30 Kasım 2012 Cuma

Gloster Kanaryalarda Suyun Önemi

Kanatlılar vücutlarındaki bütün yağların kaybına ve vücut proteinlerinin yarısının kaybına tahammül edebilirken vücutlarındaki suyun % 20 sinden fazlası kayba uğradığında ölürler.Açlığa tahammül çok daha uzun iken susuzluğa tahammül çok azdır.Aşırı sıcak günlerde susuzluğa dayanma süresi daha da kısadır. Su kanaryalarda vücudunun yaklaşık % 55 ile % 66 sını oluşturur iken,yeni doğan yavrularda vücudun % 85 ini yumurtanın ise % 65 ini su oluşturur. Bu nedenle SU canlıların hayatı için çok önemli bir besin maddesi olarak kabul edilir.

SUYUN BİYOLOJİK GÖREVLERİ

gloster kanaryaVücut için gerekli besinlerin dokulara ulaşmasını sağladığı gibi atık ve kullanılmış besin artıklarını da vücut dışına çıkmasını sağlar.Vücut sıcaklığının ayarlanmasında önemli görevler üslenir.Eklemlerde yer alarak kemik dokusunun aşınmasını önler.Sinir sisteminde görev alır.Orta kulakta yer alarak işitme mekanizmasında görev icra ederler.Vücutta baz dengelerin kurulmasında görev üslenir.Kanatlılar normal olarak sodyum ihtiyaçlarının %20 ila %40 ını,kalsiyum ihtiyaçlarının %6 ila % 9 unu,sülfür ihtiyaçlarının % 20 ila +5 ini sudan karşılarlar.

SUYUN ELDE EDİLME YOLLARI

1.İçme suyu ile 2.Gıda yolu ile

VÜCUTTAN ATILMA YOLLARI

1.Dışkı ile

2.Yumurtlama ile

3.Solunum yolu ile Kanatlılarda memelilerden farklı olarak ter bezleri olmadığından terleyerek su kaybı olmaz.Diğer taraftan sindirim ve boşaltım sistemleri dışarı açılma yolları aynı olduğundan ürik asit ile feces dışkı olarak dışarı atılır.

SU İHTİYAÇI NELERDEN ETKİLENİR

Yem tüketimi: Su tüketimi normal olarak yem tüketiminin 2 ila 2,5 katı kadardır.

Çevre sıcaklığı: Sıcaklık arttıkca su tüketimide birkaç kat artar.Yaz aylarındaki su tüketimi kış aylarına nazaran 2 ila 3 misli artabilir.

Protein ve tuz tüketimi:Protein tüketiminin artması metabolik olarak NH3 üretimini artırır,ürük asit dönüştüren NH3ün vücuttan atılması için suya gereksinim vardır.Na ve Ca tuzları su tüketimini büyük ölçüde artırır.gloster

Suyun sıcaklığı:Suyun sıcaklığı arttıkça tüketimide artar. Suyun kalitesi:Suyun tuzlu olması yemin tuzlu olmasından daha zararlıdır.İçme suları taze,temiz ve bakterilerden ari olmalıdır.Suyun kalitesi düşük ise tüketimi azalır ki buda verim ve performansın gerilemesine sebep olur. İnsan için uygun olan su diğer canlılar içinde uygundur.Ancak içtiğimiz suyun hangi kalitede olduğunu kontrol ettirmemiz gerekir.Zaman zaman fırsat bulup ta gezdiğim kümeslerin bazılarındaki sulukların kirliliği beni çok üzmüştür.Nasıl olurda o kadar pis suluklarda kuşlara su verirlerde o zavallı minicik kuştan verim beklerler.Böyle bir davranış öncelikle günahtır.Bakımını üstlendiğimiz her hayvanın bizim üzerimizde hakları vardır.O halde o canlıya en iyi bakmakla ve beslemekle mükellefiz.Ya layıkı ile bakımı yapmalı,yada bu işten vazgecmeliyiz. Sulukların son derece temiz olabilmesi için normal zamanlarda en fazla üç günde bir,yavru zamanında ise hergün yıkayıp,fırçalamalıyız.Sulukların yalak kısmını temiz bir diş fırçası kullanarak,üst tüp kısmını ise özel olarak yapılmış tüp fırçaları ile ovmak gerekir.Sulukları mümkünse yıkayıp fırçaladıktan sonra her seferinde içinde dezenfentan bulunan bir leğen suyun içinde bir süre bırakıp olası mikroplardan arındırmak gerekir.Bu suda kullanacağımız dezenfekten miktarı için ürün kullanma kılavuzuna başvurmalıyız.Aynı dezenfektanı devamlı kullanmak yerine bittiğinde,içeriği farklı olan başka dezenfektan kullanmalıyız.Böylece mikropların bağışıklık kazanmasını önleyebiliriiz. Bir çoğumuzun göz ardı ettiği suyun yemden ve mamadan çok daha önemli olduğunu lütfen aklınızdan çıkarmayın.

Kuş Yemi Çimlendirme

Çimlenmiş yem (tohum) özelikle yumurtlama ve yavru döneminde yavru gelişimi açısından çok faydalıdır. Bunun yanısıra hastalanmış kuşların iyileşmesi, tüydeki kuşların ise tüyden çıkma konusunda çimlendirmiş yemin çok büyük faydalarını görebilirsiniz.

Ayrıca kuşlarınızı soğuk yerde bakıyorsanız kışa girmeden öncede biraz yağ depolamalari açısındanda  verebilirsiniz.

Unutmayınız ki tohumların vitamin olarak en yaralı olduğu zaman çimlenme zamanıdır.

Bitki tohumlarının çimlendirilmesi için üç çevre koşulunun uygun olması gerekmektedir.

Bunlar    1- Su   2- Sıcaklık  3- Oksijendir   Işık ise kimi tohumlara etki yapması nedeniyle  ayrı ele alınmaktadır.

[caption id="attachment_3514" align="alignleft" width="286"]yem çimlendirme kuş yemi çimlendirme[/caption]

Yaşayan hücrelerin suyun varlığına bağlı olduğu gerçeği tartışılmazdır. Çevreden su almadan çimlenme olması mümkün değildir.  Bitki Tohumlarının belli sıcaklık derecelerinde daha iyi çimlenirler. Bunun üst limiti belirlenebilmiş değildir. Ancak alt limiti 0 °c dolayında olduğu kabul edilmektedir. Çimlenme için oksijen mutlaka gereklidir. Kural oalrak tohumlar oksijensiz bir ortamda çimlenemezler.

ÇİMLENDİRME

Gelelim Kuşlarımız için gerekli olan çimlendirmeye. Çimlendirilecek tohumlar tel süzgeç vasıtasıyla güzelce yıkanır, eğer çimlendirmenin hızlı olmasını istiyorsak 6 – 7 saat ılık suda bekletmeliyiz. Bu zaman sonunda tekrar tohumları temiz su ile yıkamalıyız ve çimlendirme yapacagımız kaba koymalıyız. Ertesi gün beyaz patlamaların olduğunu gördüğümüz tohumlar hazır demektir. Soğuk ortamda yapılan çimlendirme faaliyeti biraz daha uzun sürebilir. Fakat çimlenmiş tohumları mutlaka ama mutlaka kuşlara servis etmeden önce mantar olasılığına karşı  dezenfekte etmek bol bol yıkamak gerekir.  Eğer imkanımız varsa 1 lt. suya 3 – 5 damla VANODİN olacak şekilde çimlendirdiğimiz tohumları 5 dk.  bekletmek en uygunu olacaktır. Daha sonra son kez durulayıp suyu süzüldükten sonra Çimlendirilmiş yemimizi mamanın içine katarak kuşlara verebiliriz.

İkinci bir yöntem ise değişik yerlerde satılan yem çimlendirme kabı kullanarak çimlendirmeyi yapmaktır.

bolca yıkanan yemler birinci gün en üste konur ve üzerine su dökülür. İkinci gün ilk kap bir aşağıya alınır ve üstteki kaba  yeni yem konur ve su üstten su dökülür.  üçüncü gün ise yemler birer aşağıya kaydırılır en üste yine yem konur ve su dükülür. üçüncü günün sonunda en alttaki yem kabı hazır hale gelir. Bolca yıkanıp dezenfekte edildikten sonra kuş mamalarının içine konur.

17 Kasım 2012 Cumartesi

French Fransız Bulldog Yavruları

Bulldog köpek mi seviyorsunuz ve bakımıı yapmak istiyorsanız 45 günlük anne sütünden kesilmiş french fransız bulldog yavruları satılıktır. Bulldog yavruları iç ve dış parazit tedavileri tarafımızdan yaptırılmış olup bakımı için yeni ailelerini bekliyorlar.

Sende şimdi sevimli bir french bulldog köpeği satın almak istiyorsan telefon numaramızdan bizle iletişime gecebilirsiniz.

 

[gallery link="file" columns="6"]

16 Kasım 2012 Cuma

Satılık French Bulldog Yavuları

Çiftliğimizde tüm köpeklerimiz veteriner hekim kontrolünde aşı ve parazitleri düzenli olarak yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir. Alacağınız yavru french bulldog köpek aşı karnesi ile birlikte teslim edilerek verilecektir.
Safkan sağlıklı yavru french bulldog köpekler için bizlere ulaşabilirsiniz.

 

[gallery link="file" columns="6"]

15 Kasım 2012 Perşembe

Satılık Kanarya Kuşlarım

Merhaba arkadaşlar elimde 6 adet dişi kanarya vardır, kuşlar gençtir ihtiyaç fazlalığından dolayı uygun fiyatlı satılıktır, kuşlar sağlıklı ve genç kuştur, kanarya resimleri vardır, çok güzellerdir tane fiyatı 50 tl dir.

İhtiyacı olanlar telefon numaramdan beni arayarak görüşebiliriz, kanarya alan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.

[gallery link="file" columns="6"]

10 Kasım 2012 Cumartesi

İhtisas Köpek Eğitimi

Tüm köpek eğitim temelleri ile başlamak zorundadır. Eğer özel amaçlı her türlü için bir köpek yetiştirmek istiyorsanız, önce daha ileri eğitim için hareket sonra onu temel eğitim vermek ve zorundayız.


Her köpek belli bir dereceye kadar eğitimli olabilir rağmen, hepsi daha karmaşık öğretim için mükemmel bir seçimdir değil. Onlar hangi üreme ve bireysel köpek mizaç ile ilgisi var, zeki ve iyi kalpli olmalı. Eğitimi daha karmaşık aldığında Sözel komutları, köpekler, sadece el işaretleri ile yanıt verilecektir. İyi eğitilmiş köpek aynı zamanda da bir tasma olmadan, sağ yanında yürüyecek ve deli ve kaçıp almazsınız. Başvurunun bu aşamada almak kanin daha özel eğitim için toplanır köpekler olacaktır.

Çiftçiler ve çobanlar şimdiye kadar eskiden beri köpekleri kullanmış ve onların yollarını hatta şimdiki zamanda de devam etmiş. Tüm canlı hayvan ve sığır gütme için kullanılan Alman Çoban Köpekleri, Avustralya Çoban ve Border Collie - oldukça örneğin köpekler birkaç ırkları vardır.

[caption id="attachment_3424" align="alignleft" width="300"]Köpek Eğitimi köpek eğitimi[/caption]

Bu ırklar, yanı sıra bazı diğer gütme için doğuştan bir içgüdü var ve bu tek bir yerde hep birlikte çiftlikler ve çiftliklerde hayvan almak için kullanışlı olabilir. Değil, birçok olarak insan aşina olmasına rağmen, kazlar yönetim köpeklerin bu tür için kullanılabilecek başka bir şeydir. Kazlar golf sahaları, yarış pistleri ve diğer kamu yerlerde, genellikle havaalanlarında bir sıkıntı vardır. Uzaklıkta kovalamaca kazlar için özel olarak öğrenmek ve bu yerlere giderek onları dissuading bazı gütme köpekleri vardır.

Kanin pratisyen hekimler ve tıp bilim adamları tarafından giderek daha fazla caddeleri uygulanmaya başlıyor. Kaninlerin engelli veya hasta bireylerin bakımı yardım gibi tıbbi nedenlerden dolayı uzun bir süre kullanılmıştır. Yine de, son zamanlarda bu köpeklerin derece açık burunlar art arda bu bilgileri elde etmek için tıbbi testler için bile önce hastalıkların varlığı tespit yeteneğine sahip olduğu keşfedildi. Onları hastaların idrarında Sniff sahip olarak, örneğin davranış bir karışımı içinde belirli kanser kategorileri algılayabilen gibi incelenmesi ki köpeğin bir görünüm ortaya koymuştur. Yukarıda bahsedilen çalışmalar, başlangıç aşamasında hala ancak kanin bombalar veya ilaçların varlığını algılamak için öğrenme karşılaştırılabilir bir şekilde mantıklı hastalık öğretilebilir. Köpek ev için harika evcil hayvanlar üretmek olsa da, pek çok diğer işlevleri de onlar tarafından servis edilebilir. Peki eğitilmiş köpekler bir köpek gösterisinde ilham verici bir sergi verebilir, ya da başka bir suç vatandaşların hayatlarını mücadele ya da tasarruf yardımcı olabilecek görevleri yürütebilir. Vatandaşlar için birçok şaşırtıcı ve art arda faydalı şeyler yürütmek için hayvanları destekleyen özel eğitim burada baktım edilmiştir.

5 Kasım 2012 Pazartesi

Satılık 70 Çift Muhabbet Kuşu

Manisa merkezde 70 çift satılık muhabbet kuşu 80 gözlü üretim kümesi altlarında muhabbet kuşu yavru ve yumurtası ile birlikte ve 20 adet yeme düşmüş muhabbet kuş yavruları satılıktır. İlgilenen arkadaşlar telefon numaramdan bana ulaşabilirler. Muhabbet kuşların hiçbirinde sağlık sorunu yoktur. Çok acil paraya ihtiyaçtan dolayı satıyorum.

Kümesler hazır yemlikler mamalık suluk kum kabı hepsi dahil 4100 tl olarak verilecektir Son fiyattır arkadaşlar kaçırmayınız.

 

[gallery link="file" columns="6"]
Blogger tarafından desteklenmektedir.