. Bağlı kuşlar ayrılmalıdır ve yuva alanları kaldırılması gerekir. Dr Stern de yeniden düzenleme kafesleri sıklıkla ve hatta bir ev içerisinde farklı konumlara kafeslerde hareket etmektedir. Uzun bir kafes sabit kalır, daha rahat bir kuş ortamında yumurta üretmek olacaktır.

Bir hayvan kuşun sağlığı hakkında şüphe içinde, yumurtlama veya davranış başka bir değişiklik için olsun, her zaman bir kuş veteriner danışın zaman. Bir doktor cins ve kuş özel bilgi ve tavsiye sunabilir. Bir kuş veteriner de bir yumurta üreten kuş dengeli ve sağlıklı tutmak için beslenme önerileri sağlayabilir.

Sizin Yeni Pet Kuş için Alınması Gereken Malzemeler

Pet Kuş İçin Malzemeler

Hayvan kuş için malzemeleri satın alırken, satın planlıyoruz özellikle türlerin ihtiyaçları hakkında mümkün olduğunca bilmek önemlidir.


Bu malzemeleri satın alma söz konusu olduğunda bu tür papağan (cockatiels, parakeets ve macaws gibi) ve ispinozlar (kanarya gibi kuşlar da dahil olmak üzere) gibi farklı kuş türleri, çok farklı ihtiyaçları olacaktır.


Ayrıca niyetinde olup olmadığını düşünmelisiniz sizin kuş doğurmak , ya da sürüler saklayın. Eğer evcil hayvan mağazası gitmeden önce bu ihtiyaçlarını bilmek sağlamak sizin kuş sağlığı ve güvenliği için doğru seçimler yapmak sağlayacaktır.

Kuş Kafesi Seçimi

Eğer evcil hayvan kuş için olması gereken en önemli ve pahalı bir madde bir kuş kafesi. Kuş kafesleri boyutları ve farklı kuş ihtiyaçlarını karşılamak üzere şekil şaşırtıcı bir dizi gelir. Bir kanarya, örneğin, bir benzer büyüklükteki papağan daha uzun bir kafes gerekir. Kanarya tünek uçan tarafından egzersiz ve nadiren kafes dışında izin olmasıdır. Yine de bunların kanat genişliği en az üç kez genişlikte olmalıdır rağmen papağan, diğer taraftan kendi kafes çubuklar tırmanma ile yerine getirebilir ve bir uzun kafes için uygundur.

Ayrıca olası bir kafesin tellerine bakmak gerekir. Kuşun kafasını aralarında sıkışmış giremezler. Kafes çubukları sıkı aralıklı olmalıdır. Bu oynak papağan için özellikle önemlidir. Papağanlar da kolay tırmanışı için yatay çubuklar gerekir. Ağaç koku absorbe ve plastik çok çürük olabilir eğilimi gibi yüksek kaliteli metal çubuklar, en iyi malzemedir. Düzenli kafes temizlik olacak unutmayın, bu nedenle bu görevi kolay hale getirecek bir seçim.

Eğer senin kuş doğurmak niyetinde özellikle eğer, kapalı veya açık kuşhane düşünebilirsiniz. Bu durumda, ayrıca özel cins için uygun yuvalama kutuları sunmalıdır. Birlikte bir kuşhane tutulması, diğer durumlarda ise bir kafes için bir çifti ile daha iyi iken, bazı durumlarda, kuşlar, daha kolay bir cins olacaktır. Ayrıca kuş bir sosyal türü veya diğer kuşlar ile tutmak için çok agresif olup olmadığını düşünmelisiniz. Erkek kanarya, örneğin, diğer kanarya ile tutulması gerekir.

Kuş Kafesi Aksesuarları Toplama

Bir kuş kafesi gibi en evcil hayvan mağazalarında kullanılabilir zımpara kağıdı gibi kağıt ile kaplı olmalıdır. Bu kolay temizlik yapar. Ayrıca kafesinin alt sığacak kafes gömlekleri yığınları düşünebilirsiniz, yani bir kolaylıkla her gün kaldırılabilir.

Kafes içinde uçan tarafından egzersiz kuşlar için, orada her iki tarafta, en az iki tünemiş olmalıdır, ancak bütün kuşlar birkaç kullanılabilir tünemiş takdir edecektir. İdeal olarak, algılamak kalınlıkta çeşitli, farklı yüksekliklerde yer olabilir ve doğal ahşap malzemeden yapılmış olmalıdır. Bu kuşun ayaklarını egzersiz sağlar. Ayrıca ışıkları tutmak istiyorsanız bile senin kuş geceleri dinlenmek için izin vermek için bir kafes kapak satın alabilirsiniz.

Sizin kuş onlar temiz kalması için tercihen kafes dışında asılı, yiyecek ve su temiz yemekler erişimi olmalıdır. Ayrıca banyo için arada bir kafese koymak mümkün olabilir bir tas su düşünebilirsiniz. Böyle akıllı papağan gibi kuşlarda, bazı türleri, kendi ruh sağlığı için oyuncaklar gerekir. Bu aynalar, çan, halatlar ve benzeri olabilir, ama non-toksik ve değil paramparça olası ya yuttu olmalıdır. Onların kafes dışında çok fazla zaman harcamak gibi Büyük papağanlar bir sehpa ya da playgym gerekebilir. Kanarya ya ispinoz gibi kuşlar genellikle oyuncak zevk yoktur ve onlar kuş bu tür bir güvenlik tehlikesi olabilir.

Kuş Gıda ve Takviyeler

Böyle toucans veya lorikeets gibi egzotik kuşlar, özel bir diyete ihtiyaç olacaktır, ancak çoğu evcil kuşlar bir yerel evcil hayvan mağazası tarafından evden taze gıdalar ile birlikte temin edilebilir. Için uygun bir kaliteli tohum karışım, her biri belirli bir kuş türüne her zaman temin edilmelidir. Kuşlar yüksek metabolizma var ve onlar düzgün ve düzenli beslenen değilse hızlı açlıktan ölebilir. Bir cuttlebone aynı zamanda sindirim için bir kum besleme ile birlikte, en çok kuş için sağlanmalıdır.

Bu sadece arada bir tedavi olması gerektiği halde Ayrıca, darı kuş spreyler verebilir. Aksi takdirde, bazı kuşlar sadece yemeye başlayabilir ve diğer tohumlar değerli besin giyemeyecek. Çoğu kuş da taze meyve ve sebze davranır gelişmek ve ekstra protein için haşlanmış yumurta arada bir kısmı olacak. Damızlık kuşların sağlığını korumak için ekstra takviyeleri gerekir.

Bir hayvan kuş tutmak harika bir deneyim olabilir. İhtiyacınız bilgi ve ürün ile kuşun eve getirerek önce kendinizi hazırlamak sizin ve kuş üzerinde stres azaltacaktır. Ortamının doğru tür ile, kuş gelecek yıllar için sağlıklı ve mutlu kalır.

Kırmızı Renk Faktör Kanarya

Kırmızı Faktör Kanarya civarında olması mutlak bir sevinç. Onun parlak, renkli tüyleri için adlandırılır ve renk ziyade şarkı için yetiştirilmektedir.

Kırmızı Faktör Kanarya parlak kırmızı tüyleri için yetiştirilen olmuştur. Bu Dr Hans Duncker tarafından 1900'lerin başında geliştirilen ve bir sarı kanarya ile bir erkek Venezüella Siyah-Kapşonlu Kırmızı Siskin kapısı tarafından oluşturuldu. Kırmızı faktör kanarya, derin bir turuncu veya bakır rengi kayısı değişmektedir canlı tüyleri olan bir kırmızımsı bronz bile pembe ve gül.

Kırmızı Faktör Kanarya Besleme Renk

Kırmızı renk kanarya zengin kırmızı renk tutar sağlamak için, beta-karoten içeriği yüksek olan gıdalar beslenen olmalıdır. Alternatif olarak, yarım saf beta-karoten ve yarım saf kantaksantin takviyeleri satın almak için kullanılabilir ve bu takviyeleri de kırmızı faktörlerin optimum renk korumak için yardımcı olacaktır. Yeni tüyler büyüyor zaman Renk besleme sadece gerçekten tüy dökümü döneminde, hangi gereklidir, bununla birlikte, yine de herhangi bir sıra kayıp tüyleri kırmızı veya turuncu yoluyla büyüyecek sağlamak için renk yem kuşlar tüm yıl boyunca iyi bir fikirdir sarı aksine.

kırmızı renk kanaryaBu renk beslenme söz konusu olduğunda, daha ziyade ticari aldım takviyeleri daha doğal beslenme protokolü ile gitmek daha iyidir; bu takviyeleri uzun vadede kuşun sağlığı için zararlı olabilir.

Taze rendelenmiş havuç ve doğranmış brokoli hile yapmak, ve takviyeleri gibi sağlıklı eşit olarak etkili olacaktır. Kırmızı bir faktör onun parlak tüyleri korumaya yardımcı olacak birçok doğal gıdalar vardır. Bunlar aşağıdakileri içerir:

yeşillik
kırmızı biber
tatlı patates
kabak
pancar
acı biber
paprika
çilek
kiraz

Kimyasal yol seçerek, renk besleme için tek kimyasal olarak kantaksantin kullanılması tavsiye edilmez. Bu en güçlü renk arttırıcı madde olmasına rağmen, kırmızı bir donuk, tuğla gölge ziyade parlak bir itfaiye kırmızısı teşvik eğilimindedir. Bir itfaiye kırmızısı rengi isteniyorsa, o yarım kantaksantin ve yarım Beta-Karoten bir oran kullanmak en iyisidir.
Renk Besleme ve tüy dökümü Dönem

Bir tüy dökümü dönemi öncesinde daima renkli yem Kırmızı Faktör kanarya. Onlar bu süre boyunca rengi beslemeli olması son derece önemlidir. Değilse, yeni tüyler sarı gelişebilir.

Bunu söyledikten sonra, yetişkin kanarya tuhaf tüy orada burada kaybolduğunda, yeni tüy istenilen renk ile büyüyecek emin olmak için, ne olursa olsun, her zaman renkli beslenen olmalıdır.

Iyi bir çevre ve sağlıklı beslenme ile sağlanır eğer Kırmızı Faktör kanarya, cesur ve esnek yaratıklardır.

Bunlar evcil hayvan mağazalarında bulunabilir ama kuş gösterileri, kuş kulüpleri, yetiştirici yoluyla ve internet üzerinden de kolayca temin edilebilir.

İlk Kez Sahipleri İçin Kuş Bakım Kılavuzu

Beş önemli şeylerden ilk kez kuş sahipleri için kuş bakımı hakkında hatırlamak.


Çok kendi evcil hayvan kuş aldığın için tebrikler! Herhangi bir evcil hayvan sahibi olmak büyük bir sorumluluk anlaşma alır, ama kuş bakımı eşsizdir. Herhangi ilk kez kuş sahibi yeni bir hayvan eve getirerek önce yaptığı araştırma yapmalıdır. Burada uzun bir süre için tüylü arkadaşı mutlu ve sağlıklı tutmak için hatırlamak için bazı kolay şeyler vardır!


Evinizi Güvenli Yapın

Kuşlar çok meraklı hayvanlar ve çevrelerindeki dünyayı keşfetmek için seviyorum. Ancak, içine almak için yeni bir evcil hayvan için tehlikeli olabilir pek çok şey vardır. Kuşlar gagalarında şeyler bulacaktır ve parlak veya hareketli cisimlerin çekti. Yeni bir evcil hayvan onları yutmak için ise teller veya küçük öğeler gibi bu bazı şeyleri, zararlı olabilir. Eğer kuş eve getirmek önce bilmeniz gereken ilk ipucu, size yeni bir evcil hayvan zarar verebilecek herhangi bir şey uzağa koymak emin olun. Özellikle onlar üzerinde kafa yormak ki elektrik prizlerine ve hareket bitkiler, vadi veya Poinsettia zambak gibi kuşlar için zehirli olanları örtün. Yutmak için hiç onları yemek için tehlikeli sıvıların ya da küçük oyuncaklar da vardır emin olun.


Başkalarıyla Sizin Kuş ile oynayın bakalım

Bu sizin yeni bir evcil hayvan kuş ile her zaman oynamak için çok cazip olabilir, ancak sizin kuş farklı insanların etrafında olmakla alışmak izin çok önemli bir kuş bakımı ucu. Özel bir bağ kuş ve sahibi arasındaki oluşturur, ama diğer insanlara tanıtıldı değilse, o yabancılarla etrafında agresif olabilir. Senin kuş sadece biliyorsa, yeni insanlar onu korkutmak ve onları ısırmak ya insanlara zarar değil sadece saldırganlık gösterebilir, ama kuş gibi zarar. Tüm ailenizin kuş rahat etsin. Bu şekilde, onlarla rahat.


O'na Çok Özen ve Dikkat verin vermeyin

Bu garip gelebilir, ama önce onu eve getirmek zaman sürekli yeni kuş ile oynamak için değil deneyebilirsiniz. Kuş ve önceki konuşuldu sahibi arasındaki bağı hatırlıyor musun? Eğer başlangıçta kuş bölünmemiş bütün dikkatini verirsen Eh, kuş alışmakta. Onu görmezden geliyorlar gibi bir kaç hafta içinde iş ya da aile ile meşgul olduğunu ve kuş ile tüm zaman harcamak değil, o hissediyor demektir. Bu durumda, sizin kuş sık sık hareket edin ve dikkat denemek ve almak için çok yüksek olacaktır. Daha sonra size onu verebilirim düşünmek gibi başlangıçta hayvan ile çok zaman harcayın. Tutarlılık kuş bakımın önemli bir parçasıdır.

O'na Renkli Hayat Verin

Kuşlar çok zeki ve dünya hakkında merak ediyoruz. Bu nedenle, kuşların kolay bıkmak olabilir. Evcil hayvanınızın sıkılmış, o birilerinin dikkatini çekmeye çalışırken, yüksek sesle ve huysuz olabilir. Bunu önlemek için iyi bir yolu emin şeyler yeni ve kuş için heyecan verici hale getirmektir. Eğer o bir oyuncak yorgun olduğunu görünce, başka bir ile kapatılmalı. Onunla oynamak için bir şey vermek için kuş kafesi içine ayna veya renkli oyuncaklar takın. Bir iyi ağırladı kuş mutlu bir kuştur.

Kuşlar için Çok Kötü Zaman Var

Tıpkı insanlar gibi, kuşların bir yatmadan var ve bu düşündüğünüzden daha erken olabilir. O uyku gitti sonra kuş rahatsız etmemek önemlidir. Kafesinden onu alıp onun belirli yatmadan sonra onunla oynamaya kalkmayın. Ayrıca, onu parlak ışıklar veya yüksek sesler tarafından rahatsız edilmek izin vermemeye çalışın. Bazı kuş sahiplerinin kuş karanlıkta uyumak böylece onlar gece kafesi üzerinde kayma bir kapak var. Bir kuş uykusu kesilmesi Onu daha sonra kadar kalmak veya önceki gelecekte uyanmak yapmak, onun zamanlamasını onu alabilirsiniz. Senin kuş tam bir gece uykusu alabilirsiniz, o sabah oynamaya hazır olacak!
Blogger tarafından desteklenmektedir.